Go to top

Richt u tot ons!

Richtwerk uitbesteden aan het KOHLER-richtcentrum


Maximale richtprecisie zonder eigen richtmachine: uitbesteding van uw richtwerk bij KOHLER  Maschinenbau GmbH, welke in Nederland en België vertegenwoordigd wordt door HEVAMI Oppervlaktetechniek B.V. uit Veghel,  is het efficiënte alternatief voor investeren in een eigen machine.


In de plaatverwerkende industrie zijn vlakke en spanningsvrije platen en vormstukken onmisbaar voor het realiseren van hoge kwaliteit en klanttevredenheid. Met goed gericht materiaal verlopen montage- en lasprocessen immers efficiënter en met beter resultaat. Buigprocessen op kantbanken kunnen dan met een grotere herhalingsnauw-keurigheid worden uitgevoerd. Tijdrovende nabewerking met de hand is niet meer nodig en er ontstaat een reproduceerbaar fabricageproces.

Snijdelenrichtmachines van KOHLER ondersteunen de industrie hierbij op betrouwbare wijze en het hoogste
niveau. Als uw orders echter te klein of veranderlijk zijn voor investering in een eigen richtmachine, biedt het KOHLER-richtcentrum met de loonrichtservice uitkomst! Onze ervaren medewerkers voeren daar op de modernste Peak Performer-richtmachines een breed scala aan richtwerkzaamheden voor u uit.

Optimale richtkwaliteit - ook bij geperforeerde platen


Het team van het KOHLER-richtcentrum vindt altijd een oplossing om optimale richtresultaten te bieden, ook bij geperforeerde platen met rand- of middengolvingen. De op de millimeter instelbare walsbuiging van de Peak Performer is hiervoor de enige betrouwbare en effectieve oplossing. Door de optioneel aanwezige walsbuiging (bombage) van de richtwalsen, kunnen middels meer of minder druk aan de randen of in het midden, ook zeer moeilijk te richten platen omgevormd worden tot een vlakke spanningsarme plaat.

De bediener van de machine wordt daarbij ondersteund door het zelfontwikkelde besturingssysteem van KOHLER. Dit biedt instellingssuggesties voor de walsenstoel op basis van de specifieke gegevens van het richtmateriaal. Na invoer van de plaatdikte, de rekgrens van het materiaal en de gewenste plastificatiegraad berekent het systeem de vereiste richtparameters. Om het richtresultaat verder te perfectioneren, kunnen deze parameters nog handmatig worden bijgesteld.

Het KOHLER-richtcentrum is uitgerust met meerdere Peak Performer-richtmachines met verschillende capaciteiten, zodat wij in uiteenlopende behoeften kunnen voorzien. Zo kunnen materialen als staal, rvs of chroom-nikkelstaal nu worden gericht met diktes van 0,2 tot 40 mm. Daarbij tast het richtproces de kwaliteit van het materiaal niet aan. Dankzij het uitgebreide reinigingssysteem kunnen de steunrollen en richtwalsen regelmatig en grondig worden gereinigd, een proces dat uiterst snel en eenvoudig verloopt. Hierdoor wordt gevoelig materiaal tegen stof, vuildeeltjes en beschadigingen beschermd, en tegelijkertijd wordt voorkomen dat de kwaliteit van rvs door corrosie wordt aangetast.

De elektromechanische spleetregeling houdt de richtspleet constant. Daardoor kunnen de machines ook complexe onderdelen met wisselende diktes en eventueel ook hoogvaste materialen zonder problemen verwerken.

Tevreden klanten in alle branches


Net als bij de levering van richtmachines bedient KOHLER bij de richtservice zeer uiteenlopende branches die gerichte platen of onderdelen nodig hebben voor hun productie. Denk hierbij aan metaalverwerkende industrieën, de (agrarische) machinebouw, toeleveranciers voor de auto-industrie of gespecialiseerde fabrikanten van windturbines of kabelbanen. Maar ook binnen de elektronicabranche voelt KOHLER zich thuis. Zo werd onlangs op onze locatie in Shanghai een grote partij onderdelen voor de productie van smartphones gericht.

De Duitse en internationale klanten van KOHLER zijn altijd positief over de kwaliteit van onze richtservice.
Dietmar Warnke, technisch directeur van de firma MARTIN LOHSE GmbH, vertelt over zijn ervaringen: "Als gerenommeerde Duitse fabrikant van buisfittingen zijn wij het onze klanten verplicht om topkwaliteit te leveren. Een belangrijke basis voor de langdurige inzetbaarheid en lekvrijheid van onze fittingen zijn vlakgerichte schuif- en behuizingsplaten. Daarbij vertrouwen we op de samenwerking met KOHLER Maschinenbau GmbH. De nauwkeurige richtresultaten en de korte bewerkings- en levertijden voldoen aan onze kwaliteitseisen. De betrouwbare service en samenwerking met KOHLER waarderen wij ten zeerste."

Ook interesse in het uitbesteden van richtwerk?


Stuur dan bij voorkeur een tekening (en eventueel een foto) met de materiaal specificatie, gewenste vlakheid en de te richten aantallen werkstukken naar HEVAMI Oppervlaktetechniek B.V. (info@hevami.nl) zodat wij u vooraf een prijsindicatie kunnen doen toekomen.
Mocht u specifieke wensen hebben dan vernemen wij dit graag zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Voor meer informatie staan wij u graag te woord of verwijzen wij u graag naar onze website

www.hevami.nl.


Afbeelding 1: Bovenop een ongerichte geperforeerde plaat, onderop dezelfde plaat, maar duidelijk gericht. KOHLER maakt bij het richten van geperforeerde platen gebruik van snijdelenrichtmachines met walsbuiging en kan daarom ook bij geperforeerde platen met rand- of middengolvingen optimale richtkwaliteit leveren.
Afbeelding: KOHLER.Afbeelding 2: Links ongericht, rechts gericht materiaal in het kader van een serviceopdracht voor een staalverwerkend bedrijf. Het materiaal met de afmetingen 1384 mm x 1350 mm x 8 mm werd gericht op een KOHLER Peak Performer-richtmachine van het type 80P.1600. Afbeelding: KOHLER.Afbeelding 3: Voor de loonrichtservice maakt KOHLER gebruik van zijn innovatieve snijdelenrichtmachines. Deze schuifplaten werden bijvoorbeeld gericht met een KOHLER Peak Performer 120P.2000 met directe aandrijving. Links: niet gericht, rechts: gericht. Afbeelding: KOHLER.Afbeelding 4: Nauwkeurig richten garandeert spanningsvrije en vlakke platen en snijdelen. Dit maakt tijdrovende – en kostbare – nabewerking met de hand overbodig. Dankzij de loonrichtsservice van KOHLER kunnen ook plaatverwerkende bedrijven zonder eigen richtmachines aan de hoge kwaliteitseisen van hun klanten voldoen. Afbeelding: KOHLER.


Afbeelding 5: KOHLER zet voor de loonrichtservice de hydrauliekvrije Peak Performer in, een machine die zich door de jaren heen heeft bewezen. Deze uiterst nauwkeurige en krachtige snijdelenrichtmachine richt platen van 0,2 tot 40 mm op het hoogte kwaliteitsniveau. Afbeelding: KOHLER.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht