Go to top

Ozephius Stainless

In Oud-Beijerland aan de Simon Stevinstraat 1 staat het forse bedrijfspand van Ozephius Stainless, specialist in RVS, (Super) Duplex en nikkellegeringen. Opgezet door Jan Ozephius sr. als eenmansbedrijfje, staat Ozephius al meer dan vijftig jaar voor pionieren.Ozephius Stainless maakt industriële RVS en Nickel-Alloy producten. Vanaf een enkel onderdeel tot turnkey projecten, waarbij ook de installatie van alle componenten door Ozephius Stainless kan worden verzorgd. Hoge kwaliteit en service zijn daarbij de kenmerken. Betrouwbaarheid en realisme de sterke punten.

In 1984 nam ir. Jan (J.T.) Ozephius jr. het stokje over van zijn vader. Hij werkt met dezelfde mentaliteit: ‘Als niemand durft, steken wij onze nek uit en proberen onszelf steeds weer in technische haalbaarheid te overtreffen.’
Het huidige Ozephius bestaat uit Ozephius Stainless BV, Ozephius RVS Lasersnijden en Ozephius Development BV, waardoor het de klant nog breder kan bedienen. De plannen voor de verdere groei in 2017 staan ook al klaar.

Unieke eigenschappen van Duplex en Super Duplex


Ozephius Stainless is specialist in nikkellegeringen, RVS en aluminium, maar is zich steeds meer gaan specialiseren in Duplex en Super Duplex. Deze materialen hebben een combinatie van unieke chemische en mechanische eigenschappen. Met name in de offshore-industrie, petrochemische industrie en in zeer koude omstandigheden wordt Super Duplex steeds vaker toegepast. Ook daar waar de condities het meest zwaar en extreem zijn. Ozephius: ‘Het is fantastisch materiaal voor de meest uiteenlopende toepassingen. Dat zal ook steeds meer een vlucht gaan nemen, zeker bij de offshore in verband met het winnen van olie uit de zee.’


Technisch dossier en traceability


Ozephius Stainless is niet zomaar een fabrikant van RVS producten. ‘Wij hebben de hoogwaardige kennis en apparatuur in huis om ingewikkelde toepassingen te produceren. Daarbij dragen wij traceability hoog in het vaandel’, zegt Ozephius. ‘Wie producten bij Ozephius Stainless laat maken, loopt geen risico op onduidelijkheden in het productieproces of herkomst van de materialen. Elk detail van ons productieproces is te controleren op grond van een technisch dossier, dat wij op verzoek erbij leveren.’ Normen zijn daarbij leidend, zoals onder andere de PED (Pressure Equipment Directive), een richtlijn voor de productie van drukvaten.

Offshore olie- en gaswinning


Doordat Ozephius Stainless een grote ervaring heeft opgebouwd in de offshore en ook alle benodigde certificaten daarvoor heeft verworven, komt er steeds meer vraag uit de hoek van de ‘Willie Wortels’. Bij producten / productdelen, toegepast in de offshore en incidenteel ook in een nucleaire context komt enorm veel papierwerk kijken en zeer uitgebreide specificaties, om de veiligheid maximaal te borgen. Ozephius: ‘Zeker in die omgeving is het extra belangrijk dat je alle gedragingen van het materiaal kent in verschillende omstandigheden. Daardoor kunnen we onze klanten ook onderbouwd adviseren.’ Ozephius Stainless is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een betrouwbare partner in het ontwerpproces onder de naam Ozephius Development BV.

Van eenvoudig halffabricaat tot zeer complexe eindproducten


Naast de meer complexe offshore-omgeving worden bij Ozephius Stainless ook andere producten vervaardigd. Het bedrijf is toeleverancier van één enkel onderdeel met een doorlooptijd van enkele uren tot series met doorlooptijden van meer dan een jaar. Of wel van een eenvoudig halffabricaat tot zeer complexe eindproducten. Ozephius: ‘We produceren prefab leidingwerk in elke lasbare RVS-kwaliteit en in vele nikkellegeringen. En ten aanzien van plaatbuizen: noem het maar en wij maken het.’“Veel relaties die bij ons horen, willen iets nieuws produceren, maar hebben advies en ondersteuning nodig om dit product a) van idee tot product te brengen en b) de markt hiermee te veroveren. Daar heb je materiaal- en productiekennis voor nodig, een brede marktkennis én middelen om dat te financieren, dan wel een idee hoe dat te doen.”

Specialistische lasvaardigheden


De lassers van Ozephius Stainless beheersen alle specialistische vaardigheden, die onmisbaar zijn bij het lassen, bijvoorbeeld dat van Duplex en Super Duplex. Vanwege de zeer kritische structuur (50/50 austenitisch/ferritisch) van deze materialen zijn ervaring, kundigheid en discipline van Ozephius-medewerkers van groot belang. Ondeugdelijke bewerking en lassen van deze materialen zal de materiaaleigenschappen teniet doen en kan grote schade veroorzaken.

Uitgebreid machinepark


Ozephius Stainless voert alle mogelijke plaatbewerkingen uit en kan grote platen snijden en voorbewerkingen doen. Ozephius Stainless is daarmee tevens toeleverancier van plaat of onderdelen, bijvoorbeeld voor een aantal food-machinebouwers. Het bedrijf beschikt o.a. over een nieuwe geavanceerde lasersnijmachine: ‘Met onze lasersnijmachine bewerken wij uitsluitend RVS, (Super) Duplex, nikkellegeringen en aluminium.’ Ozephius Stainless heeft tevens de beschikking over een grote straalcabine voor het keramisch parelen van RVS. Ozephius: ‘De voordelen van keramisch parelen ten opzichte van glasparelen zijn legio. Zo is er een Ra-waarde van minder dan 1,0 micron mogelijk. Hierdoor zal het uiteindelijke oppervlak minder vuil aanhechten en is het beter reinigbaar. Daarbij krijgt het oppervlak een mooie satijnglans.’

Realisme typerend voor Ozephius


Met een breed pakket aan industrieën waaraan wordt geleverd, wat zorgt voor een reële risicospreiding, is het familiebedrijf Ozephius een gezond bedrijf. Daarbij is kwaliteit belangrijk; in productie, producten en in levertijd, plus goede en flexibele diensten. Ozephius: ‘Doe waar je goed in bent, adviseer met je verstand en niet alleen met zicht op je portemonnee en wees realistisch. Maak gebruik van je sterkten, kijk of je ze kunt vergroten, maar ken ook je grenzen. Benaderbaar, integer en reëel. Samen met de uitdaging om ons verder te ontwikkelen in de verwerking van Duplex en Super Duplex, zal Ozephius nog lang op de kaart staan.’


www.ozephius.nl

Ozephius Stainless B.V.


Simon Stevinstraat 1
3261 MG Oud Beijerland
+31 (0) 186 63 63 10

stainless@ozephius.nl
www.ozephius.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht