Go to top

Buizenspecialist Merinox: Europa’s grootste voorraad-houder naadloze instrumentatie & hydrauliek buizen

Het niet-beursgenoteerde familiebedrijf, gespecialiseerd in naadloze buizen, is opgericht op 1 april 1996 door Kees van Reijn en Peter Valk. Het bedrijf, genaamd Merinox, is gevestigd in Alblasserdam en maakt deel uit van de Merinox Groep, met vestigingen in Duitsland (bij Düsseldorf) en Engeland (bij Manchester). Met meer dan twee miljoen meter aan hoogwaardige roestvaststalen buizen en speciale legeringen, verdeeld over meer dan 1000 artikelen, bedient Merinox dagelijks klanten in meer dan 60 landen wereldwijd. Het bedrijf waarborgt levering en streeft naar de hoogste kwaliteit, wat de belangrijkste kernwaarden zijn van Merinox. Momenteel heeft het bedrijf meer dan 35 medewerkers, inclusief de medewerkers van de buitenlandse vestigingen.Filosofie

Bij Merinox streven we naar het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten. We hebben een uitgebreide voorraad van zeer speciale legeringen die elders moeilijk verkrijgbaar zijn. Wat ooit begon als standaard binnen de roestvast staalsector, is inmiddels uitgegroeid tot een uniek assortiment van speciale legeringen. We streven ernaar om zowel deze speciale legeringen als onze standaard legeringen binnen enkele werkdagen te leveren. Onze voorraad omvat ongeveer 20 verschillende soorten legeringen, met een breed scala aan zowel inch- als metrische maten. Daarnaast bieden we ook buizen op rol aan. Met andere woorden, we hebben een ruime keuze aan buisvariaties, waardoor we zelden 'nee' hoeven te verkopen. Ons doel is om uit te blinken in instrumentatie- en precisiebuizen.
 

Marktgebieden
Naast olie- en gasindustrie bedienen we bij Merinox ook de (petro)chemie, raffinaderijen, procesindustrie, instrumentenbouwers, medische sector en maritieme sector. Onze naadloze buizen vinden ook hun weg naar de farmaceutische en biotechnologische industrie, evenals de energiesector. We werken nauw samen met importeurs, lokale distributeurs en totaalleveranciers om wereldwijd aan de vraag naar deze buizen te voldoen.
 

HSSE
Binnen Merinox speelt Health, Safety and Security Environment (HSSE) een belangrijke rol. Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit. In ons magazijn dragen alle medewerkers bijvoorbeeld veiligheidsschoenen en veiligheidskleding. Ons focus ligt op het voorkomen van ongelukken en het beschermen van onze medewerkers, partners en het milieu. Het resultaat mag er zijn: het aantal geregistreerde verwondingen bij Merinox is nul in verhouding tot de gewerkte uren. We zijn ISO 9001:2015 gecertificeerd.
 

Merinox nieuwe foto bij artikel september 2023


Producten

Bij Merinox verkopen we uitsluitend naadloze instrumentatie- en hydrauliekbuizen. De vraag naar buizen, maatvoering en toleranties in combinatie met specifieke legeringen is vaak complex, en daarom is vakkennis vereist. Een naadloze buis biedt een zekere mate van veiligheid en minimaliseert het risico in vergelijking met gelaste buizen. Voor veel toepassingen is een naadloze buis dan ook vereist, en daar hebben wij uitgebreide expertise in. Onze voorraad buizen is van topkwaliteit en afkomstig uit Europa of de Verenigde Staten. De kwaliteit is zo hoog dat er tijdens het gebruik zelden iets mee gebeurt. Standaard leveren we een 3.1. certificaat aan onze klanten, waarop de chemische en technische samenstelling en eventuele extra tests vermeld staan die tijdens de productie zijn uitgevoerd. Ons assortiment van naadloze buizen omvat voornamelijk instrumentatie- en hydrauliekbuizen van roestvast staal, (super) duplex, nikkel of titanium. We hebben buizen op voorraad met diverse diameters, variërend van 0,30 mm OD tot 60 mm in metrische maten en van 1/32" OD tot 2" OD in inchmaten. Merinox biedt niet alleen buizen, maar ook buizen op rol aan, wat verschillende voordelen heeft. Deze buizen worden verkocht in lengtes variërend van 50 tot ongeveer 1000 meter, afhankelijk van de diameter. We kunnen de buis op rol op elke gewenste lengte zagen met een speciale zaag, en vervolgens weer op een haspel wikkelen. Ons assortiment is gebaseerd op rvs 316L, 317L, 904L & 6Mo waar we echt in uitblinken zijn de specials. Hierbij kun je denken aan diverse nikkellegeringen, zoals nikkel 200/201, 400, 625, 600, 825, Hastelloy C276 en C22. Ook klanten die op zoek zijn naar (Super) Duplex kunnen bij Merinox terecht. Voor gedetailleerde specificaties met betrekking tot soorten en maten kun je terecht op onze website www.merinox.nl.
 
Servicegerichtheid staat centraal

Recent klantonderzoek heeft aangetoond dat Merinox een zeer klantgericht bedrijf is. We streven ernaar om onze klanten binnen één dag een offerte te bezorgen, en zodra de offerte wordt omgezet in een order, sturen we binnen dezelfde dag een orderbevestiging. Op deze manier proberen we onze klanten snel van dienst te zijn, zodat ze niet hoeven te wachten en direct verder kunnen gaan met hun werkzaamheden. Dit wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Bovendien beschikken we over drie eigen transportbussen met chauffeur, waardoor we spoedbestellingen snel kunnen leveren. Naast ons uitgebreide assortiment aan specials, zijn de snelheid van offertes en levering van (spoed)orders absoluut onze sterke punten. Daarnaast kunnen we, indien gewenst, de bijbehorende documenten binnen enkele uren aanleveren.

Klik hier voor de contactpagina van Merinox

 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht