Go to top

M.S.E. Leerdam levert uitzonderlijke order voor de hydraulische industrie

Samenwerking met het Italiaanse bedrijf OFAR en Forgia di Bollate S.P.A al jaren zeer succesvol


Dat M.S.E. Metal Service Europe BV Leerdam het goed doet in de Benelux als vertegenwoordiger van diverse smederijen in Europa blijkt wel uit hun flink groeiende opdrachtenstroom. Onlangs werd een omvangrijke opdracht geboekt voor de hydraulische industrie. Het Italiaanse smeed- en bewerkingsbedrijf OFAR S.P.A & Forgia di Bollate uit het Noord-Italiaanse Visano / Cannetto sull’oglio tekende voor de productie van deze opdracht. Het gaat om 18 enorme cilinder buizen en ringen. De buizen hebben een doorsnede van Ø 675 mm en een lengte van 7220 mm,. De cilinders wegen elk 5 ton. Hierdoor zijn er in totaal 6 vrachtwagens nodig om de gehele order, van de gesmede en bewerkte hydraulische cilinderbuizen en ringen, bij de Nederlandse klant te krijgen. De productie is in volle gang en de opdracht wordt momenteel in deelleveringen uitgeleverd.
“Ofschoon wij dit jaar 20 jaar bestaan en wij ook wel wat gewend zijn op het gebied van bijzondere afmetingen, is dit ook voor ons een opzienbarende opdracht”, aldus Ruud Jacobs, welke samen met zijn compagnon Dick Kruijs M.S.E. Metal Service Europe in Leerdam runt. “Zeker qua grootte, maar ook qua nauwkeurigheid van de producten, de bemiddeling en de afhandeling van de benodigde certificaten, was dit een omvangrijke opdracht. De cilinders worden in Italië na het smeden ruw voorbewerkt. Maar wat heet ruw: de binnendiameter moet met een tolerantie van 0,05 mm worden uitgedraaid. Daarna worden, onder controle van OFAR’s inspectie, de delen gehoond afgeleverd en ook het gatenpatroon moet worden aangebracht. Daarnaast werden ook de naadloze ringen compleet bewerkt uitgeleverd. Dat is voor dergelijk grote projecten bijzonder.

De vraag voor compleet bewerkte delen zien wij meer en meer komen. Daarbij is het zeer belangrijk dat de verschillende proces stappen binnen het project uitgevoerd wordt onder supervisie van 1 partij. Bij dit soort projecten is dit meestal de smederij. Natuurlijk is MSE bij het begeleiden van het gehele traject zeer nauw bestrokken. Hierdoor wordt het risico voor de klant beperkt. Naast de vraag voor compleet bewerkte delen, zien we als toevoeging ook steeds vaker klantspecifieke eisen. Deze kunnen we dan vanzelfsprekend efficiënter uitvoeren. Uit deze opdracht blijkt ook de synergie tussen de verschillende smederijen goed te werken zodat we de sterke punten van de verschillende smederijen bij elkaar brengen.”


 

M.S.E.


M.S.E. Metal Service Europe B.V. is als zelfstandige intermediair geen onbekende in de wereld van de metaalverwerkende industrie en producenten van machinebouwers. Tot hun afnemerskring behoren onder anderen grote apparatenbouwers, ketelbouwers, pompenfabrikanten, tandwielfabrikanten, hydraulische-, chemische-, en petrochemische industrieën, turbinebouwers, fabrikanten van afsluiters en fijn mechanische industrieën en natuurlijk niet te vergeten de offshore industrie.

“Wij fungeren als agent tussen afnemers in de Benelux en diverse producerende buitenlandse bedrijven, waarbij onze belangrijkste toeleveranciers te vinden zijn in West Europese industrielanden als Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk”, aldus Ruud Jacobs. Om er een paar te benoemen: Forgia di Bollate welke gespecialiseerd is in het walsen van ringen en met name hoge ringen en in “shape” gewalste ringen én OFAR Italia voor groot smeedwerk tot 26 meter lengte in productgewichten vanaf 5 ton tot 200 ton ten behoeve van de hydraulische industrie, scheepsbouw en de On- & Offshore. Met OFAR Italia doen wij overigens inmiddels al vele jaren succesvol zaken, met name voor gesmede producten ten behoeve van de On- & Offshore in België (Vlaanderen) en Nederland. Met deze vertegenwoordigingen kunnen wij een zeer groot bereik aan op het gebied van vrijvorm smeedwerk, gietwerk en specials.
Wij profileren ons dan ook graag op de markt als een bedrijf waar je met specials / enkelstuks terecht kan en de klant dan verder ontzorgt wordt.

Historie


Mede eigenaar Dick Kruijs: “De basis van M.S.E. werd 20 jaar geleden gelegd door de heer Gerard Schilders en mij; in 1994 dus. Gerard is inmiddels met pensioen en Ruud Jacobs is in 2005 in zijn plaats gekomen en heeft de 50% aandelen van het bedrijf van hem overgenomen. Ook vorig jaar hebben wij weer een mooi jaar gedraaid en thans mogen we ons weer verheugen op een goedgevulde orderportefeuille.
Ruud Jacobs vult aan: “Eigenlijk is de goede service, betrouwbaarheid en kwaliteit die wij bieden ons beste verkoopargument. Opdrachten zoals deze order voor de hydraulische industrie zijn natuurlijk kroontjes op onze commerciële inspanningen”.
Het komende jaar staan er weer heel veel interessante zaken op de planning dus wij zijn zeer positief over de toekomst. n

Info: www.metalserviceeurope.nl

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht