Go to top

Bijzondere metaaloppervlaktebehandelingen & vernieuwingen binnen Vecom

Het reinigen van metaaloppervlakken gebeurt ook volledig chemievrij en met de hoogste kwaliteit voor onder andere de levensmiddelenindustrie door het SUBLIMOTION-process®. Daarnaast weet de innovatieve Metal Analyzer in 2 seconden metalen te identificeren en de chemische samenstelling te bepalen.

Chemievrij SUBLIMOTION-process®


Voor de industrieën met de strengste wet- en regelgeving omtrent hygiëne en chemie is deze hoogst interessante innovatie gebaseerd op het meest bepalende aspect voor het bewaken van de hygiëne: de oppervlakteruwheid (Ra) en topografie van het metaaloppervlak. Deze waardes verbeteren enorm door het SUBLIMOTION-process®, hierdoor is het reinigen makkelijker en sneller en is de hygiëne beter te bewaken.
Het ontwikkelde SUBLIMOTION-process® maakt gebruik van dit principe. Door middel van een procespistool wordt met een gecontroleerd debiet een waterige suspensie op het metaal gespoten. Lasverkleuringen worden hierdoor verwijderd, de corrosieweerbaarheid wordt optimaal hersteld en de volledige oppervlaktetopografie van het materiaal wordt hertekend.
Het resultaat na behandeling met het SUBLIMOTION-process® is dat lasverkleuringen, vlekken en microscopische beschadigingen verwijderd zijn en er een oppervlak ontstaat met de gewenste ruwheid en topografie, dat gemakkelijk te reinigen is na procesvervuiling. De Ra-waarde ligt met 0,3 μm ver onder de EHEDG-normering van 0,8 μm.

Vooral het homogene oppervlak dat ontstaat is ongekend in de metaalbehandelingsindustrie. Over het gehele oppervlak is de ruwheid volkomen gelijk. Er is geen enkele metaaloppervlaktebehandeling die zo’n homogeen oppervlak met zo’n lage Ra-waarde behaalt. Daarom is het SUBLIMOTION-process® ook de enige oppervlaktebehandeling waar EHEDG een certificaat voor uitgeeft. Dit geeft klanten de garantie die door wet- en regelgeving en door de eindklant geëist wordt.

Economisch voordeel van gladde oppervlakken


Een bijkomstig economisch voordeel van gladde oppervlakken: omdat het vuil of product zich niet hecht aan het oppervlak hoeft er minder vaak gereinigd te worden. Dit betekent dus een besparing in reinigingsmiddelen en -diensten. Tevens is de benodigde tijd voor het reinigingsproces korter.
Bovendien zorgt het ervoor dat de productie minder vaak stilgelegd hoeft te worden voor het reinigingsproces.


 

De Metal Analyzer scant in 2 seconden


Het benodigde reinigingsproces van het metaaloppervlak is afhankelijk van zowel het vereiste eindresultaat op het gebied van hygiëne en esthetiek, als van de metaallegering. Om risico van beschadiging van de metalen onderdelen en installaties te voorkomen tijdens het reinigingsproces dient er 100% zekerheid over de metaallegering te zijn. De Metal Analyzer van Vecom leest binnen 2 seconden af wat de chemische samenstelling van het metaal is en welke legering het betreft.

The Vecom way: voor elke uitdaging een oplossing


Vecom biedt wereldwijd oplossingen voor elke uitdaging op het gebied van het chemisch technisch reinigen en metaaloppervlaktebehandeling.

Zo hebben we voor onze klanten inmiddels tal van op maat gemaakte procedures voor behandelingen van verschillende metalen en legeringen (Super Duplex, RVS, Aluminium) ontwikkeld. Tevens hebben we door onze 65 jaar ervaring diverse oplossingen ontwikkeld voor veel problemen die kunnen ontstaan, met bijbehorende reinigingsprocedures.
Denk bijvoorbeeld aan mogelijke problemen als corrosie, MIC en procesvervuiling.

Diensten van Vecom


• Ontvetten
• Beitsen en passiveren
• SUBLIMOTION-process ®
• Slijpen van RVS-plaatstaal , óók plate (warmgewalst RVS) op dikte
• Polijsten (mechanisch en elektrolytisch)
• Ultrasoon reinigen
• Ultra Clean (Zuurstofschoon) reinigen
• Metaalanalyse op chemische samenstelling en soort metaal
• Consultancy
• Verhuur van materieel en specialisten
• On-site diensten: chemisch technisch reinigen en metaaloppervlaktebehandeling van industriële installaties. Zowel pre- als post-commisioning (VIS)
• Reinigen van warmtewisselaars, koelerbundels en filters
• Piggen van buizen
• Waste discharge cleaning: inzameling en verwerking van chemisch verontreinigde afvalwaterstromen

Met een specialist in gesprek?


Tijdens de SURFACE Campus, van 13 t/m 15 november 2018 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch, zijn onze specialisten op standnummer 7D38 aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

Neem gerust contact met ons op via +31 (0)10-5930299 en we schakelen direct door naar de betreffende specialist. Geen vraag is ons vreemd en vertrouwelijkheid staat voorop. 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht