Go to top

Lashuis Haprotech B.V.

Voor het verbinden van materialen in de metaalverwerkende industrie zijn in de vorige eeuw een groot aantal methoden en technieken ontwikkeld. De markt op dit gebied is continu in beweging. Innovaties op het gebied van apparatuur en toevoegmaterialen, die kostenverlagend voor uw lasprocessen zijn, volgen elkaar snel op. Lashuis Haprotech is een lastechnische onderneming, die bouwt op haar kennis en ervaringen uit de markt.

Onze visie


Lashuis Haprotech is Totaal in lastechniek. Onze visie hierbij is dat Lashuis Haprotech juist door het bieden van een totaalconcept de kwaliteit van de lastechnische processen van organisaties kan verbeteren. Lashuis Haprotech helpt hiermee de kosten voor haar klanten te verlagen. Het succes van uw lasproces hangt immers af van een juiste combinatie van verschillende factoren; de juiste apparatuur en toebehoren, de lastoevoegmaterialen en de aanwezige kennis en vaardigheden van de gebruikers. Hiernaast nemen de omstandigheden waarin de lasser zijn werk uitvoert een steeds belangrijkere plaats in. Veiligheid en verantwoord werken staan voorop. Bijgaand model licht onze visie toe.

In dit model vertegenwoordigt de binnenste driehoek uw lasproces en staan de factoren die invloed uitoefenen op het resultaat dat u hierbij behaalt, centraal. Het creëren van de optimale randvoorwaarden, vormt de basis voor het succes dat u in uw lasprocedé behaalt. Een goed afgestemde combinatie van deze drie factoren bepaalt de uiteindelijke kwaliteit en efficiency.
Hierbij hebben de omstandigheden waarin het proces wordt uitgevoerd, denk aan een goede persoonlijke bescherming en werkplaatsinrichting, een stimulerende invloed. Lashuis Haprotech staat in het model voor de buitenste ring en speelt met kennis (onder andere opleiding en advies), producten en service in op alle bepalende factoren uit de binnenste ring.
Lashuis Haprotech is onderverdeeld in drie afdelingen:
• Haprotech Handel;
• Haprotech Lasopleidingen en Consultancy; en
• Haprotech Services.

Haprotech Handel


Het handelshuis van Lashuis Haprotech biedt alles wat u als bedrijf nodig heeft om met de juiste middelen de gewenste resultaten te behalen. Hierbij staat productiviteitsverbetering hoog in het vaandel. Om dit te realiseren werken wij uitsluitend met producten van hoge kwaliteit.
Lashuis Haprotech is leverancier van gerenommeerde merken zoals onder andere Avesta, Kobelco en Oerlikon.
Lashuis Haprotech is importeur van bekende merken lastoevoegmaterialen zoals MTL voor het lassen van aluminium legeringen en Welding Alloys voor het lassen van diverse staal- en roestvaststaalsoorten. De Welding Alloys Group is producent van het meest uitgebreide scala aan gevulde lasdraden in de wereld, in diameters variërend van 0,9 mm tot 5 mm voor oplassen en hardfacing. In alle mogelijke types en soorten staal en roestvaststaal heeft Welding Alloys een toepassing voor handen. Ook voor lasdraden op nikkel en kobaltbasis biedt Welding Alloys de juiste oplossing.

Naast levering van toevoegmaterialen verzorgt Lashuis Haprotech lasservices waarbij slijtlagen en bekleding van componenten, welke onderhevig zijn geweest aan slijtage, ter plaatse kunnen worden aangebracht (de Welding Alloys Integra Services). Ook voor mechanisering- en automatiseringvraagstukken biedt Welding Alloys mogelijkheden voor passende oplossingen om uw productieproces te optimaliseren.
Lashuis Haprotech biedt als servicegericht kennisbedrijf een totaalconcept in lastechniek waarbij levering uit voorraad, een centrale locatie, servicegericht advies en partnerschap centraal staan. Ons leveringspakket biedt een scala aan mogelijkheden en heeft voor elk bedrijf een passende oplossing.

Haprotech Lasopleidingen


Haprotech Lasopleidingen (HLO) verzorgt sinds vele jaren dag-/avondopleidingen en certificeringen.
De opleidingen en certificeringen kunnen in Velsen maar ook bij u in het bedrijf plaatsvinden. Indien gewenst, verzorgt HLO opleidingen op maat.

Haprotech Lasopleidingen staat voor kennis, kunde en kwaliteit op het gebied van lassen: een organisatie voor professionals, door professionals. U kunt de beste apparatuur aanschaffen maar zonder goede, kundige lassers is deze apparatuur weinig waard. Pas na scholing en door ervaring ontwikkelt de lasser een goede vaardigheid en kwaliteit. Haprotech Lasopleidingen verzorgt deze scholing met een slagingspercentage van gemiddeld meer dan 90%!
Voor lassers- en lasmethodekwalificaties (LK’s en/of LMK’s ) bent u bij HLO ook aan het juiste adres. Het team van HLO kan door hoge deskundigheid en goede contacten met derden het kwalificatieproces met een optimale doorloopsnelheid laten plaatsvinden.

Haprotech Consultancy


Met Haprotech Consultancy haalt u deskundigheid binnen uw organisatie. Onze medewerkers zijn professionals met ruime ervaring in onderstaande specialismen. Ervaring opgedaan tijdens projecten die zijn gerealiseerd bij (inter-)nationale ondernemingen. Uw opdrachtgever verwacht dat u een kwaliteitsproduct levert. Vele aspecten zijn direct van invloed op de kwaliteit van uw product, maar heeft u alle knowhow in huis?

Lastechnische dienstverlening


De lastechnische dienstverlening is gericht op alle kwaliteitsaspecten bij het lassen. Dit is onder te verdelen in de volgende zaken:
• Kwaliteitsborging: onderkenning van potentiële kwaliteitsproblemen, vroegtijdig onderkennen d.m.v. systematische en multidisciplinaire aanpak, die duidelijke prioriteiten voor kwaliteitsverbetering oplevert en de gemaakte ontwerpkeuzen documenteert;
• Specificaties opstellen (LMK volgens NEN-EN-ISO 15614): ondersteuning bij het beschrijven en goedkeuren van lasmethoden;
• Begeleiden/controleren van projecten;
• Adviseren en opstellen van kwaliteitssystemen NEN-EN-ISO 1090 & 3834;
• Lascoördinatie volgens NEN-EN-ISO 14731.

Haprotech Services


Met meer dan 24 jaar ervaring in de lastechniek heeft Lashuis Haprotech klanten op alle niveaus.

U kunt bij ons terecht voor onderhoud, service en reparatie aan uw las- en snijapparatuur;
MIG, TIG, plasma, autogeen en puntlasapparatuur. Wij repareren alle merken.

Onze technische dienst bestaat uit technische mensen met een uitgebreide kennis van zaken op het gebied van lasapparatuur en autogeen gereedschap. Ook het repareren en onderhouden van las-gerelateerde apparatuur zoals lasmanipulatoren, lasdampafzuigers, verdeelkasten en dergelijke is bij Haprotech Services in goede handen. Haprotech Services voert haar werkzaamheden zowel uit in de werkplaats aan de Rooswijkweg te Velsen-Noord als bij u op locatie.

Lashuis Haprotech blijft actief


Momenteel is de opleidingenafdeling van Lashuis Haprotech actief met het opleiden van werklozen. Mensen die als vakman lasser willen herintreden, worden opgeleid tot niveau 3 met een NIL-diploma en uiteindelijk gecertificeerd voor die werkzaamheden die hij/zij gaat uitvoeren. Een gespecialiseerd bureau detacheert iedere opgeleide kandidaat voor een periode van minimaal 8 maanden bij geïnteresseerde bedrijven, waarna definitieve indienstneming tot de mogelijkheden behoort.

Focus voor de toekomst


De eisen op het gebied van kwaliteit en productiviteit in combinatie met de ontwikkelingen op het gebied van hoge rekgrens stalen en hooggelegeerde materialen zoals Duplex, Super Duplex, Inconel en Hastelloy dragen zorg voor een focus op levering van lastoevoegmaterialen en ondersteuning bij het lassen ervan. Ook bij het lassen van aluminium waarbij het voorkomen van porositeit van groot belang is, levert Lashuis Haprotech kennis en materialen. Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om mensen op te leiden m.b.v. lasmechanisatie of lasrobots.

Afzetgebied


Ons afzetgebied beslaat, al dan niet in samenwerking met onze lokale partners, geheel Nederland.Lashuis Haprotech B.V.

1951 MD Velsen-Noord
T +31(0)251-262900
F +31(0)251-262909 
E info@hetlashuis.nl
W www.hetlashuis.nl
Twitter @hetlashuis
Facebook Lashuis Haprotech


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht