Go to top

Oppervlaktetechniek is belangrijker dan ooit

Belang oppervlaktetechniek voor de maakindustrie in de spotlights op SURFACE Campus 2018


Zonder oppervlaktetechnologie, geen producten. Oppervlaktebehandeling is van essentieel belang voor de gehele maakindustrie. Het is een werkgebied dat waarde toevoegt aan producten en waarmee verschil gemaakt kan worden. Zo kan oppervlaktetechnologie de functionele eigenschappen van een voorwerp of materiaal veranderen, verbeteren of uitbreiden. Op SURFACE Campus 2018 blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktetechnologie. U ziet hoe processen en bewerkingen efficiënter, beter of gemakkelijker kunnen.
Welke behandelmethoden de markt gaan veroveren. En welke productinnovaties hun intrede hebben gedaan.

SURFACE Campus is onderdeel van de Week van de Oppervlaktetechnologie (WOT) en is het grootste specialistische vakevent voor oppervlaktetechnieken van materialen in de Benelux. Het event staat bekend om haar inspirerende exposities, innovaties en uitgebreide kennisprogramma. De komende editie vindt plaats van 13 t/m 15 november in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Kom met uw ondernemersvraagstuk, applicatie-uitdaging of gebruikersbehoefte naar SURFACE Campus 2018 en laat u inspireren.Grootste aanbod Benelux bijeen


Steeds hogere verwachtingen, nieuwe technische mogelijkheden en de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving maken dat de oppervlaktebehandelende branche volop in beweging is. Oppervlaktetechnologie is een vakgebied met impact. En dat maken we tijdens SURFACE Campus zichtbaar en tastbaar.

Meer dan 175 aanbieders tonen in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch hun oplossingen, technologieën, machines en bewerkingen voor oppervlaktebehandeling. Hierbij komen niet alleen alle materialen maar ook alle vakgebieden aan bod. Van staal, rvs, aluminium en kunststof tot hout, glas, beton, composieten, hybride en 3D-geprinte materialen etc. En van het reinigen en voor- en nabehandelen tot het aanbrengen van metallieke deklagen.

Themapleinen


Op de SURFACE Campus eventvloer zijn diverse exposities en themapleinen te vinden. Op de expo Trots op het Werk laten diverse exposanten bijzondere én alledaagse eindproducten zien, die dankzij hun oppervlaktebehandeling unieke prestaties leveren. Op de expositie van de ION Borghardt Award zijn de 10 meest duurzame innovaties in het vakgebied te vinden. In het SURFACE Lab kunnen applicateurs, professionals in de maakindustrie en OEM’ers de specifieke eigenschappen van materialen en hun kwaliteitsverschillen ontdekken. Naar wens kunnen zijn hun eigen samples hier bovendien testen op laagdikte, krasvastheid, ruwheid, weersbestendigheid, hechting, elasticiteit en porositeit. Diverse ION-experts zullen uitleg geven over de voorspellende tests én de betrouwbaarheid hiervan. Daarnaast zijn hier ook technieken zoals stralen, spuiten en poedercoaten virtueel uit te proberen. Op het 3D-plein zijn diverse printtechnieken te zien, met onder meer kunststof, beton en metaal. Er wordt bovendien aandacht besteed aan het behandelen van 3D-geprinte producten én aan 2,5D-printing; de potentiële nieuwe gamechanger van de branche.
Op het Houtplein laten exposanten de mogelijke toepassingen en bewerkingen van hout zien. Het Verfplein is een nieuw initiatief om bezoekers de nieuwste mogelijkheden, oplossingen en toepassingen van coatings te laten zien en ervaren. Op de Veiligheidsstraat staan specialisten die kunnen helpen bij het veilig en gezond werken op de werkvloer. En op het Reinigingsplein ten slotte wordt het belang van een goede reiniging en methoden t.b.v. voor- en na-reiniging onderstreept. Zodat ook de dunste coatings goed en langdurig aan het oppervlak hechten.

Congres Campus; informatief kennisprogramma met specifieke thema’s


Het ION CONGRES Campus vindt ook op de eventvloer van SURFACE Campus plaats. Er worden doorlopend lezingen, masterclasses en best practices gehouden.

Op dinsdag 13 november zullen vooral veiligheid, wet- en regelgeving en normen aan de orde komen. Met o.a. masterclasses over corrosie, kleur en energiebesparing, aandacht voor de zelfinspectietool van Inspectie SZW en de webtool Metaal en Milieu en lezingen over de wereld van normalisatie: ISO 12944 en EU-restrictie voor de toepassing van di-isocyanaten en presentaties over blootstelling in bedrijven, op locatie en aan gevaarlijke (CMR-)stoffen en de road to zero.

Daarnaast zullen de (voor licentiehouders verplichte) update-vergaderingen van de kwaliteitslabels Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod openbaar zijn. De respectievelijke presidenten van deze internationale kwaliteitslabels zullen de waarde van de labels voor het voetlicht brengen.

Op woensdag 14 november krijgt oppervlaktebehandeling voor substraten zoals aluminium, composieten, beton, glas, staal en hout de aandacht. Er worden diverse nieuwe voorbehandelingsmethoden voorgesteld, waarbij tevens aandacht wordt besteed aan de verschillende coatingmogelijkheden, automatisering en 3D-printing.

Op donderdag 15 november staan coatings voor gebouwen, de automotive/transportsector, de high-tech industrie en voedselveiligheid centraal. Met prominente sprekers van universiteiten en hogescholen  en o.a. Tata Steel, ASML, Chemetall, Bionic Technology, VMRG en Rijkswaterstaat. Voor meer info zie surfacecampus.nl

Event voor, door en met het vakgebied


SURFACE Campus is een initiatief van de Vereniging ION, Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland en maakt deel uit van de Week van de Oppervlaktetechnologie. In totaal hebben meer dan 30 brancheverenigingen, ruim 20 kennisinstituten waaronder hogescholen, universiteiten en onderzoeksinstituten uit Nederland en België, alsmede vele innovatieve bedrijven, vertegenwoordigers van het bevoegd gezag en enkele kwaliteitsorganisaties hun bijdrage toegezegd.

Mis het niet; registreer voor gratis toegang

 
Registreer u nu voor op surfacecampus.nl met voorregistratiecode 500.004.85 en u heeft gratis toegang tot SURFACE Campus 2018.

Meer info zie surfacecampus.nl.

 

 

SURFACE Campus, het meest inspirerende vakevent voor oppervlaktetechnologie.
13 t/m 15 november 2018 | Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht