Go to top

Mapscan van Applus+ RTD

Verborgen corrosie in bijvoorbeeld tankwanden, columns, vaten en pijpleidingen kan voor grote problemen zorgen in (petro-)chemische fabrieken. Niet-Destructief Onderzoek (NDO), zoals wanddikteonderzoek, is daarom van groot belang. Om corrosie op te sporen en tijdig te kunnen ingrijpen, kunt u RTD Mapscan onderzoek laten uitvoeren.

De voordelen van RTD Mapscan


Applus+ RTD Mapscan biedt meerdere voordelen, zoals:

• Automatisch gegenereerde visuele rapporten
• De visuele presentaties zijn eenvoudig te interpreteren
• De presentaties zijn reproduceerbaar, zodat ze vergeleken kunnen worden met eerdere scans.
• Kostenbesparing, omdat het te inspecteren object in gebruik kan blijven tijdens het onderzoek.
Het Applus+ RTD Mapscan systeem maakt het mogelijk om tijdens bedrijf verborgen corrosie op te sporen en resterende wanddikten in kaart te brengen met behulp van gekleurde plots. Op die manier kan in één oogopslag de situatie worden beoordeeld.

Kenmerken van RTD Mapscan:

• Kleurenplots van 250 x 500 millimeter (C-scan)
• Gemiddelde scansnelheid van 1 m2 per dag (8 C-Scans)
• Resolutie ≥ 8 millimeter

De Mapscan methode kan op vele situaties worden toegepast:

• Op koolstofstaal en roestvaststaal
• Op wanddikten vanaf 2 millimeter en diameters vanaf 6 inch
• Op temperaturen van 0 °C tot 50 °C

RTD Mapscan toepassen


Applus+ RTD gebruikt voor de RTD Mapscan ultrasone apparatuur, die samen met de encoder elk meetpunt aangeeft waar de wanddikte is gemeten. Dit wordt eenvoudig weergegeven in een scangebied van 250x500 millimeter. De encoder registreert bewegingen op zowel de X- als de Y-as, waarna de gemeten wanddikte wordt geregistreerd in een tweedimensionaal kleurenoverzicht. In het overzicht correspondeert de kleur met de gemeten dikte.

Door de gescande locaties te markeren en registreren, is het mogelijk de resultaten te reproduceren. Het gekleurde overzicht dat uit de scan wordt verkregen, kan worden vergeleken met eerdere scans. Hierdoor kan bepaald worden in welke mate de gecorrodeerde gebieden zijn gegroeid. Tevens kan worden afgelezen of de wanddikte is afgenomen.

De RTD Mapscan methode voor het meten van wanddikten is bij uitstek geschikt als u de integriteit van uw installaties wilt waarborgen op een eenvoudige, kostenefficiënte manier, zonder het object uit bedrijf te halen. De methode is op vele plaatsen en in vele situaties toepasbaar. Het geeft u een helder inzicht, doordat de wanddikte met een kleur-gecodeerde kaart inzichtelijk wordt gemaakt. Dit ultrasoon onderzoek biedt inzicht in zowel de huidige wanddikte als de mate van afname over een bepaalde periode. 

Contact


Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
T: 010 - 716 60 00
E: info.netherlands@applusrtd.com

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht