Go to top

Jacquet Nederland B.V.

Voor hoog gelegeerd maatwerk. Jacquet Nederland B.V. is onderdeel van de in Frankrijk gevestigde Jacquet Metals Group (IMS), de wereldwijde marktleider op het gebied van RVS quarto platen. Met een verbruik van 1.500 ton aan nikkellegeringen, 6.000 ton gedecoilde plaat en 50.000 ton aan quarto platen op jaarbasis, profiteert het bedrijf van een uniek inkooppotentieel.Jacquet Nederland B.V. is specialist in roestvast staal, nikkellegeringen, titaan, duplex en hittebestendig materiaal. Het verkoopkantoor is gevestigd in Purmerend en de bewerkingen worden uitgevoerd in Drachten; bij Jacfriesland BV.

Hoog gelegeerd maatwerk


Vanuit ons productiebedrijf Jacfriesland in Drachten leveren wij hoog gelegeerd maatwerk. Ons machinepark bestaat uit laser-, plasma- en waterstraal- snijmachines, welke gecompleteerd worden door een kantbank, een wals, een ontbraammachine en een tapapparaat. Hiermee zijn we in staat om zeer snel, efficiënt en in hoge kwaliteit platen t/m 150 mm dik voor u in elke gewenste vorm te snijden en eventueel te kanten of te walsen.
Tevens behoort het precisiezagen van roestvaststalen blokken tot de mogelijkheden en de levering van eventueel bijbehorende buis en fittingen ter completering van de specificatie.

‘One-stop solution’


Hoewel de nadruk op plaat- en snijwerk lijkt te liggen, bieden de aanwezige expertise, voorraden en agentschappen binnen de Jacquet Metal Service Group de mogelijkheid ons als complete leverancier te presenteren van het gehele productenpakket in roestvast staal, nikkellegeringen en titaan. Ook voor smeedwerk en buisproducten kunt u bij ons terecht. 
Met één telefoontje, fax of e-mail krijgt u zo spoedig mogelijk een aanbieding voor het gehele pakket hooggelegeerde halffabrikaten. Jacquet is uw leverancier van 24-uurs leveringen tot complete projecten!

De combinatie van het moderne machinepark, de goede organisatie, een eigen wagenpark en optimaal gemotiveerde mensen, zorgen ervoor dat Jacquet Nederland dagelijks orders door het hele land kan afleveren. Alle materialen zijn te verkrijgen met attest en indien gewenst kunnen de gesneden onderdelen worden gehermerkt.

Lasersnijmachines


Jacquet Nederland beschikt over meerdere lasersnijmachines:
- De Trumpf 3050 / 5KW: snijdt t/m 25 mm dikte en bij plaatafmetingen t/m 3000 x 1500 mm met automatisch laadstation;
- De Trumpf 6050 / 6KW: snijdt t/m 25 mm dikte en bij plaatafmetingen t/m 6000 x 2000 mm;
- De Trumpf 5060 / 7KW: snijdt t/m 30 mm dikte en bij plaatafmetingen t/m 6000 x 2000 mm.
Deze laatste machine is in zijn soort op dit moment de snelste lasersnijmachine in Nederland!

Jacquet Nederland lasersnijdt alleen roestvast staal, nikkellegeringen en titaan, waardoor besmetting met staalspetters onmogelijk is. Vrijwel braamloos komen de producten van de snijtafels. Dit bespaart in de meeste gevallen nabehandeling.

Waterstraalsnijden


Jacquet Nederland is in het bezit van een gloednieuwe ‘Resato waterjet’ snijmachine, een verdere uitbreiding van ons machinepark en onze levermogelijkheden. Wij snijden met onze waterjetmachine alleen roestvast staal, nikkellegeringen en titaan. Middels twee koppen kunnen wij t/m 150 mm plaatdikte snijden en tot plaatafmetingen van max. 13000 x 3000 mm. Door de 2,5D snijkop hebben wij tevens de mogelijkheid om laskanten te snijden.

Ofschoon waterjetsnijden een aanzienlijk langzamer proces is dan lasersnijden of plasmasnijden, maken de te realiseren nauwe toleranties verdere nabewerkingen in de meeste gevallen overbodig. Dit kan weer een kostenbesparing opleveren.

Onder een hoek snijden


Als hierboven vermeld, biedt de 2.5D snijkop de mogelijkheid om onder een hoek te snijden. Een kantbank en een wals voor eventueel zet- en walswerk completeren de bewerkingsmogelijkheden.
Het moderne ERP-systeem maakt mogelijk dat het hele snijproces in alle fases en ook op afstand inzichtelijk is. Hierdoor kan er snel en adequaat worden geanticipeerd op vragen en eventuele gevallen, die met spoed moeten worden afgehandeld.

Plasmasnijmachine


Jacquet Nederland heeft twee SAF plasmasnijmachines, die zorgen voor het snel en goed uitvoeren van al het plasmasnijwerk. Met deze machine kan t/m 150 mm plaatdikte worden gesneden bij plaatafmetingen t/m 12000 x 3000 mm. Ook bij plasmasnijden wordt alleen roestvast staal, nikkellegeringen en titaan verwerkt. Het plasmasnijproces is snel en in veel gevallen voldoende. Eventuele bramen worden altijd verwijderd en middels een graveermachine worden eventuele gegevens op het product vermeld.

Bewerkingsmogelijkheden


Een ontbraammachine zorgt zo nodig voor verwijdering van ‘rest-braam’. Daarnaast completeren een kantbank en een wals (voor eventueel zet- en walswerk) de bewerkingsmogelijkheden.

Laatste ontwikkelingen


Jacquet Nederland specialiseert zich steeds meer over de grens. We exporteren inmiddels al naar meer dan 30 landen. Daarnaast openen we binnenkort een verkoopkantoor in Dubai, waar we hoge verwachtingen van hebben.

Contact


Voor al uw (aan)vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling Verkoop:
telefoon: +31(0)299-479879 of stuur een e-mail: sales@jacquet.nl.
De vele mogelijkheden zijn ook te vinden op onze website: https://nederland.myjacquet.com/nl/
Neem gerust contact op, wij helpen u graag!
 

Jacquet Nederland B.V.

Volume 119B
1446 WH Purmerend
T +31 (0)299 479 879
F +31 (0)299 471 437
E sales@jacquet.nl
https://nederland.myjacquet.com/nl/
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht