Go to top

Paul Meijering Stainless Steel voor als je continuiteit, korte levertijden en kwaliteit wilt

Al sinds 1989 is Paul Meijering Stainless Steel specialist in buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het brede en hoogwaardige assortiment bestaat uit meer dan 11.000 buizen, platen en componenten in acht verschillende kwaliteiten, vanuit Zaltbommel direct uit voorraad en wereldwijd leverbaar. Ook voor maatwerk en bewerkingen kunnen de klanten daar terecht.
Paul Meijering levert haar producten aan afnemers in de off shore, apparatenbouw en de energie- en de voedingsmiddelenindustrie. CEO Paul Meijering geeft aan dat het bedrijf de laatste jaren heel veel heeft geïnvesteerd in logistiek en automatisering. “Ik denk, dat wij daardoor duidelijk voor liggen op onze concurrenten. Je kunt bijvoorbeeld bij ons tot vijf uur in de middag bestellen en dan wordt een en ander toch de volgende dag al geleverd. En dat zonder stress! Dat kun je alleen maar als je een goede logistiek hebt. Tien jaar geleden hebben we het fittingenmagazijn helemaal geautomatiseerd door middel van computergestuurde magazijnkasten. Later volgde een computergestuurd buizenmagazijn. En over een maand zijn we zover, dat we papierloos kunnen werken in ons magazijn.”

Het begin


De vader van Paul Meijering had ook een groothandel in roestvast staal. Maar dat betekende niet, dat junior automatisch ook in de handel in roestvast staal rolde. “Op een gegeven moment had mijn vader de zaak verkocht”, vertelt hij. “Ik vroeg hem waarom hij de zaak niet aan mij had verkocht. Hij antwoordde daarop, dat ik daar het geld niet voor had. Dat was voor mij het sein om voor mijzelf te beginnen. Ik heb toen op staande voet ontslag genomen bij hem. Maar toen stelde hij mij voor samen te stoppen en dat ik daarna voor mij zelf zou beginnen. Dat is na anderhalf jaar dan ook gebeurd. Ik had mijzelf beloofd nooit meer in roestvast staal te gaan. Ik heb van alles gedaan om het te proberen op eigen benen te staan. Totdat ik een advertentie in de krant zag waarin een partij rvs te koop werd aangeboden. Die heb ik toen gekocht met de bedoeling die door te verkopen. Dat is toen gelukt. Diezelfde verkoper bood me later weer vijf partijen buizen aan. Die heb ik ook gekocht, maar die kreeg ik aan de straatstenen niet verkocht. Dus moest ik die partij ergens opslaan. Toen heb ik in Waardenburg een hal gehuurd. Op een gegeven moment werd ik benaderd door een oude klant van mijn vader die ik altijd bediend had. Die heeft die partij toen van mij gekocht. En weet je wat het leuke is? Ze zijn nog steeds klant bij ons. Dat is ook een kunst in dit werk: klanten aan je binden.” Dat was 28 jaar geleden. Paul Meijering Stainless Steel zit nu vier jaar op haar huidige locatie. Het familiebedrijf heeft daar de beschikking over een oppervlakte van in totaal ruim 18.000 m² opslag, verdeeld over twee hallen. Paul Meijering Stainless Steel biedt nu aan 50 fte’s werk. Dat het een echt familiebedrijf is komt tot uiting in de zorg voor het personeel. Dat komt voor Paul Meijering op de eerste plaats. En dat is precies de reden, dat er nauwelijks enig verloop is in het personeelsbestand. En dat iedereen die minimaal vier dagen in de week daar werkt een auto van de zaak heeft (zelfs de kantine- en schoonmaakmedewerkers) speelt daar nauwelijks een rol in.

Producten


Paul Meijering Stainless Steel levert een groot assortiment aan buizen. De klant kan er terecht voor gelaste en naadloze buizen, ovale buizen en profielbuizen/kokers. Dit alles in verschillende kwaliteiten, diameter, gewicht of lengte. Daarnaast is er een enorme voorraad aan fittingen, zoals afsluiters, BSP draadfittingen, lasfittingen, NPT draadfittingen, socket weld, olets en snijringkoppelingen. Ook hier weer in diverse kwaliteiten, diameter, gewicht of lengte. Hetzelfde geldt voor het assortiment aan flenzen en platen. Tot slot kan de klant er terecht voor stafstaal. Voor alle specificaties verwijzen wij graag naar de website, www.paulmeijering.nl.
Handelaren maken voor 90% deel uit van het klantenbestand van Paul Meijering, 70% van de omzet wordt behaald in de export. De meeste bestellingen komen aan het eind van de middag pas binnen. Iedereen is dan zo flexibel om ervoor te zorgen dat die bestellingen nog dezelfde dag de deur uit gaan.
Binnen Paul Meijering Stainless Steel wordt nu nog gewerkt volgens het EN-ISO 9001:2008 gecertificeerde kwaliteitssysteem. De opvolger hiervan staat op het punt geïmplementeerd te worden. Uiteraard worden alle roestvast stalen materialen, indien gewenst, met een materiaalcertificaat geleverd dat vóór de aflevering al per mail verzonden wordt. Deze certificaten voldoen aan de hoogste eisen die daar aan gesteld worden. Het enorme voordeel daarvan is, dat de klant een eventuele fout in de levering dusdanig vroeg kan constateren dat deze fout nog vóór de daadwerkelijke aflevering hersteld kan worden.

Bewerkingen


Paul Meijering Stainless Steel kan een heel scala aan bewerkingen in eigen huis verrichten. Zo beschikt men over vier Bomar zaagmachines. Tot en met een buisdiameter van 1.100 mm is het mogelijk zaagwerk uit te voeren. Onder verstek zelfs tot en met 18” (457,20 mm). Al het zaagwerk wordt keurig ontbraamd. En met de nieuwste volautomatische lintzaagmachine van Bomar kan zaagwerk gedaan worden tot 8” (219,10 mm). Sinds kort beschikt Paul Meijering over een Bodor BCL 6000 buizen laser. Hiermee kan men ronde, vierkante en rechthoekige buizen met een maximale lengte van 6000 mm lasersnijden. De diameter van de materialen varieert van 20 tot 150 mm voor profielbuizen en van 20 tot 200 mm voor ronde buizen. Deze buizen laser maakt gebruik van de fiber techniek. Deze laser heeft dezelfde lichtbron als een CO2 laser, maar is veel energiezuiniger. Bovendien kun je het materiaal ook gelijk beetpakken en uit de machine halen, omdat het veel minder warm is. Met een Safan Darley kantpers kunnen met 50 ton drukkracht roestvast stalen platen tot en met 2.5 mm dikte met een maximale zetbreedte van 2.500 mm gezet worden. De Haas TL-3 CLC draaibank heeft een maximale cuttingdiameter van ø 508 mm, een draailengte van 1.524 mm en een spildoorlaat van ø 88. Ook het knippen van roestvast stalen platen tot 6,0 mm dik behoort tot de mogelijkheden. Bijna al deze machines worden vanuit de computer rechtstreeks voorzien van de benodigde specificaties en kunnen het product direct maken. Sinds 2015 is Paul Meijering door Lloyd’s Register bevoegd verklaard om (zaag)stukken te herwaarmerken volgens de norm G0304-M003. Fix lengtes materiaal kunnen worden voorzien van een inkt- of hardstempeling met een bijbehorende hermerkverklaring. De hardstempeling wordt verzorgd door een Bodor BML -20FT machine. Het online overbrengen van tekst, logo’s of codes zoals bijvoorbeeld een QR-code, wordt direct uitgevoerd. Het komt regelmatig voor dat klanten een chemische analyse willen hebben van de samenstelling van een bepaald artikel. Tegen een geringe vergoeding kan Paul Meijering Stainless Steel dit verzorgen met een PMI Master Pro spectrometer. Ook de ingangscontrole van de materialen wordt met deze spectrometer uitgevoerd. Extra aandacht wordt besteed aan het verpakken en labelen van uitgaande opdrachten buizen en stafstaal.
Een automatisch wikkelsysteem wordt gebruikt bij het verzenden van bundels. Fittingen en flenzen worden verpakt in stevige verpakkingen. Verpakkingsmaterialen zoals kisten, kratten, planken en pallets worden allemaal hergebruikt. Zo beperkt men de afvalstroom als bijdrage aan een beter klimaat.

Slimme software


Klanten waarderen de directe manier van communiceren door Paul Meijering Stainless Steel. Daarover zegt Paul Meijering: “Onze beste reclamemakers zijn de chauffeurs die bij ons de spullen komen halen. Die zeggen, dat als je op vrijdagmiddag om vier uur nog wat bestelt, dan kun je het diezelfde middag nog komen afhalen. Dat kun je maar bij één bedrijf in Nederland en dat is Paul Meijering.” Wat innovatie betreft, zit Paul Meijering nooit stil. Een voorbeeld: twee jaar geleden heeft het bedrijf een uiterst innovatief en effectief inkoopprogramma gekocht, Slimstock. Dit programma biedt bedrijven een complete oplossing voor het structureel verbeteren van hun voorraadpositie. Daardoor dalen de voorraadkosten, omdat er minder incourante voorraden zijn. Gemiddeld kan met dit programma een daling van de voorraad met 20 tot 30% worden bereikt. Paul Meijering heeft nog meer slimme software laten ontwikkelen. Waar op veel plaatsen met SAP wordt gewerkt heeft Paul Meijering als alternatief een geheel eigen pakket laten ontwikkelen. Dit pakket is heel innovatief en blijft daardoor fris. Men plukt er nu al de vruchten van.

InoxDeals


Onder de naam InoxDeals verkoopt Paul Meijering Stainless Steel eerste keus restant partijen roestvast staal. Dit kunnen ook overtollige en incourante voorraden rvs zijn zoals buizen, platen, coils, band, staf en componenten. Veelal betreft het partijen van geannuleerde projecten of restanten hiervan. Deze materialen, met name in 304(L), 316L en 430, zijn in een ruime keuze veelal in nieuwstaat beschikbaar in zowel standaard als niet-standaard afmetingen of met lichte kant- of oppervlaktebeschadigingen of een minimale tolerantie afwijking. Met name voor constructiedoeleinden en dergelijke zijn deze materialen heel goed bruikbaar, alleen tegen veel interessantere prijzen. Tevens kunnen deze materialen worden gezaagd, gedecoiled, geslit, geslepen, geborsteld en gefolied.

Uniek bedrijf


Een aantal ‘unique selling points’ van Paul Meijering Stainless Steel zijn in dit artikel al benoemd, zoals de hoge mate van serviceverlening en de diverse innovatieve technieken. Paul Meijering voegt er nog een paar toe. “Wij hebben zes erg mooie eigen vrachtwagens. We berijden Nederland, België en het Ruhrgebied zelf. En wat we ook doen voor onze collega handelaren? We bezorgen de materialen rechtstreeks bij hun klanten. Dat gebeurt met een neutrale vrachtbrief en in neutrale vrachtwagens, zodat hun klanten niet weten dat het bij ons vandaan komt. Het voordeel van zelf rijden is, dat de kwaliteit van het transport stukken beter is dan wanneer je het uitbesteedt. We horen nu ook van onze ‘neutrale’ klanten dat het transport veel beter is.” Paul Meijering noemt nog een punt: “Op een schaal van 100 is onze foutquote 0,3%. Dat betekent een zeer hoge mate van leveringsbetrouwbaarheid.” Maar dat is natuurlijk niet zo verwonderlijk als je kijkt naar al die geautomatiseerde processen. Toch blijft Paul Meijering daardoor niet achterover leunen, sterker nog, is hij van plan een aantal zaken ook anders te gaan doen. “Ik denk, dat in de toekomst hier ook robottechniek in de orderpicking wordt toegepast. En ik wil nog groener worden. Hoog op mijn verlanglijstje staan elektrische vrachtwagens, maar die zijn er nog niet. En vanaf april 2017 zal ons bedrijfspand aan de Bossekamp voorzien zijn van 1.056 zonnepanelen.Hierdoor reduceren wij onze CO2 uitstoot per jaar met 1.250.000 autokilometers ofwel 150.000 kg. Op alle gebied staat maatschappelijk ondernemen bij ons zeer hoog in het vaandel.” En dat geldt niet alleen voor mvo. Ook diverse sporters en sporten kunnen rekenen op sponsoring van Paul Meijering Stainless Steel zoals onder meer het nationale basketbal heren team en het NK Tijdrijden als dat in Zaltbommel verreden wordt. Maar ook diverse lokale en regionale sporten en sporters kunnen rekenen op Paul Meijering Stainless Steel. Conclusie: Paul Meijering is een gedreven, zelfverzekerd en no nonsense bedrijf, maar, naar eigen zeggen, wel een tikkeltje eigenzinnig.

www.paulmeijering.nl
info@paulmeijering.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht