Go to top

Aperam S&S Benelux biedt een totaalpakket voor de RVS-klant

 Sinds begin 2011 heeft de Arcelormittal Groep haar roestvast staalactiviteiten afgesplitst in een onafhankelijk, beursgenoteerd bedrijf, Aperam. Aperam is de op vijf na grootste roestvast staalproducent ter wereld en beschikt over een gezamenlijke productiecapaciteit van 2.5mio ton vlak roestvast staal. Het Genkse Servicecenter Aperam S&S Benelux, onderdeel van Aperam, biedt met haar producten en diensten een totaalpakket voor de RVS-klant in de Benelux.


Aperam is een top-tienspeler in de productie van roestvast staal wereldwijd en verkoopt haar producten aan klanten op drie continenten in meer dan dertig landen, waaronder klanten in de lucht- en ruimtevaart, automotive, catering, bouw, huishoudelijke apparaten en elektrotechniek, industriële processen, medische en olie & gasindustrie. Aperam heeft vier productiefaciliteiten in België en Frankrijk en beschikt over een geïntegreerd distributienetwerk van negen servicecentra in Europa. De verkoop van roestvast staal in de Benelux gebeurt via het servicecenter Aperam S&S Benelux, dat is gevestigd in Genk (België).

Producten en afzetmarkten

 
Aperam S&S Benelux verwerkt en verkoopt roestvast stalen platen, slitband en coils in diktes van 0,4 mm tot en met 13 mm met een maximale breedte van 2.000 mm. Zowel austenitische types (304/316/321) als ferritische types (430/441/409), maar ook tranenplaten zitten in het standaard gamma.
Daarnaast zijn ook bijzondere types, zoals duplex/martensiet, op aanvraag verkrijgbaar.
Dankzij het brede gamma aan producten is Aperam S&S Benelux zowel actief bij de industrie/tankbouw (dik en breed materiaal), de witgoed/catering (ferritische types, dunne diktes, vaak geslepen afwerking) als de automobielsector (ferriet, slitband).
Enkele bijzondere en spraakmakende voorbeelden van toepassingen/projecten zijn: het justitiepaleis in Antwerpen; het Porschegebouw in Wolfsburg, het onderzoeksgebouw op de Zuidpool en het Atomium, waarbij het gaat om de bekleding van de bollen.


Uitgebreid machinepark


Aperam S&S Benelux kan voor de verwerking van RVS bogen op een uitgebreid machinepark. Machines, die worden ingezet, zijn:
- lengteschaar koudgewalst 2m breed
- lengteschaar warmgewalst 2m breed
- breedtescharen
- polijstlijn 2m breed

Aperam S&S Benelux biedt grote opslagruimte


Naast deze verwerkingsmogelijkheden beschikt Aperam S&S Benelux over een zeer grote opslagruimte, waarin een breed gamma aan standaard producten op voorraad staat. De klant kan daarbij zowel uit stock (levertermijn enkele dagen), uit afrol (levertermijn een tot drie weken), als uit nieuwe productie (fabriekstermijnen) beleverd worden.

Technische ondersteuning


Aperam S&S Benelux biedt naast bovengenoemde productgamma en service ook technische ondersteuning. Zowel lokaal als centraal bieden technische ingenieurs productondersteuning bij technische of kwaliteitsvragen.
Verder is er ook een laboratorium beschikbaar ter ondersteuning van de klant bij de ontwikkeling van nieuwe producten en/of toepassingen in RVS.


Optimale bedrijfsvoering zorgt voor financieel gezond bedrijf


Zoals alle roestvast staalproducenten, wordt ook Aperam zwaar getroffen door de economische crisis, als gevolg van meerdere oorzaken. Maar door optimalisatie van processen, een strikt stockbeheer en een verhoogde flexibiliteit behoren de financiële resultaten van Aperam tot de top van de sector.
De roestvast staalsector staat, mede door die economische crisis, voor belangrijke industriële en commerciële uitdagingen:
- import van buiten Europa;
- overcapaciteit in productie;
- dalende grondstofprijzen; en
- consolidatie binnen de sector.

‘Leadership Journey’


Aperam S&S Benelux is zich terdege bewust van het feit dat er voortdurend economisch juiste beslissingen genomen moeten worden en dat regeren vooruitzien is. Daar wordt met het hele team hard aan gewerkt. Via Aperam’s ‘Leadership Journey’, een programma met focus en acties omtrent productiviteit, commerciële strategie en kostenbesparing, tracht Aperam op een duurzame wijze haar marktaandeel te behouden.
En door passie voor haar product, oog voor verandering en leiderschap wil Aperam de toekomst van roestvast staal hertekenen. Samen met haar klanten zoekt Aperam naar kostenefficiënte oplossingen, met de hoogste kwaliteitsstandaard.

www.aperam.com 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht