Go to top

Cleanroom reiniging met een Brabantse mentaliteit, Maak kennis met RVS Clean

Iedereen in de metaalwereld is wel bekend met de onstuimige groei van de Brainport regio. Een bijzondere regio waarbij kennis, kunde en ambacht hand in hand gaan om samen te groeien. Van technisch complexe producten tot alles wat daaromheen nodig is. Dit kennisnetwerk zorgt voor een bijzonder ecosysteem. De Brainport regio staat in ieder geval niet stil.
De vele campussen, labs, bedrijven en gemeentes die zich bezighouden in deze regio zijn vaak bezig met kennisintensieve projecten om samen verder te komen dan alleen. En midden in dit innovatieve ecosysteem steekt RVS Clean op haar manier de handen uit de mouwen. ‘De Brainport regio is een prachtige katalysator om als organisatie te kunnen groeien. We proberen zoveel mogelijk te leren van onze klanten. Uiteindelijk levert dit een win-win situatie op voor beide partijen.’ Zegt Driek Brouwers van RVS Clean. 

Totaalpakket in oppervlaktebehandelingen


Niet alleen de hightech en foodbranche weten RVS Clean te vinden. Ook andere bedrijven in de maakindustrie kunnen bij RVS Clean terecht voor het reinigen van hun projecten. ‘Klanten kunnen bij ons terecht voor een breed scala aan diensten. Denk hierbij aan het beitsen en passivering van hun materialen. Daarnaast hebben we een 6-tal ultrasoon baden staan van 120 liter om snel en efficiënt te kunnen reinigen. Verder kunnen klanten bij ons terecht voor elektrolytische polijsten of een bake-out voor een nog beter resultaat.’
Verder is RVS Clean gespecialiseerd in het cleanroom assembleren en verpakken van producten. Hierdoor is het mogelijk om veel werk uit handen te nemen voor hun klanten, wat uiteindelijk weer een betere marge oplevert voor haar klanten.

Doorlooptijden zijn een cruciale factor als het gaat om het leveren van cleanroom producten. Zeker als het gaat om onderdelen die een vitale functie hebben in de maakindustrie. Supersnelle levering inclusief assemblage, verpakken, bake-out en transport. ‘We realiseren ons dat we aan het einde van de keten zitten waardoor we flexibel om moeten gaan met klantvragen omtrent levertijd. Het is voor ons, en voor onze klanten, belangrijk om hier goed op te anticiperen. We zijn dan ook trots om te kunnen melden dat het zelfs mogelijk is een doorlooptijd te halen van 24 uur. Van aanlevering tot aflevering, indien gewenst zelfs met ons eigen transport.’


 

Reiniging van het hoogste niveau


De medewerkers van RVS Clean werken met de beste machines die de markt te bieden heeft. In het hart van de werkvloer staat de EcoCcore reinigingsmachine. Deze zeer flexibele dampreingingsmachine zorgt voor een efficiënt verloop van alle productie. Ze kunnen onder andere een grotere capaciteit in een kortere doorlooptijd verwerken. Daarnaast is deze machine ontwikkeld om sneller en beter de juiste verhoudingen van reinigingsmateriaal te realiseren, wat wederom tijdswinst oplevert voor hun klanten. Op deze manier is het mogelijk om de Grade 2 en Grade 4 normen te hanteren voor de oppervlaktereiniging binnen een kort tijdspad.
Maar daar blijft het niet bij. Middels de (in eigen huis) ontwikkelde transportbanden die volledig van de buitenwereld zijn afgesloten worden alle producten rechtstreeks vanuit de reinigingsmachine naar onze ISO klasse 5 cleanroom getransporteerd, waar ze eventueel nog een bake-out ondergaan. Hierdoor wordt de kans op nieuwe verontreiniging uitgesloten. In deze cleanroom worden de producten door het team van specialisten met de grootst mogelijke zorgvuldigheid gecontroleerd, geassembleerd en/of verpakt. Geheel naar wens en specificaties van de klant.

Teamwork makes the dream work


Met alleen geavanceerde machines en apparatuur kom je er niet. De menselijke maat staat bij RVS Clean hoog in het vaandel. De medewerkers weten op wat voor niveau ze opereren en handelen daar dan ook naar. ‘Alle collega’s van RVS Clean zijn harde werkers met een Brabantse mentaliteit.’ Aldus Driek Brouwers. ‘Dit wil zeggen dat we goed op elkaar ingespeeld zijn. Daarnaast is het belangrijk om veel te leren en te luisteren naar onze klanten om altijd goed werk te kunnen leveren.’ En dat is de kracht die achter de dienstverlening van RVS Clean zit.

Dat RVS Clean inzet op de menselijke maat is te zien binnen het bedrijf. De medewerkers zijn dagelijks druk bezig om elkaar en de productie naar een hoger niveau te tillen. Het cleanroom reinigen is dan ook een klein (maar niet onbelangrijk) onderdeel in de gehele keten. Vanaf de intake tot de oplevering van een project gebeurt met uiterste zorg. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een eigen transportdienst zodat klanten altijd hun producten ontvangen wanneer ze het nodig hebben. ‘We vinden het belangrijk om continu bezig te zijn met optimalisatie van onze diensten. Er zijn steeds hogere verwachtingen omtrent doorlooptijden, afwerkingsniveaus en foutloos produceren. Dit is alleen mogelijk met een team specialisten.’ aldus Driek Brouwers.


 

Groeien door kennis


‘We zijn al sinds de oprichting van ons moederbedrijf RVS Finish bezig om de wereld van oppervlakte reiniging steeds beter te maken. In onze regio is een groeiende behoefte aan  perfecte oppervlaktebehandeling. Maar het allerbelangrijkste is dat je als organisatie deel kunt nemen in het kennisnetwerk. In samenwerking met onze partners in deze regio kunnen we ons specialisme naar een nog hoger plan tillen.’
Er is dan ook veel te vertellen over het vakgebied rondom oppervlaktereiniging. De passie voor het vak straalt dan ook door het hele bedrijf. RVS Clean is dagelijks bezig met het delen van kennis rondom het reinigen van oppervlakten met hun klanten en partners.

‘We vertellen graag over wat RVS Clean allemaal te bieden heeft maar we vinden het belangrijker dat onze klanten dit ook kunnen ervaren.’ Zegt Driek. ‘Daarom nodigen we onze opdrachtgevers en leveranciers ook graag uit op onze werkvloer om meer te weten te komen over onze dienstverlening.’
De RVS Clean Experience neemt bezoekers mee in het proces van het reinigen van oppervlakten. Samen met klanten wordt gekeken naar de mogelijkheden die het best passen bij haar wensen om te zorgen voor een optimaal resultaat. RVS Clean denkt namelijk graag mee in hun rol binnen het proces om marges te verbeteren en doorlooptijden te verkorten met de allerbeste kwaliteit als resultaat.

Klantbeleving


Daarnaast zijn we continu bezig met de doorontwikkeling van al onze processen. ‘We willen ieder verzoek voor oppervlaktebehandeling kunnen uitvoeren. Hiervoor moeten we binnen onze organisatie innoveren in kennis, processen en mensen.’ Daarmee denkt RVS Clean ook aan de toekomst van het bedrijf. Binnenkort gaat RVS Clean namelijk verhuizen naar een nieuw pand met 1000m2 aan nieuwe productieruimte, cleanrooms en meer mogelijkheden om de klantvraag centraal te stellen. Binnen RVS Clean zijn dan ook veel processen geautomatiseerd. Hierdoor is het mogelijk om de medewerkers te laten focussen op klantbeleving. ‘Wat is er nu fijner als samenwerken met een partner waarvan je oprecht weet dat alles goed verloopt? Dat voordat je een vraag kunt stellen al antwoord hebt? Ook dat is een belangrijk streven bij RVS Clean: de allerbeste klantbeleving.’ 

Benieuwd naar wat RVS Clean voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten: 0497 – 78 23 00 of laat een bericht achter op info@rvs-clean.nl.

rvs-clean.nl/

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht