Go to top

Arcus Nederland B.V.

Arcus is specialist op het gebied van buizen, flenzen en fittingen. Met de kennis en ervaring biedt Arcus kostenbesparende adviezen en optimale leveringen.Wereldwijd worden de materialen van Arcus toegepast in technische installaties voor de productie, opslag en transport van voornamelijk gassen en vloeistoffen. Arcus is dynamisch, snel, flexibel en kundig.
Het enthousiaste team bedient de markt vanuit de hoofdvestiging in Dordrecht. Daarnaast vindt u Arcus tevens in Brielle, Heerenveen, België, Duitsland en Frankrijk.
Arcus werkt met gerenommeerde en gecertificeerde fabrikanten. Deze constante kwaliteit biedt u als klant de continuïteit waar u naar op zoek bent.

Gecombineerde leveringen


Arcus vult het uitgebreide assortiment roestvast staal aan met aanverwante producten. Vanuit Brielle wordt het standaard assortiment aangevuld met staal en industrial supplies zoals afsluiters, pakkingen en bevestigings-
materialen. De vestiging in Heerenveen is speciaal ingericht om de combinatie te maken voor leveringen aan de
voedingsmiddelen en chemische industrie. Daarnaast is Arcus producent van flenzen en worden mechanische bewerkingen van fittingen uitgevoerd volgens klant specifieke wensen. Het bewerken en bevellen van fittingen, draaien en produceren van flenzen, zaagwerk tot 800mm en loonbeitsen vind plaats in onze eigen milieuvriendelijke productiehal in Weilerswist (Duitsland).

 

Efficiënte logistieke aanpak

 
Snelheid is gegarandeerd dankzij de uitgebreide voorraad, het ultramoderne opslag- en distributiesysteem en het eigen transport van Arcus. Door de trefzekere voorraad van Arcus kunnen voorraden bij de klanten tot een minimum worden beperkt.

Productoverzicht


Buizen en fittingen: Gelaste en naadloze uitvoering.
Tubing en precisiebuis: Hoogwaardige DNV goed-gekeurde precisie buis voor instrumentatie en hydrauliek toepassingen.
Flenzen: Naast standaard uitvoeringen ook hogedruk-klassen uit voorraad.
Normeringen: ASTM- of EN/DIN aangevuld met de goedkeuring van onafhankelijke keuringsinstanties
Kwaliteiten: 304L / 316L / 321H / 316Ti / 904L / 310S /
DUPLEX UNS S31803/ S32750 / S32760 / 1.4307 / 1.4404 / 1.4541 / 1.4571 / 1.4462/ 1.4539/ 1.4845 / Nikkellegeringen.
Afmetingen: 4 mm tot en met 80" (2032 mm).

Afnemers van Arcus


De materialen van Arcus worden toegepast in tal van
technische installaties. De leveringen, adviezen en service hebben betrekking op zowel onderhoudswerk als nieuwbouwprojecten. Hieronder een aantal toepassingen waarin de materialen van Arcus verwerkt worden:
(Petro-) Chemische industrie, Apparatenbouw, Scheepsbouw, On- & Offshore, Voedingsmiddelen- & Zuivelindustrie.

Sosta langsnaad gelaste buizen


Arcus levert producten van vooraanstaande, internationale producenten van roestvast staal. Sosta is één van die topproducenten. Onderdeel zijnde van de Arcus-groep is Sosta een toonaangevende Europese producent van gelaste, roestvaststalen buizen uit band en uit plaat. De buizen worden geproduceerd vanaf diameter 60 tot en met 2.200 mm en met wanddikten tot 40 mm.

Het leveringsprogramma van Sosta omvat gelaste buizen in austenitische, (super)duplex en hittebestendige kwaliteiten alsmede nikkellegeringen volgens onder andere:

-    ASTM A312;
-    ASTM A358, klasse 1,2,3,4,5;
-    ASTM A790;
-    ASTM A928, klasse 1,2,3,4,5;
-    API5LC;
-    ASTM B775; en:
-    EN10217-7 TC1/2.
Voor technisch ingewikkelde vraagstukken staan laboranten en metallurgen klaar met hun specialistische vakkennis.
De inspecties door onafhankelijke keuringsinstanties en het eigen laboratorium van Sosta dragen bij tot een constante kwaliteitsbeheersing.

Export


Via eigen distributiecentra in Nederland en Duitsland wordt geleverd naar vrijwel alle landen van de wereld. De expeditieafdeling vervoert de materialen over de weg, per schip of indien nodig middels luchtvracht. Alle producten, die Arcus exporteert, zijn uiteraard voorzien van degelijke (export-) verpakkingen.

www.arcus.nl


Ontdek op www.arcus.nl het uitgebreide (RVS-) assortiment, de gestroomlijnde logistiek en de vakkundige
adviezen. Of neem contact op met het enthousiaste team van Arcus. Ze staat graag voor u klaar!

Arcus Nederland B.V.


Nijverheidstraat 4
3316 AP Dordrecht
The Netherlands
+31 (0) 78 648 36 48

sales@arcus.nl
www.arcus.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht