Go to top

Must voor draad-, kabel- en buizenindustrie wire &Tube 2024

 
Van 15 tot en met 19 april a.s. is Düsseldorf the place to be voor de draad-, kabel- en buizenindustrie wereldwijd. Met meer dan 2.600 exposanten uit 65 landen en ruim 120.000 vierkante meter beursvloer, - meer dan het dubbele van de editie van 2022 -, bevestigen wire en Tube 2024 opnieuw hun positie als internationale toonaangevende vakbeurzen voor deze industrie en hun toeleveranciers.
 

Door Myriam Borghuis
 

‘Het beursterrein in Düsseldorf is voor de branches van wire en Tube absoluut dé toplocatie als het gaat om de presentatie van innovaties uit de relevante branches aan een breed, internationaal publiek’, zegt Daniel Ryfisch, Director wire/Tube & Flow Technologies van Messe Düsseldorf. ‘Voor het eerst worden de innovaties van de spelers in de branche in de beurshallen door een uitgebreid, op de markt afgestemd programma ondersteund, gedurende alle vijf beursdagen.’ De exposanten komen voornamelijk uit de sterke Europese productielanden, de VS, Midden- en Zuid-Amerika, Azië en het Afrikaanse continent. De belangrijkste industrieën zijn de chemische, olie- en gasbranche, de auto-industrie, de bouwsector en de gehele telecommunicatiesector.
 

Belangrijke thema’s
Naast de algemene thema’s zoals machines en installaties voor draad-, kabel- en buisproductie, be- en verwerking én eindproducten, leggen wire en Tube een sterke focus op onder meer de thema’s roestvrij staal, waterstof, kunststofbuizen, scheidings- en snijtechnologieën en e-mobility. Daarnaast rukken onderwerpen zoals bevestigings- en verbindingstechnologieën, veertechniek en glasvezeltechnologie steeds verder op.
 

wire 2024
wire 2024 beslaat de beurshallen 9 tot en met 17: draad, kabel, draadproducten en technologieën zijn in de hallen 9 tot 13 en hal 15 te vinden. Meet China's Expertise treft u aan in hal 14. Hal 16 wordt een speciale hal voor bevestigings- en verbindingstechnologieën en veerproductietechniek, inclusief eindproducten zoals schroeven, sleuven, ogen en technische veren. Met dit aanbod ontstaat er hier dus een exclusief, apart technologiegebied. Het grote segment van zware, volumineuze roosterlasapparatuur, bevindt zich in de centrale hal 17.

 
 

Trends en focus bij wire 2024
De industrie evolueert. Wire beweegt mee en weerspiegelt dit door extra focus op een aantal industrieën.
Bijvoorbeeld de auto-industrie: hier winnen e-mobiliteit, connected auto's en autonoom rijden aan terrein. Verder staan actuele onderwerpen in de telecommunicatie, zoals 5G-netwerken, OTT-diensten en tv-streaming, ​​centraal op deze toonaangevende vakbeurs. De bouwsector wordt getransformeerd door ontwikkelingen als slimme huizen, groene gebouwen en modulair bouwen. Veranderingen die ook op de beurs worden getoond. En voor de chemische, gas- en olie-industrie belicht de beurs wire de trends van modulaire productie-installaties tot fracking.
 
KLIK HIER VOOR DE PLATTEGROND
 

Tube 2024
Tube 2024 beslaat de beurshallen 1 tot 7a: accessoires voor buizen, buisproductie en buizenhandel bevinden zich in de hallen 1, 3, 4, 5, 6 en 7a. Nieuw is het speciale segment ‘kunststofbuizen’ in hal 1. Hier krijgen kunststofbuizen de ruimte die ze momenteel met een stijgende tendens ook in de producerende en verwerkende industrieën innemen. In hal 1.5 zijn de verwerkingstechnieken voor zagen en snijden geclusterd, waardoor een bezoek efficiënter wordt. De omvormtechniek is in de beurshallen 4, 5 en 6 te vinden en de buisbewerkingstechniek in de hallen 6 en 7a. Machines en installaties sluiten aan in hal 7a. Hal 7 is met ‘Meet China’s expertise’ opnieuw voor Chinese buizenproducenten en buisbewerkers gereserveerd.

 
 
Trends en focus bij Tube 2024
Tube is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Het belicht oplossingen die industrieën kunnen transformeren. Net als wire speelt Tube in op trends in de bouwsector, zoals slimme huizen, groene gebouwen en modulaire bouw, maar ook de aanleg van pijpleidingen. In de auto-industrie omvatten de huidige megatrends e-mobiliteit, connected auto's en autonoom rijden. Daarnaast is gewichtsreductie belangrijk. De olie- en gasindustrie zoekt naar oplossingen voor waterstof, modulaire productie-installaties, mondiale pijpleidingnetwerken en fracking. In de chemische industrie ligt de focus bijvoorbeeld op modulaire productie-installaties, maar ook op chemische netwerken en hulpbronnenefficiënte materiaalstromen.
 

Breed programma
Diverse fora, congressen en rondleidingen zoals de internationale bijeenkomst voor experts uit de branches, een waterstof- en e-mobility-congres, de ecoMetal-trails en de dagelijkse after-business-bijeenkomst versterken het aanbod in de beurshallen en op het buitenterrein.

 
●         wire & Tube BME inkopersdag
Op maandag 15 april is de première voor de wire & Tube BME inkopersdag op het Forum Podium van hal 1 A47. Alles over supply chain-wetgeving, inkoop en logistiek, wordt transparant gepresenteerd door de Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik.

 
●         wire & Tube Convention 2024
Op dinsdag vindt op dezelfde locatie de wire & Tube Convention 2024 plaats, met zeer diverse inzichten van exposanten rond het thema Green Steel en de implementatie daarvan in de eigen productiehallen. Het evenement wordt door het bureau Stahl-Kommunikation georganiseerd.


●         SawExpo Forum
Het SawExpo Forum presenteert vanaf de beursmaandag dagelijkse snapshots in hal 6 G07, met nieuws en trends uit het veelzijdige segment van scheiding- en verspaningstechnologieën. Het evenement wordt door SawExpo GmbH georganiseerd.

 
●         Kernthema Green Jobs
Uitgeverij Vulkan organiseert op het Forum Podium van hal 1 A47 en in de conferentiezalen 14/15 een gevarieerd programma met verschillende focusgebieden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer Destination Green Summit by ecoMetals, H2 Summit by ecoMetals of het Green Jobs Forum. Op dit podium zullen onderhoudend gepresenteerde thema’s en het kernthema Green Jobs de bezoekers aantrekken.
 
●         Speciale Zone Plastic Tubes & Pipes
In de Speciale Zone Plastic Tubes & Pipes (hal 1 C35) presenteren exposanten de volledige waardeketen op het gebied van kunststofbuizen en tonen ze op indrukwekkende wijze de verwerkingsmogelijkheden en bewerkingsmethoden van kunststofbuizen.

 
●         BDS Forum
Tijdens het BDS Forum (hal 1 A47) informeert de Bundesverband Deutscher Stahlhandel over mondiale handelsontwikkelingen op het gebied van staal. De effecten van actuele economische trends op de staalhandel worden hier door experts geanalyseerd. Staalhandelaren bespreken ook inkoop- en afzetmarkten, macro-economische omstandigheden en het grote thema digitalisering en AI.

 
●         ITA Forum
Het ITA Forum richt zich met lezingen (ook op het Forum Podium van hal 1 A47) op de mondiale economische uitdagingen van de branche en schetst concrete scenario's voor de pijpindustrie.

 
●         High Potentials
De laatste twee beursdagen zijn gewijd aan High Potentials, veelbelovende vak- en jonge talenten. Of het nu gaat om leerlingen, studenten of potentiële job-wisselaars; ze hebben allemaal de kans om in hal 6 G07 via talrijke lezingen en informatiesessies informatie over beroepsopleidings- en instapmogelijkheden in het veelzijdige gebied van scheidings- en verspaningstechnologieën in te winnen. Het evenement wordt door SawExpo GmbH georganiseerd.

 
●         ecoMetal- en high potential Trails
Nieuw zijn ook de dagelijkse digitale ecoMetal- en high potential Trails, waarbij bezoekers online of via een QR-code hun individuele tour langs exposanten uit de sectoren ecoMetals (produceren duurzaam en milieuvriendelijk) en High Potentials (zichzelf presenteren als aantrekkelijke opleiders/werkgevers) kunnen samenstellen. Tijdens deze beurzen is er extra veel aandacht voor groene metalen.
 

Een overzicht van het volledige programma inclusief data en tijden is op de portals van wire en Tube te vinden: https://www.wire.de/de/Programm/Konferenzen_Foren https://www.tube.de/de/Programm/Konferenzen_Foren
 
 
wire 2024 Düsseldorf - exposanten
Welke onderwerpen worden door de exposanten gebracht op wire 2024:

- machines voor de productie en afwerking van draad;
- hulpmiddelen voor procestechniek;
- gereedschappen en hulpprocestechnologiematerialen;
- materialen, speciale draden en kabels;
- meet- en regeltechniek;
- glasvezel;
- testtechniek;
- specialistische onderwerpen.
 

wire 2024 Düsseldorf - bezoekers
Bezoekers, die wire 2024 zullen bezoeken, komen uit de volgende industrieën:

- draadindustrie;
- kabelindustrie;
- auto-industrie;
- ijzer-, staal- en NF-metaalindustrie;
- elektrische industrie, elektronica;
- bouwindustrie;
- meet- en regeltechniek;
- chemische industrie;
- Handel, ambachten en diensten;
- inkoop en handel in bevestigingsmiddelen en veren.
 

Tube 2024 Düsseldorf - exposanten
Welke onderwerpen worden door de exposanten gebracht op Tube 2024:

- grondstoffen, buizen/pijpen en hulpstukken;
- machines voor de productie van buizen/pijpen;
- tweedehands machines;
- procestechnische hulpmiddelen en hulpmaterialen;
- meet- en regeltechniek;
- testengineering;
- specialistische gebieden;
- handel in buizen/pijpen in FE-metaal en NF-metaal / kunststoffen / glasvezel / glas / keramiek / beton / vezelcement e.a.;
- profielen en machines.
 

Tube 2024 Düsseldorf - bezoekers
Bezoekers, die Tube 2024 zullen bezoeken, komen uit de volgende industrieën:

- buizenindustrie;
- auto-industrie;
- chemische industrie;
- ijzer-, staal- en NF-metaalindustrieën;
- verwarming, olie, gas en watervoorziening;
- bouwsector;
- elektrische industrie, elektronica;
- meet- en regeltechniek;
- handel, ambachten, diensten.
 

Reisinformatie wire en Tube 2024
Dankzij een goede snelwegverbinding is Messe Düsseldorf snel en gemakkelijk bereikbaar. Ook het openbaar vervoer brengt bezoekers tot aan de hoofdingang. Met de hogesnelheidstrein ICE reist u vanuit Amsterdam via Utrecht en Arnhem in 2,5 uur naar Düsseldorf. Meer informatie vindt u op www.nsinternational.nl.
 

Tickets
eTickets voor wire en Tube Düsseldorf 2024 zijn online in de Ticketshop van Messe Düsseldorf verkrijgbaar. Zo’n 30% van de bezoekers van de ene beurs bezoekt ook de andere beurs. Openingstijden: 15-18 april, 10:00 -18:00 uur, zaterdag 19 april, 10:00-16:00 uur. Join the best!

 
 
Meer informatie:
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht