Go to top

Amari Metals B.V. uitgeroepen tot branchewinnaar Metaalbranche en krijgt een award

Het simpele vraagwoordje ‘wat’ speelt een cruciale rol in de bedrijfsfilosofie van Amari Metals BV. Als je het antwoord weet te vinden op die ‘wat’ vragen, krijg je helder wat partners echt willen.
Vanuit die ‘wat’ vraag kun je een echte connectie maken met je (potentiële) partner. De Nominatiecommissie van Het Nationale Business Succes Award Instituut vond dit zo innovatief, dat zij Amari Metals als winnaar in de Metaalbranche heeft uitgeroepen.“Innovatie is sleutelwoord”
 

Amari Metals is opgericht in 1978 door de Amari Aluminium Company uit Groot Brittannië. Het begin lag in Rotterdam en na wat omzwervingen is het bedrijf sinds 2012 gevestigd op de locatie in Vianen. Van begin af aan houdt Amari zich bezig met roestvast staal en aluminium. Onder de huidige eigenaren richt men zich sinds 2000 meer op de aluminium dikke plaat, aluminium speciaal extrusie, roestvast stalen naadloze en gelaste buis en sedert een paar jaar ook op naadloze en gelaste stalen buis. Amari Metals levert zowel halffabricaten als eindproducten.

Productassortiment


Amari Metals heeft vier hoofdgroepen producten. Zo levert Amari uit voorraad aluminium dikke platen in de kwaliteiten 5083, 5754, 6082 en 7075 in drie afmetingen, te weten 2020 x 1020, 2520 x 1270 en 3020 x 1520 en in de diktes van 8 tot 150 mm. Daarnaast verkoopt Amari stalen en roestvast stalen leiding buis, zowel naadloos als gelast. Dit programma begint bij een halve millimeter buitendiameter tot 80 mm. Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Dit betekent, dat wat vandaag besteld is, de volgende dag in huis kan zijn.
Ook aluminium speciaal profielen staan op het leveringsmenu. “Dit zijn allemaal klantspecifieke producten”, zegt directeur Hanno de Joode. “Hier hebben wij geen vrije producten van op voorraad. Alles specifiek op maat dus.” Ook vinden we in het assortiment nog snijringkoppelingen en special alloys in staf, plaat en buis. Voor wat betreft de speciaal profielen geldt dat, zodra deze in Vianen zijn aangekomen, ze ook de dag daarop volgend bij de partner geleverd kunnen worden.Ook bewerkingen


“Wij anodiseren, lakken, zagen, lassen, walsen, boren, frezen, tappen, kortom alle bewerkingen kunnen wij doen”, aldus Hanno de Joode. “Ook kunnen wij klantspecifiek verpakken zoals in een krimpfolie en voorzien van een barcodesticker en een eurolocker. Wij doen dit samen met onze inkooppartners wereldwijd. Samen zorgen wij ervoor dat het eruit gaat zien zoals onze partner het wenst. Daarmee kunnen wij schakels uit de keten halen waardoor het hele proces een stuk efficiënter wordt. Bovendien wordt het product op één en dezelfde plek bewerkt, waardoor beschadigingen worden voorkomen.”

Klantspecifiek


Amari Metals heeft(nog) geen webshop. Dat heeft zo zijn reden, verklaart Hanno de Joode: “Wij werken met klantspecifieke producten. Elke partner van ons heeft zijn eigen matrijs en dan heeft het geen zin die producten via een webshop aan te bieden. Bovendien zijn het specialisten die naar onze producten op zoek zijn. En persoonlijk contact stellen wij zeer op prijs. Samen zoeken wij naar een oplossing waarbij onze adviesfunctie een belangrijke rol speelt. En daar komt onze ‘wat-vraag’ om de hoek kijken. ’Wat’ is er voor die klant nodig om het verschil te maken. Als we dat weten, gaan we kijken hoe we dat gaan doen. Zo’n webshop zit onder het kopje ‘hoe’, maar in eerste instantie is belangrijk ‘wat’ je wilt bereiken. Dat is de essentie van onze samenwerking. Zo’n partnership ontzorgt pas echt. Ook onze bijna veertig jarige ervaring speelt hier erg in mee. Bij Amari Metals werken 15 mensen.

Winnaar van de Nationale Business Succes Award in de Metaalbranche


In 2015 is de bijzondere klantaanpak van Amari Metals beloond met een award, toegekend door Het Nationale Business Succes Award Instituut. Dit instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven in Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een citaat uit het oordeel van de Nominatiecommissie: “Amari Metals BV presenteert zich als de absolute specialist in een bijzondere sector, te weten die van de metaalhandel, in de ruimste zin des woords. Men kenmerkt zich door een diep en breed assortiment in (roestvast) stalen en aluminium platen, profielen, pijpen en buizen, waarbij in veel gevallen sprake is van maatwerk voor de klant. Innovatie is het sleutelwoord bij Amari Metals, want men is continu bezig om producten en diensten te verbeteren en optimaal te laten aansluiten op de wensen van haar klanten. Haar klanten kennen haar inmiddels als een betrouwbare partner, die probeert met hen mee te denken, hen zoveel mogelijk te ontzorgen en hen zo goed en breed mogelijk te adviseren omtrent alle aangelegenheden op het gebied van staal en aluminium.
De Nominatiecommissie is van mening dat Amari Metals BV op basis van die gronden uitgeroepen kan worden als winnaar/vertegenwoordiger in de Metaalhandelbranche.” Hanno de Joode voegt hier nog aan toe: “De ‘wat-vraag’ staat centraal binnen Amari. Door de aandacht voor de partner wordt het verschil gemaakt. We zitten samen met onze partner te kijken in zo’n proces naar wat op dat moment de ideaalsituatie zou zijn. We zijn samen op zoek naar het voordeel, bijvoorbeeld in het terugbrengen van het aantal vierkante meters opslag of bewerkingen elders te laten uitvoeren, zodat ze niet meer hoeven te investeren in bepaalde machines. Zo proberen wij allerlei voordelen te koppelen aan de sterke kracht van onze partner. In veel situaties levert dat een hoog rendement op. We willen zoveel mogelijk onnodige kosten uit het proces halen. De huidige tijd vraagt dat nou eenmaal.”
Amari Metals B.V.


Postbus 412
4131 EK Vianen

Tuinschouw 6
4131MD Vianen
+31 (0) 88 118 94 00

www.amarimetals.nl
sales@amarimetals.nl 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht