Go to top

Holstaal BV introduceert RVS buis met EHEDG certificaat

HST-QTM: Premium dairy tubes & fittings


Dochteronderneming van Heleon Group, Holstaal BV uit Werkendam, heeft een eigen merk RVS buizen en bochten geïntroduceerd. Dit HST-Q programma is door het bedrijf ontwikkeld op basis van meer dan vijftig jaar ervaring. De kwaliteit van de range ligt ruim boven de gestelde kwaliteit onder EN10357. Dit blijkt uit de HST-Q buizen, die zijn gecertificeerd volgens de EHEDG richtlijnen. Sinds kort levert Holstaal ook bijbehorende bochten, vervaardigd uit deze EHEDG gecertificeerde buis.


Hygiëne en voedselveiligheid zijn belangrijke thema’s in de zuivel, voedings- en genotmiddelenindustrie. De EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) heeft regels opgesteld voor het ontwerp en de toepassing van hygiënische en aseptische componenten. Holstaal heeft de afgelopen vijftig jaar een programma opgebouwd dat garant staat voor een duurzame en economische toepassing.

HST-QTM: definitieve oplossing


Roestvaststalen buizen maken een groot en niet te onderschatten onderdeel uit van de procesinstallatie. Door het grote aanbod van diverse leveranciers en producenten is het niet eenvoudig te kiezen voor een gewenste afwerking. De Algemene EN10357 standaard biedt veel ruimte op het gebied van afwerking en uitvoering. Holstaal heeft als eerste in de markt uniforme kwaliteit een naam gegeven. Om haar klanten optimaal bij te staan ontwikkelde Holstaal - op basis van vijftig jaar ervaring en expertise - een eigen kwaliteitsmerk: de HST-QTM lijn. Door te kiezen voor de HST-QTM gecertificeerde en kwalitatieve componenten voldoen de buizen en bochten aan dezelfde afwerking en hoge standaard. Hiermee zijn deze op elkaar afgestemd en kunnen afnemers rekenen op een duurzaam leidingsysteem. Vandaag, maar ook in de toekomst.

Waarom HST-QTM buizen?


Holstaal levert blank gegloeide buis met een extra beitsbehandeling waardoor de buis vrij is van ijzerdeeltjes en waardoor de oxidehuid goed is opgebouwd. De corrosiebestendigheid is hierdoor optimaal. Tevens zijn al onze buizen standaard afgedopt waardoor deze bij opslag en ook op de bouwplaats schoon en droog blijven. Holstaal stelt hoge eisen bij de productie van de HST-QTM buis en specificeert inwendig Ra≤0,4µm en voor de lasnaad Ra≤0,8µm. De HST-QTM buizen worden om dit te garanderen op lagere snelheid gelast en na productie gemeten en geïnspecteerd.

HST-QTM bochten


Als basismateriaal voor de HST-QTM bochten wordt de HST-QTM buis gebruikt. Deze is, door de bijzonder homogene materiaalsamenstelling, bij uitstek geschikt voor het vervaardigen van bochten. De HST-QTM bochten worden tijdens een speciaal buigproces vervaardigd. Hierdoor wordt de wanddikte aanzienlijk minder gereduceerd in vergelijking met conventionele buigtechnieken. Na het buigen worden de bochten gekalibreerd met behulp van een speciale kogel. Dit heeft een positief effect op de vorm en de inwendige ruwheid van de HST-QTM bochten. Hierdoor zijn de HST-QTM bochten van een hoge kwaliteit en is een gemiddelde inwendige ruwheid van Ra ≤0,8μm gewaarborgd. Door het uitgekiende productieproces zijn ook de spanningen in de bocht bijzonder laag.

Beitsen, stempelen, certificering


Na het buigen worden de HST-QTM bochten tien minuten volbad gebeitst, geïnspecteerd en wordt de ruwheid gecontroleerd, waarna de bochten worden voorzien van het HST-QTM logo, kwaliteit-/werkstofnummer en het chargenummer. De HST-QTM bochten worden standaard geleverd met materiaalcertificaat EN-10204 3.1 en Certificate of Compliance. Hiermee garandeert het bedrijf dat de HST-QTM bochten voldoen aan de strenge eisen van Holstaal en haar afnemers.

EHEDG Compliance TNO Zeist


Hoe hoog de kwaliteit van het HST-QTM programma is, blijkt uit het feit dat TNO Zeist de buizen certificeerde volgens de EHEDG richtlijnen. De kwaliteit van deze buis ligt ruim boven de gestelde kwaliteit onder EN 10357. Moederbedrijf van Holstaal, Heleon Group, heeft vanuit haar achtergrond in farma veel ervaring met wettelijke richtlijnen. Zeker in de farmaceutische industrie en de bio-processing worden bijzonder hoge eisen gesteld op het gebied van veiligheid, kennis, certificeringen en kwaliteit. De Heleon Group is gewend om te werken op het allerhoogste niveau. Dat de wettelijke eisen op het gebied van voedselveiligheid sterk stijgen, is iets waarmee ze door hun ervaring in de farmacie goed uit de voeten kunnen. De HST-QTM range is hiervan een voorbeeld.

www.heleon-group.com

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht