Go to top

Cibo Dé totaalleverancier voor schuren, slijpen en polijsten

Cibo is een unieke oplossingsprovider voor schuurtechnische problemen. Om dit waar te maken voor haar klanten verenigt Cibo 3 belangrijke elementen.

Zo beschikt u bij Cibo over een bijna onuitputtelijk aanbod aan technisch hoogstaande schuur-, slijp- en polijstproducten, wat van Cibo een zeer snelle en flexibele schuurpartner maakt.Ten tweede ontwikkelt Cibo zeer specifieke schuurmachines welke de kwaliteit van de afwerking verbeteren, het gewenste resultaat versnellen en gelijk het gebruiksgemak van de operatoren verhogen.

En ten slotte beschikt elke Cibo toepassingsexpert over een jarenlange ervaring in “the field” en staan ze u graag met raad en daad bij, bij al uw technische vragen.

Innovatieve speler


Door deze 3 elementen, producten, machines en kennis, te combineren met een goed luisterend oor voor de noden van haar klanten, slaagt Cibo er telkens weer in om innovatieve schuurproducten en oplossingen te realiseren. Hierbij ligt de nadruk op het tijdbesparende en tegelijk kwaliteit verhogende aspect, alsook op een hoog gebruikscomfort.

Typische Cibo klanten zijn bedrijven actief in de lucht- en ruimtevaart, in de farmaceutische en voedingsindustrie. Producenten van grootkeukens, RVS straatmeubilair, design en decoratieve architectuur en van medische implantaten. Trappenbouwers, scheeps- en tankbouw. Kortom, stuk voor stuk klanten waar de eisen op vlak van afwerking zeer hoog en specifiek zijn. Deze hoge eisen inspireren Cibo steeds opnieuw bij het ontwikkelen van nieuwe schuurmaterialen en afwerkingstechnieken. Met deze innovatieve aanpak waarbij vooruitstrevende werkmethodes, samenwerkingen met hogescholen en spitsvondige engineering niet uitzonderlijk zijn, heeft Cibo al meerdere onderscheidingen behaald. Zo kreeg de Finitube, een krachtige en veelzijdige buizenslijper, de Engineering Award, wonnen 2 studenten van Howest Kortrijk & Artesis Hogeschool Antwerpen voor hun samenwerking met Cibo de Indigo Award in 2010 en kregen de Time Saving Kits de Innovator Status van de Technishow award 2012.


Oplossing op maat


De sterkte van Cibo is haar nabijheid bij de markt. De toepassingsexperts van Cibo zijn dag in dag uit op de baan, letterlijk op zoek naar schuurproblemen. Belt er een klant met een schuurprobleem, dan staan ze onmiddellijk paraat om een oplossing te bieden. In plaats van losse producten, levert Cibo totaaloplossingen, waarbij het advies over hoe een bepaalde oplossing tot stand komt een belangrijke rol speelt.

Het gebruik van de technische schuur- en slijpproducten wordt uitgebreid toegelicht langs verschillende kanalen. Zo kunnen de klanten van Cibo beschikken over interventies op locatie, duidelijke handleidingen, uitgebreide product films, een website vol Tips & Tricks, enz.

Cibo verzorgt ook geregeld zowel algemene als gepersonaliseerde opleidingen bij de klanten of in het testlabo in de bedrijfsgebouwen in Tildonk, waarbij de nieuwste producten en technieken worden toegelicht.

Cibo beschikt over één van de best uitgeruste en grootste confectieateliers in Europa. Haar modern uitgebouwd machinepark en haar vakbekwame werknemers stellen haar in staat om een zeer hoge en constante kwaliteit gekoppeld aan een ongekende flexibiliteit aan te bieden. Naast het unieke en uiterst uitgebreide gamma schuur-, slijp-, en polijstproducten en machines is Cibo ook sterk in maatwerk, zodat aan elke klant voor zijn vraag de meest geschikte oplossing kan geboden worden.

RVS afwerken, een vak apart


Roestvaststaal afwerken is een vak apart. Cibo ontwikkelde door de jaren heen een speciale expertise op het vlak van de mechanische bewerking van RVS. Een uitgekiend aantal producten en werkwijzen van Cibo maken het afwerken van RVS toegankelijk voor iedereen.

Heel wat parameters zijn bepalend voor een perfect resultaat. Zo hebben de kwaliteit van de schuurkorrel, de werkdruk, de warmteontwikkeling tijdens het schuren, de drager van het schuurmateriaal, de kwaliteit van het te bewerken materiaal en natuurlijk ook de ervaring van de schuurder een belangrijke invloed op het eindresultaat.
Verschuivingen in de metaalverwerkende industrie en op de werkposten leiden ertoe dat bedrijven hoe langer hoe minder kunnen beschikken over geschoolde en ervaren schuurders. Daardoor wordt RVS vlekkeloos afwerken vaak een moeilijke en dure aangelegenheid.

Daarom ontwikkelde Cibo handige en bruikbare oplossingen voor het veilig en perfect afwerken van RVS. De technische schuurmaterialen van Cibo onderscheiden zich door hun vergevingsgezinde eigenschappen. Ze vangen de door operatoren gemaakte schuurfouten op, en maken een perfecte afwerking haalbaar voor iedereen.

Een greep uit het Cibo aanbod


Een revolutionair concept: de Time Saving Kits
Onze decennia lange ervaring in het afwerken van RVS stond aan de wieg van een revolutionair concept in de branche: De Time Saving Kits!

Met deze Time Saving Kits deelt Cibo haar kennis met haar klanten. Een team van schuurspecialisten stelde 6 kits samen, met oplossingen voor vaak voorkomende schuurproblemen. In de kits zit alles wat de schuurder nodig heeft om zijn werkstuk van A tot Z af te werken. Ze laten u proeven van unieke CIBO producten en hun uitzonderlijke eigenschappen.

Bovendien zit bij elke kit een gebruiksaanwijzing met de te volgen stappen, aangevuld met een real-time productfilm met handige Tips & Tricks, zodat een professionele afwerking gegarandeerd wordt. Binnen- en buitenhoeken afwerken, stukken borstelen of polijsten, het komt allemaal aan bod in de Time Saving Kits van Cibo.

De toppers


RCD
Met de RCD schijf van Cibo kan u in 1 bewerking een RVS lasnaad wegslijpen en vlekkeloos afwerken! Daar waar vroeger een geoefende slijper minstens 3 bewerkingen nodig had om een lasnaad volledig weg te werken, klaart een ongeoefende gebruiker de klus nu probleemloos in slechts 1 stap. Intussen vindt men deze door Cibo gepatenteerde schijf reeds in meer dan 35 landen.

SAG
De unitized SAG schijf is de absolute “missing link” tussen schuren en hoogglans polijsten van ronde werkstukken. De SAG laat u toe om zeer gecontroleerd te werken en steeds een mooie, constante en reproduceerbare finish op RVS te creëren.

Finit-Easy


Bereikbaarheid is een zeer belangrijk kernwoord in de schuurwereld. De Finit-Easy biedt u de bewegingsvrijheid die u nodig heeft voor een vlekkeloze afwerking van moeilijk bereikbare plaatsen en hoeken. Binnenhoeken afwerken en lasnaden wegwerken wordt kinderspel door deze innovatieve verlengarm.

Meer informatie over Cibo en haar productgamma?

www.cibo.be

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht