Go to top

Heffingen op import van koud-gewalst rvs uit China en Taiwan

Maatregelen van de Europese Commissie

De Europese Unie is eind maart gestart met het opleggen van heffingen op de import van roestvast staal uit China en Taiwan. Het betreft heffingen van ongeveer 24 tot 25 procent op Chinees rvs en ongeveer 11 tot 12 procent op importen uit Taiwan. De (voorlopige) heffingen duren een half jaar en lopen af aan het eind van september. De heffingen worden opgelegd door de douane, die de importen in Europa controleert. Nog onbekend is of de importeurs betalen.“China en Taiwan overspoelen de Europese rvs-markt tegen dumpprijsen.” Dat zegt Jean Louis Moray, directeur voor staalspecialiteiten, waaronder rvs, bij EUROFER in Brussel. Deze organisatie betreft de Europese staal producenten associatie. Sinds een aantal jaar bekleedt Moray deze functie en zeer betrokken bij het anti-dumping beleid rond de import van Chinees en Taiwanees rvs. Moray: “Het probleem is tweevoudig. Aan de ene kant wordt de export van rvs vanuit China gesubsidieerd en op de tweede plaats wordt het rvs tegen dumprijzen op de Europese markt aangeboden. Ook Taiwan dumpt rvs in Europa, hoewel hier geen subsidie plaatsvindt. Het volume van de export naar Europa is de laatste twee jaar sterk gegroeid en het begon eigenlijk al in 2011.”

“We hebben een klacht gedeponeerd bij de Europese Unie”, zegt Moray. “Dat was een jaar geleden, waarna de commissie dat heeft bestudeerd. Dit om te bezien of China en Taiwan zich hielden aan de regels van de WTO (World Trade Organisation). De EU erkende dat er een probleem was; het onderzoek loopt nog steeds. Op 20 april verliep een deadline voor de partijen om met nieuwe informatie te komen. Doel is verder onderzoek om te bezien tot hoe hoog de definitieve anti-dumping heffingen uiteindelijk moeten worden. In de loop van de zomer neemt de Commissie een standpunt in rond de invoering van definitieve heffingen .Wat China betreft is er ook een anti-subsidie onderzoek ( maar zonder voorlopige heffingen) waarvoor de deadline...

Dit artikel los kopen? Klik hier (€ 9,95 incl. BTW)

Heeft u al een account? Log dan eerst in en klik nogmaals op de "Artikel kopen"-link.

Na betaling van € 9,95 incl. BTW heeft u direct toegang tot het artikel.

Toegang tot alle artikelen? Klik hier (€ 299,00 excl. BTW)

Na betaling van € 299,00 excl. BTW heeft u 12 maanden 24/7 onbeperkt toegang tot alle artikelen in de Kennisbanken van Aluminium en Roestvast Staal.

  • 24 uur per dag onbeperkt surfen door de enorme kennisbank gevuld met honderden studies, artikelen, verhalen, cases, praktijkvoorbeelden, tabellen en verhandelingen;
  • Wekelijks updates van de content door gerenommeerde metallurgen en mensen uit de praktijk;
  • Grootste online kennisbank op het gebied van de materialen Aluminium en Roestvast Staal van de Benelux.

Heeft u een account of bent u abonnee? Log hier in.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht