Go to top

Fine Finish is de nieuwe norm voor gladheid

De overname van een bestaand bedrijf door RVS Finish, legde hen bepaald geen windeieren. In de afgelopen negen jaar is het personeelsbestand verviervoudigd. Driek Brouwers (bedrijfsleider) wijdt dat vooral aan de klantgerichtheid en het lef van de onderneming en haar medewerkers: “Wij springen in op behoeftes uit de markt. Daarin durven wij best een gok te nemen, door te investeren in nieuwe apparatuur.”


Brouwers: “Vanwege de grote vraag naar extreem gladde oppervlaktes, ontwikkelden wij een procedé waarmee we de helft gladder kunnen stralen. Geen enkel ander bedrijf kan dit. Vooral de voedselindustrie, de mechatronica en de medische wereld willen het oppervlak steeds gladder hebben. Dat is hygiënischer. Sinds een paar jaar kunnen wij deze ruwheid meer dan halveren. De kosten blijven nagenoeg gelijk voor de klant. Er is veel vraag naar deze Fine Finish®, waarmee wij ons onderscheiden van andere bedrijven. We zijn constant bezig met het verbeteren van deze techniek. Een jaar geleden haalden we nog een gladheid van 0,5 µm haalden, is dat nu 0,3. Voor droogstralen is dat erg laag, dat kan verder niemand. Voor de voedingsmiddelenindustrie heeft het veel voordelen. Het is beter schoon te houden en er kunnen minder bacteriën tussen de poriën gaan zitten. Vooral in de voedingsmiddelen industrie, zie je dat klanten het materiaal bij ons glad laten maken voordat ze het zelf afwerken. Het ruwe materiaal sturen ze eerst hier naartoe, wij slijpen en polijsten het, dan gaat het terug naar de klant die dan de samenstelling afmaakt. Daar winnen onze klanten veel tijd mee. Ze hoeven geen duur, glad materiaal in te kopen waar een lange levertijd op zit. Wij doen dat perfect en snel. Negentig procent van onze orders is binnen 24 uur geleverd.”

Perfectie is de norm


RVS Finish zorgt voor een uitstekende afwerking van een product van roestvast staal. “Wij maken zelf niets, wij bewerken producten van anderen die we aangeleverd krijgen”, vertelt Brouwers. “We zijn in de loop der jaren heel breed geworden in de service die we aanbieden. We stralen, borstelen, slijpen, beitsen, polijsten en reinigen. Het kwaliteitsniveau verhogen we aldoor, waardoor we geen last hebben (gehad) van de crisis. Bedrijven weten wat ze aan ons hebben, ze weten dat ze snel geleverd krijgen. We zijn continu bezig met het verbeteren van onszelf en het uitbreiden van onze diensten. Alle producten die hier de deur uitgaan, zijn helemaal perfect. In de branches waar onze klanten in zitten, worden hoge eisen aan reinheid en hygiëne gesteld.”

Expertise in afwerken


In de loop der jaren ontwikkelde RVS Finish een enorme expertise in het afwerkingen. Brouwers: “Vooral in het afwerken van samenstellingen zijn wij gespecialiseerd. Ons assortiment met slijpmachines en -middelen is heel groot. Wij kunnen vaak sneller en beter een product afwerken dan de klant zelf kan doen, dat scheelt hen tijd en kosten en het levert een beter resultaat op waardoor hun klant ook weer tevreden is. De lasser moet het normaal gesproken afwerken, maar dat is toch een heel vak apart. Wij hebben ons daar in verdiept. Dan zie je dat er heel snel en vrij eenvoudig een prachtig resultaat uitkomt. Dat kunnen wij tegen veel lagere kosten dan wanneer de klant het zelf zou doen.”

Straalcabines


RVS Finish is vorig jaar uitgebreid met een aanbouw en een nieuwe Fine Finish® cabine. “We hebben vier straalcabines waar we met keramiek, glasparel of Fine Finish® kunnen stralen” vertelt Brouwers. “Iedere cabine is 5 bij 5 bij 12 meter, waardoor we ook grote objecten kunnen stralen. In iedere cabine kunnen twee stralers tegelijk stralen.We stralen glasparel en keramisch. Het stralen van RVS na bewerking, levert een uniforme finish op, wat een voordelig alternatief kan zijn voor polijsten of slijpen. Glasparel stralen doen we het meest, dat levert een heel mooi resultaat op.
Keramisch stralen geeft een donkerder resultaat dan dat je met glasparelstralen kunt behalen. Interieurs en designproducties, worden meestal keramisch gestraald. De vier cabines hier zijn 24 uur per dag in bedrijf.”

Veel werk


RVS Finish heeft niet te klagen over werk. De crisis lijkt geen vat op het Bergeijkse bedrijf te krijgen. “Onze focus ligt op wat de markt wil”, legt Brouwers uit. “Door goed te luisteren naar wat de klanten willen en in te springen op signalen van mensen die deze branche goed kennen, bewegen wij met de markt mee. We staan nooit stil Als wij een behoefte zien, springen we daar op in. Soms doen we daar grote investeringen voor. We durven stappen te zetten en risico’s te nemen. Misschien hebben we geluk gehad dat het allemaal goed is uitgepakt, maar dat zou wel erg toevallig zijn. We zijn continu bezig met verbeteren. Een klein voorbeeld daarvan is dat we onze eigen bedrijfshallen ook hebben voorzien van gepolijste vloeren en nieuwe lichtstraten, zodat we nog beter en efficiënter kunnen werken.”

Diensten


RVS Finish biedt haar klanten de volgende diensten voor producten van roestvast staal:
• Fine Finish®
• Keramisch stralen
• Gasparel stralen
• Polijsten
• Trommelen
• Korrelslijpen
• Borstelen
• Beitsen
• Passiveren
• Ultrasoon reinigen
• Cleanroom verpakken
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht