Go to top

Marktleider in Nederland viert opening eerste vestiging in België (Hooglede) 

Hooglede, 11 juni 2024. - Op 11 juni vierde 247TailorSteel de feestelijke opening van zijn nieuwste fabriek in Hooglede. De marktleider in Nederland opende hiermee zijn eerste Belgische vestiging. “Deze nieuwste vestiging in België zorgt voor een optimale bereikbaarheid voor klanten in België en Noord-Frankrijk. We zijn dan ook uitermate blij dat we hiermee onze marktpositie kunnen versterken.” Aldus Carl Berlo, CEO van 247TailorSteel.
 
Op 20 september 2022 werd de eerste symbolische schop in de Hoogleedse (bouw)grond gezet. Een jaar later, op 2 oktober 2023, ging de productie er van start. De eerste machines werden in gebruik genomen en een volledig nieuw team van ruim 60 personen werd ingewerkt. De fabriek telt momenteel 5 lasersnijmachines, 2 buislasers, 4 kantbanken en 2 machines voor randafwerking. Doel is om er op termijn 250 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren.
 
"De komst van 247TailorSteel is voor onze gemeente een versterking van de metaalverwerkende industrie die zich al generaties lang ontwikkelt. Met de komst van deze vestiging verzekert men metaalproducten in een handomdraai, on demand, on time en recht vanuit het kloppende hart van West-Vlaanderen."  vertelt burgemeester Frederik Demeyere ons.
 
De productiesite van 17.000 m2 is een ontwerp van het gerenommeerde architectenbureau Vandamme Vandeputte uit Roeselare. De kennis en ervaring uit de andere fabrieken werd gebruikt voor het ontwerpen van een productiesite waar efficiëntie centraal staat. Dat deze site anders is dan een traditionele fabriekshal, bewijzen de bomen (één voor elke machine) en de lichtrijke productiehal. Een aangename werkomgeving staat hier centraal, en dat merk je. 
 
EUROPESE EXPANSIE
De bouw van deze vestiging kadert binnen een ambitieus groeiplan. Bedoeling is om elke klant binnen een straal van 200 km te kunnen bedienen. Met 185.000 m2 locatieoppervlakte, meer dan 45.000 klanten en zes vestigingen in drie landen (Nederland, Duitsland en België) is het bedrijf goed op weg om Europees marktleider te worden. 
 
“We willen in Europa graag de toonaangevende fabrikant worden van metaalplaten, buizen en kantdelen op maat. Ons doel is om onze klanten een online bestelmogelijkheid te bieden die ze dag en nacht kunnen gebruiken. Met deze nieuwe vestiging willen we onze marktpositie in België en Noord-Frankrijk versterken om zo de verdere Europese expansie te kunnen voortzetten.”, aldus Berlo.
 
Van links naar rechts staan: Burgemeester van Hooglede Frederik Demeyere, Burgemeester van Roeselare Kris Declercq, Plant Manager 247TailorSteel België Guy van Leeuwen en CEO van 247TailorSTeel Carl Berlo. 
 
ONLINE SOFTWARE SOPHIA® EN AI
De kracht achter 247TailorSteel ligt in Sophia®. Deze online software is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor de klant. Met één druk op de knop, en binnen de minuut, wordt er overgegaan van werktekening over offerte naar bestelling. Die vervolgens binnen 48 uur of op het gewenste tijdstip wordt geleverd. 
 
Opvallend is de grote impact van Sophia® en diens AI op de werking van het bedrijf. Bij het drukken op de bestelknop worden er immers een heleboel ‘onzichtbare’ processen in werking gezet. Zaken als ‘nesting’ (het proces waarbij verspilling wordt vermeden door zoveel mogelijk stukken uit één metaalplaat te halen, nvdr), het aansturen van AVG’s (machines die volautomatisch door de productiehal rijden, nvdr) tot hef-en tilarmen die het werk van operatoren verlichten …  Dit is een bedrijf van de toekomst. 
 
INDUSTRIE 4.0. EN DIFFERENTATIE OP BASIS VAN KERNCOMPETENTIES
Het aanbod van 247TailorSteel biedt een oplossing op de vraagstukken waar maakbedrijven sinds de opkomst van industrie 4.0. mee worden geconfronteerd. Outsourcing tussen engineering en assemblage zorgt ervoor dat klanten geen ruwe materialen zoals platen, buizen en profielen moeten aanschaffen. Men wordt verlost van voorraadbeheer. Zagen, boren, snijden en slijpen valt weg, waardoor er kan worden geconcentreerd op hun core business: assemblage en afwerking van het eindproduct. Grote investeringen worden vermeden en schaarse talenten als lassers kunnen optimaal worden ingezet. Uiteindelijk ligt de output hoger, waardoor groei binnen dezelfde capaciteit mogelijk is. Op lange termijn is deze differentiatie op basis van de kerncompetenties essentieel voor maakbedrijven.
 
Algemene feiten:
• Omzet 2023: € 200 miljoen 
• Aantal medewerkers: 900+ 
• Meer dan 45.000 klanten
• 185.000 m2 locatieoppervlakte over zes vestigingen: Varsseveld (Nederland), Oud Gastel (Nederland), Oyten (Duitsland, bij Bremen), Hilden (Duitsland, bij Dusseldorf), Langenau (Duitsland, tussen Stuttgart en Munchen) en Hooglede (België).
 
Over 247TailorSteel
247TailorSteel is de toonaangevende 'slimme' fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Europa. Dankzij de software Sophia® kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun producten binnen 48 uur geleverd krijgen. Het bedrijf is in 2007 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Varsseveld (Nederland). Andere productiefaciliteiten zijn gevestigd in Oud Gastel (Nederland), Oyten (Noord-Duitsland), Hilden (Noordrijn-Westfalen), Langenau (Baden-Württemberg) en Hooglede (België).
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht