Go to top

BUS’ Handelmij B.V.

Met tien vestigingen in Nederland en één in Engeland is BUS’ Handelmij een grote technische groothandel. BUS richt zich voornamelijk op de industrie, de installatiebranche en de metaalbranche. Het voert een breed scala aan machines, gereedschappen en toebehoren.

“Waar gesleuteld wordt zijn wij ook” 

Hoe het begon


BUS’ Handelmij is in 1957 opgericht door Tony (die eigenlijk Schelto heet) en Diny Bus. Gestart werd in een klein pand in Lemmer met het leveren van gereedschap. Een jaar later volgde al de verhuizing naar Zwolle, waar thans het hoofdkantoor zit. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot wat het nu is: een professionele organisatie met 10 vestigingen in Nederland en sinds 1 maart van dit jaar ook een in het Britse Great Yarmouth. Deze laatste belevert met name de boorplatforms die in de Noordzee voor de NAM en Shell op zoek zijn naar aardolie en –gas. De directie wordt nu gevoerd door de beide zoons. In 1981 opende BUS een vestiging in Sneek en in de loop der jaren volgden Groningen, Emmen, Marknesse en Deventer. In 2006 werden de GEHA-vestigingen in Veenendaal en Tiel overgenomen en in 2007 en 2008 volgden Almere en Eemshaven. Vanuit deze vestigingen bedient BUS geheel Nederland.

Groot gamma aan producten


Het leveringsprogramma van BUS’ Handelmij is zeer uitgebreid. Henk Krale, Product Manager Las- en snijtechniek en al bijna 30 jaar werkzaam bij BUS zegt hierover: “Overal waar in de metaalverwerkende industrie gereedschappen nodig zijn, kunnen wij daarin voorzien. Ik zeg weleens: Van een vaatdoekje tot complete CNC gestuurde snij- en lasbanken”. Het assortiment omvat meer dan 100.000 artikelen, waarvan alle gangbare zaken uit voorraad leverbaar zijn. Een mooi voorbeeld is BUS LTD in Great Yarmouth, of, zoals Krale het uitdrukt: “Op die plaats komen heel veel leidingen van de olieplatforms het land binnen. Ook hier kan het een simpel stukje gereedschap zijn maar net zo goed een zeecontainer compleet ingericht als werkplaats.”

Dit enorme scala aan producten laat zich het beste uitdrukken in leveringsprogramma’s. Zo zijn er de programma’s op het gebied van veiligheid/pbm, gereedschappen en lassen. Daarnaast vind je er chemische producten, bevestigingsmaterialen, producten op het gebied van aandrijving, machines, metaalbewerking en hijsen en heffen. Over de merken die BUS voert valt ook niet te klagen. Alle grote namen zijn er te vinden: Metabo, Kemppi, SKF, 3M, Altrex, HBS bout en moer lastechniek, Enerpac en Hyperterm om er maar eens een paar te noemen.

Klant staat centraal


Henk Krale is daar zeer duidelijk over: “Wij leveren aan de klant wat hij vraagt. Maar daar blijft het niet bij. Wij geven ook technisch advies en willen service verlenen. Dat staat als hoogste in ons vaandel.” Dat doet BUS’ Handelmij al van het begin af aan waar anderen vaak meer op het product gericht waren. “Wij kijken altijd naar wat voor de klant de beste oplossing is. En hebben wij iets niet in ons assortiment, dan gaan we kijken of we het ergens anders kunnen vinden. De klant moet door kunnen met zijn werk en hoe je dat dan oplost, links- of rechtsom, hij moet tevreden zijn. Want vergeet niet, het is uiteindelijk de klant die ons salaris betaalt. En bovendien, als je hem met respect behandelt, dan doet hij ook nog eens de marketing voor jou.” BUS hecht hier grote waarde aan en traint de medewerkers daar ook in. Samengevat: BUS’ Handelmij staat voor klantgericht advies, levering op maat, vakinhoudelijke kennis en een breed leveringsprogramma. “Waar gesleuteld wordt, zijn wij ook”, is Krale’s credo.

BUS Handelsmij is aangesloten bij de grote Duitse inkooporganisatie EDE (Einkaufsbüro Deutscher Eisenhändler) en kan de bestellingen rechtstreeks in het systeem van deze organisatie invoeren. Vandaaruit gaan de artikelen dan rechtstreeks naar de klant. In 98% van de gevallen is de gevraagde bestelling de volgende dag bij de klant.

Supply Management


Door aangesloten te zijn bij deze grootste inkooporganisatie in Europa kan BUS’ Handelmij profiteren van centrale inkoopafspraken met 2.500 fabrikanten en voor 750.000 artikelen die bestemd zijn voor de bouw en industrie. Deze inkooporganisatie heeft geautomatiseerde logistieke concepten ontwikkeld. BUS maakt hier optimaal gebruik van met als resultaat voor de klanten reductie van de aanschafkosten en het bespaart hen bovendien de inkoop ‘sores’. Dit wordt ook wel supply management genoemd en heeft betrekking op het hele ordertraject van afroeporders, spoedorders, dagorders en verzamelorders.

E-procurement


BUS biedt ook de mogelijkheid van e-procurement. Deze gebruikersvriendelijke e-businessfaciliteit via de website biedt een bestelautorisatie door middel van passwords en budgetbewaking per afdeling of kostenplaats. Het kan door de afdeling ICT van BUS gekoppeld worden aan het ERP-systeem van de klant. Daarmee is hij verzekerd van een volledige procesbeheersing vanaf bestelling tot factuur en een uitgebreide managementrapportage.


 

Service


Om de kwaliteit optimaal te waarborgen is BUS’ Handelmij gecertificeerd voor NEN ISO 9001:2008. Behalve het servicen van machines of apparaten verzorgt de technische dienst van BUS ook de installatie, instructie, onderhoud, reparatie, jaarlijkse (NEN 3140) keuringen, lasapparatuur valideren en certificering. In samenwerking met Rema Holland keurt BUS ook alle hef- en hijsmiddelen.

Verhuur


Heeft men een opdrachtpiek in het bedrijf of heeft men een opdracht waarvoor de apparatuur niet aanwezig is binnen het bedrijf, dan heeft BUS een groot scala aan machines, zoals lasapparatuur, plasmasnijappatuur, lasmechanisering en boutlasapparatuur voor de verhuur. BUS heeft altijd de juiste apparatuur voor iedere klus.

Webshop


BUS’ Handelmij beschikt over een uitgebreide webshop. De daartoe geautoriseerde klant treft daar per productgroep de leverbare artikelen met de prijzen aan en ziet gelijk of het bewuste artikel op voorraad is. Ook kan de klant daar zijn orders volgen. Henk Krale over deze webshop: “We zijn momenteel bezig onze webshop verder uit te breiden en nog verder te verbeteren zodat we onze klanten nog meer online service te bieden hebben.”
BUS’ Handelmij heeft heel veel kennis in huis en kan daardoor de klant goed adviseren. Bovendien is BUS zeer servicegericht. Allemaal ingrediënten die de klant meer dan tevreden maken. Sterker nog, steeds doen verbazen. Of zoals Henk Krale het verwoordt: “Wij zijn uw partner in techniek en ook nog eens zeer sterk in A-merken.”BUS’ Handelmij B.V.

Postbus 1142
8001 BC Zwolle
Ossenkamp 4
8024 AE Zwolle
T (038) 45 42 244
F (038) 45 40 531
E zwolle@bus.nl
W www.bus.nl


 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht