Go to top

HITMA: Kies bewust vervangende filterelementen

Iedereen die te maken heeft met hydraulische aandrijvingen weet waarom filtratie noodzakelijk is. Met filtratie zijn het functioneren, de levensduur en betrouwbaarheid van componenten, en uiteindelijk de gehele hydraulische aandrijving, gegarandeerd.

 


Storingen door verontreiniging


Onderzoek toont aan dat 75% van het falen van een component of systeem is terug te voeren op verontreiniging in het systeem! Vuildeeltjes dienen afgevangen te worden door een filterelement. Zo blijven systemen schoon. Door goede filters in te zetten, is men verzekerd van een uitstekend functionerend hydraulisch aandrijfsysteem met een optimale levensduur.

Selectie filters op basis procescondities


HITMA Filtratie levert filterelementen van alle bekende merken tegen uitstekende condities. Het maakt niet uit of de klant filters van Pall nodig heeft of op zoek is naar elementen van Hydac, Parker, EPE of Fairey Arlon. HITMA Filtratie geeft onafhankelijk advies. Het bedrijf opereert onafhankelijk en bespreekt vrijblijvend met de klant optimalisatie van het proces.

Met gezond verstand filters inkopen


Een filterelement is een verbruiksartikel dat na enige tijd vervangen moet worden. Er kan dan worden gekozen voor het originele OEM-filter of voor een vervangend fabrikaat. Dit alternatief kan hetzelfde kwaliteitsniveau bieden, of beter, mits men met gezond verstand filters inkoopt.

Filterelement Upgrade Programma


Een goed alternatief voor originele OEM-filters biedt het “Filterelement Upgrade Programma” van Hy-Pro Filtration. Meer dan 250.000 producten, volledig getest volgens de DFE-testmethode (Dynamic Filter Efficiency). Deze testmethode vormt een uitbreiding op het onder statische condities meten van de prestaties van een filter. De praktijk is namelijk altijd anders. Dan gelden dynamische condities. Uit testen blijkt dat Hy-Pro filters onder praktijkomstandigheden aanzienlijk beter presteren dan menig ander filtermerk én overeenkomstig de geldende ISO-standaards:
ISO 2941 Collapse and burst resistance
ISO 2942 Fabrication an Integrity test
ISO 2943 Material compatibility with fluids
ISO 3724 Flow fatique characteristics
ISO 3968 Pressure drop vs. flow rate
ISO 16889 Multi-pass performance testing

Advies filterkeuze


Bedrijven die willen weten welke vervangende filterelementen voor hun toepassing geschikt zijn en een prijs willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Gerard de Ruiter van HITMA Filtratie of een mail sturen naar filtratie@hitma.nl.

Over HITMA Filtratie


HITMA Filtratie is een onafhankelijke filtratiespecialist met een breed assortiment industriële filtratieproducten voor proces- en systeemfiltratietoepassingen. De focus van het bedrijf ligt op hydrauliek- en smeerolietoepassingen, voedingsmiddelen- en procesindustrie, (petro)chemie en energie- en watermarkt. HITMA Filtratie is een zusteronderneming van HITMA Process, HITMA Instrumentatie en HITMA UltraPure en onderdeel van Indutrade Benelux.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht