Go to top

Heleon Group: kritische procescomponenten voor de voeding en farma

State-of-the-art magazijnen vormen het hart van de organisatie

 

In het magazijn worden kleinere procescomponenten zoals hygiënische RVS fittings stofvrij opgeslagen in Kardexsystemen. Het computergestuurd systeem brengt de goederen op grijphoogte naar de magazijnmedewerker die de bestellingen verzendklaar maakt.


Met vijf vestigingen in Nederland en België is Heleon Group één van de grootste spelers in de markt van hygiënische procescomponenten in de Benelux. Iedere onderneming binnen de groep heeft een eigen identiteit en aanbod waardoor ze niet alleen elkaar aanvullen maar ook versterken.

Zowel in Nederland als in België ligt een grote voorraad RVS buizen en onderdelen. Onberispelijke kwaliteit, directe beschikbaarheid en snel leveren aan klanten is enorm belangrijk in deze branche. Alle hygiënische procescomponenten zijn gemerkt en worden geleverd met certificaten. Opslag en transport gebeurt met de grootste zorg zodat de onderdelen niet beschadigd worden. Door forse investeringen in geavanceerde magazijnautomatisatie worden de voorraden perfect beheerd - stockbreuken zijn beperkt tot het minimum - en kunnen bestellingen bliksemsnel gepickt worden en binnen een dag bij de klanten worden geleverd.

Traceerbaarheid


Hygiënische buizen en fittingen zijn volledig traceerbaar. Zowel op het onderdeel als op de verpakking en certificaten wordt alle productinformatie vermeld. Heleon Group zorgt voor volledige documentatie en documentcontrole. ASME BPE en EHEDG buizen en fittingen zijn voorzien van beschermdeksels en afzonderlijk verpakt in gesealde folieverpakkingen met een etiket met productinformatie. Alle fittingen worden stofvrij opgeslagen op chargenummer in het Kardex-systeem.

Voorraadbeheer


Ook wanneer klanten specifieke verpakkings- of leveringseisen stellen, denkt Heleon Group graag mee. Klanten kunnen bijvoorbeeld hun eigen artikelcodes of referenties mee laten afdrukken op de etiketten waardoor ze tijd besparen en fouten voorkomen. Maar ook op het vlak van voorraadbeheer wordt ondersteuning op maat aangeboden en kunnen ten behoeve van specifieke projecten of klanten afgestemde voorraden worden aangehouden.


Het magazijn is uitgerust met een een transportbrug die over de gehele lengte loopt. Op deze manier worden beschadigingen uitgesloten. Aangeleverde buizen worden klaargezet voor stockage in het buizenmagazijn, bestelde buizen worden verzendklaar gemaakt en veilig in de vrachtwagen geplaatst.Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht