Go to top

Jürgen Witte Stainless B.V.

Voorraadhouder van hoogwaardige producten


Jürgen Witte Stainless B.V. in Papendrecht is een handelskantoor voor buizen, fittingen en flenzen in diverse roestvast staal kwaliteiten en is een dochteronderneming van  WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS GmbH uit Rastede, net over de grens in Noord-Duitsland, waar een gigantische voorraad ligt opgeslagen op een terrein van ca. 30.000 m². Jürgen Witte Stainless B.V., sterk in ‘Piping and Provision’, heeft als belangrijkste doel met ‘Passion’ te komen tot de juiste materiaalkeuze en de optimale technische oplossing met de beste prijzen voor haar klanten.


De firma Jürgen Witte Nederland B.V. werd in 1974 in Nederland opgericht en is tien jaar later naar Noord-Duitsland verhuisd. In 2008 is er een Nederlandse vestiging in Papendrecht geopend: Jürgen Witte Stainless B.V., ter ondersteuning van de export en verantwoordelijk voor de Benelux, Engeland en Noorwegen.

Jürgen Witte Stainless B.V. in Papendrecht opereert volledig zelfstandig, waarbij het actief is in praktisch alle industrieën. Klanten zijn onder andere eindgebruikers in de on- en offshore, chemie, apparatenbouw, machinebouw, ingenieursbureaus, machinefabrieken, diverse handelsfirma’s en de voedingsmiddelenindustrie.Snelle levering door gigantische voorraad

Jürgen Witte Stainless B.V. bestaat uit een enthousiast en gemotiveerd team van vijf personen.
Zij worden gesteund door de zeer uitgebreide voorraad, die bij WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS GmbH in Rastede ligt. Met een terrein van 30.000 m² biedt WITTE plaats aan een grote variëteit buizen, fittingen en flenzen in maar liefst zes verschillende materiaalkwaliteiten. Daarnaast, - en dat is zeker bijzonder -, ook nog in zowel DIN- als ASME/ASTM-maatvoeringen, alsmede diverse maten in zowel naadloos als gelast, wat uniek genoemd mag worden. Voor elke toepassing een oplossing. Sterk is men in het aanleveren van complete pijpsystemen, want de voorraad blijft permanent op peil. De mensen in het magazijn in Rastede worden daarbij rechtstreeks door Jürgen Witte Stainless aangestuurd om de producten direct gereed te maken voor verzending. Vervoer vanuit Duitsland is geen probleem, de focus : binnen 24 uur bij de klant. Het magazijn ligt centraal, want internationale havens zijn binnen handbereik.

Kortom, Jürgen Witte Stainless B.V. is heel flexibel en speelt in op elke behoefte van de klant, van nieuwbouw tot onderhoud en revisie en kent daarbij geen minimum bestelhoeveelheden.


 

‘Piping, Provision and Passion’

  
 


Vorig jaar is er naast de voorraaduitbreiding tevens extra geïnvesteerd in hydrauliek- en warmtewisselaarbuizen in diverse afmetingen en kwaliteiten.

Online Shop
Jürgen Witte Stainless B.V. biedt, zonder het persoonlijke contact te verliezen, haar relaties de mogelijkheid om 24 uur per dag online bestellingen te doen. Na aanmelding en een akkoord kunnen via www.witte-shop.com buizen, fittingen en flenzen worden besteld in de materiaalsoorten 316/316L, 321/321H en 316 Ti.

Extra service
WITTE TUBE & PIPE SYSTEMS GmbH beschikt over een eigen draaierij. Een ruime voorraad staf ligt hier op voorraad om 24/7 te kunnen draaien voor bijvoorbeeld een weldolet of een nippeltje.
De zaagbanken in het eigen magazijn stellen hen in staat om de buizen op de gewenste lengte te zagen. Internationale geaccepteerde certificaten zoals PED, ISO-9001, alsmede overstempelbevoegdheden van onafhankelijke keuringsinstanties zijn in hun bezit.
In samenwerking met laboratorium kan er snel aanvullend gekeurd worden, eventueel onder toezicht van een onafhankelijke keuringsinstantie, welke twee keer per week aanwezig is.

Jürgen Witte Stainless B.V. beschikt over een rekenprogramma voor sterkteberekeningen waardoor het kan voldoen aan diverse vereiste designcriteria, welke vaak door onafhankelijke instanties vereist zijn.

Out-of-the-box denken
Bij Jürgen Witte Stainless B.V. durven ze out-of-the-box te denken en buiten de bekende paden te treden. Dit is een vereiste om een passende oplossing te bieden waarbij de klant centraal staat. Belangrijk hierbij is het kunnen visualiseren van zaken en zeker niet minder belangrijk is luisteren. Goed luisteren is vaak al de helft van de oplossing. De juiste communicatie maakt het verschil. En dat verschil maken ze bij
Jürgen Witte Stainless B.V.

Jurgen Witte Stainless B.V.


Kattestraat 19
3355 PP Papendrecht
T +31 (0) 78 641 03 33
E info@witte-stainless.nl
W www.witte-stainless.nl

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht