Go to top

NOXON: Stay Stainless!

NOXON Stainless B.V. is een van de grootste handelaren en distributeurs op het gebied van roestvast stalen buizen, fittingen, flenzen, afsluiters, staf en profielen. NOXON B.V., met het hoofdkantoor en magazijn in Helmond, heeft 80 medewerkers in dienst. Markten, die NOXON bedient, zijn (petro-)chemie, offshore, machine- en installatiebouw, voedingsindustrie, utiliteit etc.

Dit is NOXON Stainless B.V. in een notendop. Maar het bedrijf, dat inmiddels 25 jaar bestaat en sinds 2009 een tweede kantoor heeft in België, is daar niet zomaar gekomen. Er is veel geïnvesteerd; in kennis, in zakelijk inzicht en in samenwerkingsverbanden. NOXON, dat ook tot de Jacquet Metal Service (JMS) Groep behoort, integreerde in 2012 als dochteronderneming in het Duitse STAPPERT GmbH. Mark Dankers, die als algemeen directeur aan het hoofd staat van NOXON: ‘Die integratie in STAPPERT stelt ons in staat om met uiterst korte levertijden, naast het vertrouwde pakket ook producten te leveren uit STAPPERT's zeer uitgebreide voorraadprogramma. Dit programma bestaat onder meer uit staf en (speciale) profielen, machinepijp en leidingwerk in een uitgebreid gamma aan kwaliteiten, van 304 tot en met super duplex.’

Voortdurend vernieuwen


Nieuwe producten en diensten, een overzichtelijke website en een versterkt eigendomsstructuur; NOXON heeft haar leidende positie in de Benelux geconsolideerd. Een van de eerste maatregelen, nadat NOXON als dochter-onderneming onder STAPPERT ging opereren, was de introductie van een nieuwe Corporate Identity. Deze vernieuwde uitstraling is doorgevoerd over de gehele linie; van documentatie, website, beursoptreden tot en met het wagenpark.NOXON biedt nog altijd een volledig pakket gelaste ASTM buizen, fittingen en flenzen tot 24” en naadloze buizen tot 16”, als ook het volledige gamma EN leidingbuis tot en met DN800 inclusief de bijbehorende fittingen en flenzen.

Nieuw in het assortiment is een compleet gamma aan persfittingen, die worden gebruikt voor onder andere drinkwaterleidingen. ‘Er is veel vraag naar deze producten en ze dragen wel degelijk bij aan ons succes. We verkopen deze producten met de bijbehorende leidingen onder de noemer "NOXPRESS”, geeft Dankers aan.


16.000 RVS artikelen


NOXON heeft nu zo’n 16.000 roestvaststalen artikelen op voorraad en heeft daarmee een van de breedste assortimenten in de Benelux. ‘Onze kracht zit hem in de grote verscheidenheid aan producten. Ze variëren van zware, dikwandige buizen tot aan precisiebuizen, altijd met de bijbehorende accessoires.
We verkopen uitsluitend eerste klas producten volgens internationale standaarden met de benodigde certificeringen’, vertelt Dankers. ‘Jarenlange samenwerking met gerenommeerde fabrieken wereldwijd waarborgt de constante kwaliteit, die we onze klanten garanderen.’
Met de ondersteuning van deze fabrikanten wereldwijd is NOXON ook het adres voor speciale artikelen volgens tekening en maatwerk. Of het nu gaat om afwijkende maatvoering, dikte of lengte, ook bijzondere verzoeken kunnen bij het ervaren verkoopteam worden neergelegd.

Bewerkingen


De producten kunnen op aanvraag op maat worden gezaagd. Met drie zaagmachines in huis biedt NOXON deze dienst aan voor buizen tot 1.000 mm. ‘We hebben recent nog geïnvesteerd in een nieuwe Kasto-zaag, speciaal voor dikwandige buis.’
Naast zagen is het mogelijk om ook speciale oppervlaktebewerkingen aan te bieden zoals bijv. slijpen en polijsten. Als uiterlijk of ruwheid van het oppervlak een rol speelt dan zorgt NOXON voor de juiste afwerking.

Testen


Betrouwbaarheid is zeer belangrijk. NOXON staat voor betrouwbaarheid door middel van een uitgebreid kwaliteitsmanagementsysteem. Dit bestaat onder andere uit:
- ingangscontrole van binnenkomende goederen;
- US wanddiktemeting;
- spectrometertesten;
- certificaten en certificeringen;
- speciale inspecties volgens specificatie en omstempelen.


 

Standaard en speciale verpakkingen


Dankers: ‘Bij NOXON streven wij de hoogst mogelijke kwaliteit na. Het goed verpakken van producten is daar natuurlijk ook een onderdeel van. Daarom bieden wij verschillende verpakkingsvormen aan. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de klant zijn producten voldoende beschermd in de best mogelijke staat ontvangt.’
NOXON standaardverpakkingen zijn:
- kartonnen verpakking, geschikt voor fittingen;
- stripbandjes, geschikt voor buizen en staf;
- houten latten, geschikt voor buizen en staf; en:
- Europallet (eventueel met omranding), geschikt voor fittingen, buizen en staf.
Onder speciale verpakkingen van NOXON vallen de houten kisten, geschikt voor buizen en fittingen, die klantspecifiek op maat worden gemaakt.
Allround partner
Maar er is meer, geeft Dankers aan: ‘Naast onze dagelijkse leveringen, zijn wij ook een uitstekende partner voor het behandelen van complete projecten en op maat gemaakte oplossingen in allerlei industrieën, zowel nationaal als internationaal. In samenwerking met onze betrouwbare leveranciers, kunnen wij aan alle klantwensen voldoen. Industriële afnemers van RVS, zoals die in de scheepsbouw, de papierindustrie, de voedingsmiddelen- en (petro-)chemische industrie, en constructeurs, installateurs, apparatenbouwers en machinefabrieken, zien al vele jaren NOXON Stainless B.V. als een uiterst betrouwbare leverancier.’Die betrouwbaarheid komt ook terug in de goed georganiseerde logistiek. Voor Nederland geldt: Wie vóór 14.00 uur zijn bestelling plaatst, ontvangt gegarandeerd de volgende dag zijn levering. Circa 40% van de omzet wordt gegenereerd door export naar Europese landen. Ook voor exportzendingen zijn vele transportoplossingen mogelijk, van pakketservice tot luchtvracht.
NOXON is door kennis en juist management een ijzersterk bedrijf.
NOXON = Stay Stainless!

www.noxon.nl


Noxon Stainless B.V.


Vossenbeemd 51
5705 CL Helmond
T +31 (0) 492 58 21 11
E info@noxon.nl
W www.noxon.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht