Go to top

Maiburg Schuurtechniek B.V.

Maiburg Schuurtechniek is dé allround specialist op het gebied van (geavanceerde) schuurtechnieken met een zeer compleet assortiment (flexibele) schuur-materialen en -systemen van het Zwitserse merk Sia Abrasives, partner van de Bosch Group. Tevens behoren slijp- en afbraamschijven, maskingtapes, gereedschappen en andere hulpmiddelen tot het assortiment.
In samenwerking met haar leveranciers is Maiburg voortdurend bezig met productinnovaties: klantgericht en op praktijktoepassingen afgestemd. Het meest recente product in het brede assortiment is POLIFILM beschermfolie.

POLIFILM beschermfolie voor RVS en aluminium


Maiburg heeft een zeer hoogwaardige beschermfolie voor de metaalsector op de markt gebracht. Met deze folie wordt een optimale bescherming van metalen producten gegarandeerd. POLIFILM, de toonaangevende Duitse fabrikant van verschillende soorten folies, is de maker hiervan. POLIFILM zorgt voor een optimale bescherming tegen vervuiling en beschadiging tijdens opslag, transport en verwerking. Het betreft bescherming van geborsteld, geslepen en gepolijst materiaal (RVS en aluminium).
De folie kent een dikte van 100µm en heeft een goede kleefkracht. Desondanks is het uiteindelijk weer eenvoudig van het werkstuk te verwijderen.
Naast een goede vochtbestendigheid is de folie uitstekend UV-bestendig, tot maar liefst twaalf maanden. Kortom; de ideale beschermfolie voor de metaalverwerkende industrie!

Hoe is POLIFILM in het pakket van Maiburg gekomen?
Al meer dan 80 jaar is Maiburg de importeur van het Zwitserse topmerk Sia Abrasives. Jan Kah is adviseur buitendienst Noord-Nederland voor de divisie schuurtechniek. Kah is een van de initiatiefnemers van het opnemen van de POLIFILM-beschermfolie in het assortiment. ‘In mijn functie als buitendienstmedewerker kom ik heel veel bij de eindverbruikers, voornamelijk bij roestvast staal- en in iets mindere mate bij aluminiumverwerkende bedrijven. Er was duidelijk behoefte in de markt aan een andere distributie van rollen beschermfolie. Deze oplossing kunnen wij nu aanbieden. Hierbij hebben wij gezocht naar een goede partner, en vervolgens zijn we bij POLIFILM uitgekomen.’

Doordat Maiburg diverse maten op voorraad houdt, die per rol af te nemen zijn, is het voor de eindgebruiker niet nodig zelf grote voorraden aan te leggen. Kah geeft verder aan: ‘Nog niet iedereen is bekend met POLIFILM. Dat willen wij meer uitdragen. Een van onze klanten, QFIN BV, ontwikkelde zelf een handige machine voor het aanbrengen van de POLIFILM-folie. Op onze site wordt de werking, die gefilmd is, duidelijk getoond.’

Uitstekende eigenschappen en ruime keuze in maatvoering


Het materiaal op zich is niet nieuw. Wat wel nieuw is, is de manier hoe Maiburg de beschermfolie op de markt brengt. Kah: ‘Maiburg heeft een ruime voorraad liggen in de standaard afmetingen van 5, 7½, 10, 12½, 15, 20 en 50 cm breed. Andere afmetingen zijn ook leverbaar, op aanvraag. Zo is in feite alles mogelijk. Wij zijn zo de intermediair tussen de eindgebruiker en POLIFILM, een product dat wij graag verhandelen vanwege haar hoge kwaliteit.’
Als gevolg van het succes van bovenstaande rollen komt er inmiddels ook steeds meer vraag naar de ‘jumbo’ rollen voor onder andere het foliën van geslepen plaat.
Gangbare breedtes zijn 1000-1250-1500 mm, maar 2500 mm breed is ook geen probleem. Hier worden meerdere kwaliteiten aangeboden in overleg met de klanten.

Nieuwe fiberlaserfolie


POLIFILM heeft inmiddels een nieuwe kwaliteit aan haar gamma toegevoegd. De PF 584 C ULF is een fiberlaserfolie met een dikte van 100 µm. Geschikt voor zowel CO2- als de nieuwste fiberlaser-snijmachines.

Gebruikersvriendelijke webshop


Maiburg heeft een zeer gebruikersvriendelijke webshop. Kah: ‘Steeds meer klanten maken gebruik van onze webshop. Deze biedt een overzicht van het volledige voorraadprogramma en toont (toepassings-)tabellen met aanvullende informatie. Verder verschaft de webshop inzicht in de orderhistorie van een klant, waardoor direct duidelijk is wat de eerdere en lopende bestellingen zijn.’
Ook POLIFILM is uiteraard te bestellen via de webshop.

Wilt u meer informatie over de beschermfolies van POLIFILM of andere producten voor metaaltoepassingen in het Maiburg-assortiment? Neem dan eens een kijkje op onze website.


www.maiburg.nl


Maiburg B.V.


Schutweg 6
5145 NP  Waalwijk
+31 (0) 416 56 65 66

verkoop@maiburg.nl
www.maiburg.nl 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht