Go to top

HITMA Filtratie breidt pakket uit met RVS-filters

Nieuwe samenwerking met de Porvair Filtration Group
 

Al meer dan 50 jaar is HITMA Filtratie B.V. gespecialiseerd in industriële filters voor uiteenlopende filtratietoepassingen. In samenwerking met filterfabrikanten over de hele wereld gaat HITMA op zoek naar een pasklare oplossing voor een specifiek proces- of systeemfiltratietoepassing. Recent is HITMA-Filtratie een samenwerking aangegaan met de Porvair Filtration Group. HITMA Filtratie B.V. is een onafhankelijke filtratiespecialist voor oliefiltratie en -purificatie, procesfiltratie-oplossingen voor vloeistoffen, gas en lucht en vloeistof/gascoalescing. Door een samenwerking voor de Benelux met de Porvair Filtration Group kan zij haar diensten nog verder uitbreiden. De focus ligt hierbij op de verkoop en distributie van poreuze metalen gesinterde filterelementen. Deze roestvast stalen filterelementen worden toegepast in processen met hoge temperaturen en/of agressieve chemicaliën. Uiteraard zijn dergelijke filters reinigbaar.

Verschillende materialen en filtermedia


De Porvair filterelementen hebben een filtermedium van RVS 304, RVS 316 of andere materialen, zoals Hastelloy of Inconel. Een totaaloverzicht van materiaalsoorten die hierbij worden ingezet:
- 310 RVS;
- 304L RVS;
- 316L RVS;
- Hastelloy® C22;
- Hastelloy® X;
- Inconel® 600;
- Inconel® 601;
- Inconel® 625;
- Inconel® 800; en:
- Fecralloy®.

De filtermedia van Porvair filterelementen kunnen zijn opgebouwd uit:
- metaalweefsel;
- gesinterd metaalpoeder;
- metaalvezel; en:
- metaal gesinterde compositie.

Standaard of maatwerk


Het in Uithoorn gevestigde HITMA Filtratie biedt het complete standaard programma filterelementen van Porvair aan. Deze filters passen in bestaande filterhuizen en zijn ontwikkeld voor gangbare applicaties (industriestandaard). Daarnaast zijn ook klant- of toepassingspecifieke filterelementen of modules leverbaar. Deze worden gebruikt als filterelementen, maar dergelijke kaarsen en/of modules kunnen ook worden gebruikt in ‘Blow-Back’ en ‘Back-Flush’ filtertoepassingen. Ze worden dan bijvoorbeeld ingezet als slurry-olie filtersystemen of bij katalysatorterugwinning uit processen.
Porvair heeft een engineeringteam in huis om naar klantwens en -specificatie een dergelijk systeem te ontwikkelen.

Markten en toepassingen


Filters van Porvair worden toegepast in de volgende processen:
- energieopwekking (nucleair en conventioneel);
- chemie;
- petrochemie;
- polymerenindustrie;
- olie & gas;
- voedingsmiddelen; en:
- biofarmacie.

Voor HITMA als filtratiespecialist zijn de Porvair reinigbare RVS-filters een goede aanvulling op het productprogramma om met klanten technologisch hoogwaardige oplossingen te realiseren in complexe processen.

Breed pakket producten


HITMA Filtratie is niet merkgebonden en zoekt in haar netwerk van filterfabrikanten naar de meest geschikte oplossing voor het filtratievraagstuk van haar relaties. Dit betreft:
- filters / filterelementen filterkaarsen;
- filterhuizen;
- filterzakken;
- filtersheets & modules;
- beluchtingfilters;
- geautomatiseerde filtratiesystemen;
- crossflow filtratie;
- vloeistof- / gascoalescers; en:
- purifiers.

Meer informatie:
Voor meer informatie over het Porvair filterassortiment kunt u contact opnemen met Gerard de Ruiter, productmanager & applicatie specialist (gderuiter@hitma.nlwww.hitma.filtratie.nl).

Porvair filtratie Group


Porvair filtratie Group is een internationale leider in de ontwikkeling en levering van hoogwaardige, innovatieve materialen en oplossingen voor toepassingen in de filtratie en scheiding.
Porvair heeft fabrieken in zowel Engeland (Hampshire) als in de Verenigde Staten (Ashland / Virginia) en heeft een uitgebreid netwerk van verkoopkantoren en distributiekanalen over de hele wereld. Porvair staat bekend om haar verregaande expertise en ontwikkeling in ontwerp, productie, tests en onderzoeken ten aanzien van haar producten. Dit alles zorgt ervoor dat Porvair de meest vooraanstaande filtratietechnologie kan bieden. Sinds bijna 50 jaar heeft de Porvair filtratie-oplossingen verzorgd voor de meest veeleisende omgevingen, waaronder lucht- en ruimtevaart; defensie; nucleaire, energie- en chemische processen; industriële processen, waterzuivering en biowetenschappen.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht