Go to top

Marktleider in de fundamenteelste oppervlaktetechnologieën

RÖSLER Group, is wereldwijd de enige fabrikant die de twee fundamentele technologieën, glijslijpen (trommelen) en stralen (zandstralen) aanbiedt en bovendien alle componenten zelf ontwikkelt en produceert. Met zijn oorsprong in Duitsland, is het merk “RÖSLER” al meer dan 80 jaar een wereldwijd begrip.


Afbeelding 1: RÖSLER heeft reeds vele decennia onderdelen voor de luchtvaartsector behandeld met natstralen waaraan een abrasief sferoïdaal middel is toegevoegd; men heeft dit proces omgedoopt tot ‘PureFinish’. Zo heeft men afnemers zoals Rolls Royce en Airbus voor deze oppervlaktebehandeling.


De afwerkingstechnieken leveren industriële bedrijven maximaal rendement, ze zijn traditioneel en beproefd. Met innovaties wordt daadwerkelijk kostenverlaging gerealiseerd, daarom behoren ze tot de meest verkochte systemen over de hele wereld.

PureFinish voor RVS/INOX


Één van de meest recentelijk ontwikkelde ´Finishes´, naast RapidFinish kan ook in Oss worden getest: RVS  PureFinish. Relaties uit de levensmiddelen en farmaceutische industrie rekenen bij RÖSLER op duurzame kwaliteitsproducten voor het optimaliseren van het roestvast staal oppervlak.
Machines en systemen in deze industrieën, moeten van hoge kwaliteit zijn zodat er veilig (hygiënisch) mee kan worden gewerkt.


Afbeelding 2: Het is van belang dat een oppervlak glad is maar ook weer niet te glad want bij ruwheden onder de Ra = 0,2 μm kunnen juist versneld bacteriologische besmettingen ontstaan omdat de adhesiekrachten tussen het oppervlak en bacteriën groter zijn geworden.


Geconstrueerde machines worden vaak aangetast door CNC- en las-bewerkingen. PureFinish wordt daaropvolgend ingezet om het oppervlak van roestvast staal te reconditioneren.
Eerst wordt de beschadigde, verbrande en gecontamineerde oxidehuid gestript om deze uiteindelijk opnieuw op te bouwen met passivering. Passivatie verhoogt de corrosiebestendigheid en bewerkt het oppervlak, zodat vervuiling zich niet goed kan nestelen.


Afbeelding 3: “PureFinish is een door RÖSLER Benelux ontwikkelde nabewerkingstechniek waarmee RVS/Inox kan worden voorzien van een oppervlak met een lage en reproduceerbare SRI-waarde beneden 0,010. In de praktijk vertaalt zich dat in een lage aanhechtingsgraad voor vervuiling en in een effectieve reinigbaarheid.”.
 

Automatiseringsgraad verhogen


90% van de straal- en glijslijpinstallaties die RÖSLER’s fabrieken verlaten, zijn klantspecifieke oplossingen. In de ontwikkeling van betrouwbare automatiseringsoplossingen, werd voor Daimler een geautomatiseerd straalconcept geïmplementeerd waarbij de focus lag op het behouden van hoge flexibiliteit. Het bewerken, de ‘handling’ en opslag van onderdelen wordt volledig automatisch afgehandeld. Afhankelijk van de bewerking en onderdelen-‘handling’, is integratie van straal- en glijslijpinstallaties in volledige geautomatiseerde productielijnen tegenwoordig onontkoombaar.

Meer informatie: rosler.com
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht