Go to top

Chromin Maastricht behandelt tot 9 meter lengte!

De stijgende vraag naar industriële producten uit binnen- en buitenland blijft zorgen voor een onverminderde uitdaging in beschikbare capaciteiten. Hierdoor nemen de levertijden  en de hoeveelheid achterstallig werk sterk toe. Om deze problematieken zoveel mogelijk het hoofd te bieden, heeft Chromin Maastricht BV besloten om zijn capaciteiten verder uit te breiden door de aanschaf van 3 nieuwe, aaneen te schakelen kamerovens. Met deze nieuwe investering is het mogelijk om onze klanten nóg sneller en flexibeler van dienst te zijn.Belangrijkste aspect van deze nieuwe uitbreiding is dat het nu mogelijk is om producten tot een lengte van maar liefst 9 meter te behandelen! Het is daardoor mogelijk om slijtage- of corrosiegevoelige componenten zoals pijpleidingen en geleidestrippen te behandelen in onder andere voedingsmiddelen industrie en de (petro)chemische industrie
Hiermee heeft Chromin Maastricht BV voor de Nederlandse markt een zeer unieke positie en kan daardoor zijn klanten nóg beter ondersteunen. Vanaf 1 oktober 2018 zal deze installatie operationeel zijn en beschikbaar voor de markt. De eerste behandelingen zijn reeds met groot succes uitgevoerd!

Voor 2018 en 2019 zijn meer nieuwe ontwikkelingen en investeringen gepland. Zo wordt een verdere implementatie van automatisering met robotica opgezet en zal onze klantenservice verder uitgebreid gaan worden. Kortom, een volwassen bedrijf met moderne ambities!

Chromin is gespecialiseerd in diverse diffusietechnieken zoals:
• Inchromeren (hard- en zacht); voor verbeterde corrosie- en slijtage weerstand bij hoge temperaturen
• Harden van RVS, ter voorkoming van koudlassen en slijtage
• Aluminiseren, voor toepassingen op hoge temperaturen
• Vanaderen, slijtageweerstand door een keramische hardheid, tot ca. 3000 HV0,025!
Daarnaast is het bedrijf als volledige harderij ingericht en kan dus alle warmtebehandelingen aanbieden, zoals (vacuum)harden, olieharden, vlamharden, veredelen, nitreren en alle gloeibehandelingen.

Unieke combinaties van eigenschappen aan kostbare technische componenten kunnen bereikt worden door de diffusietechnieken met de warmtebehandelingen te combineren. Zo kan bijvoorbeeld door het hardinchromeren een hoog belast matrijsdeel een hoge slijtageweerstand, een verhoogde corrosieweerstand en een verbeterde temperatuur bestendigheid tot ca. 850°C verkrijgen. Door deze enorme technische meerwaarde worden standtijd en levensduur sterk verbeterd die enorme besparingen opleveren!

Chromin Maastricht beschikt over een compleet, gecertificeerd metaalkundig laboratorium die door derden wordt ingezet voor het uitvoeren van schade-onderzoek en materiaalanalyse. Klanten gebruiken deze activiteiten ook als verlengstuk van de eigen kwaliteitsdienst. Onze meer dan 40-jarige expertise wordt ingezet om onze klanten hiermee een nog grotere meerwaarde te bieden.Er is bij de door Chromin aangeboden technieken géén sprake van een opgebrachte coating (zoals bij galvanische processen), maar van een diffusielaag in het materaal. Hierdoor heeft deze technologie een milieuvriendelijk karakter en is volledig vrij van Chroom VI! Daarom zijn onze technieken en warmtebehandelingen ook bij uitstek geschikt voor toepassing binnen de voedingsmiddelenindustrie, farmacie en chemie en leverbaar met een conformiteitsverklaring!

Chromin exposeert op de Surface 2018 in de Brabanthallen in Den Bosch die van 13 – 15 November 2018 plaatsvindt. Graag informeren wij u over onze mogelijkheden en oplossingen op onze stand 3A12!

Meer informatie over ons bedrijf, onze processen en onze dienstverlening is te vinden op www.chromin.nl of stuurt u uw vraag naar info@chromin.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht