Go to top

TIG BRUSH® - Lasnaad reinigingssysteem voor RVS - Sir John

Sir John is sinds begin 2023 de enige officiële importeur voor de Benelux van de TIG Brush® lasnaadreinigingssystemen voor roestvast staal. Deze oplossing combineert elektriciteit, hitte en chemie om te komen tot een hoogwaardige lasnaadreiniging en afwerking van het rvs-oppervlak.


Het TIG Brush™ reinigingssysteem voor roestvaststaal maakt gebruik van een unieke combinatie van elektriciteit, hitte en chemie om superieure resultaten in lasreiniging en afwerking van de metaaloppervlakte te krijgen. De gepatenteerde, geleidende koolstofkwast, uitgevonden door Ensitech in 2004 en op de markt gebracht in 2008, brengt een reinigingsvloeistof aan op het werkoppervlak, waardoor een elektrochemische reinigingsactie ontstaat met verbazingwekkend snelle en effectieve resultaten. Sindsdien zijn er vele imitators geweest, maar geen enkele kon de betrouwbaarheid, kracht en prestaties van het "echte werk" evenaren.

(tekst gaat door onder de foto)Ensitech's nieuwe methode van reinigen is zo succesvol, dat het merk TIG Brush al snel synoniem stond voor het reinigen van roestvaststalen lassen en het merk TIG Brush wordt nu erkend als de wereldleider voor roestvaststalen oppervlakte afwerking. De kracht van het succes van Ensitech is zijn vermogen om innovatieve producten te ontwikkelen en op de markt te brengen die kwaliteitsoplossingen bieden aan de metaalverwerkende industrie. Ons paradepaardje, het TIG Brush Stainless Steel Weld Cleaning System, biedt een eenvoudig, veilig, gemakkelijk te gebruiken en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele zeer giftige las reinigingsmethoden die nog steeds in veel landen worden gebruikt. Na een bescheiden begin in Western Sydney, Australië, wordt TIG Brush nu geëxporteerd naar meer dan 30 landen over de hele wereld. In de toekomst zullen we nieuwe producten introduceren die voor een revolutie zullen blijven zorgen in de lasreinigingsector en een productaanbod bieden dat superieur is aan dat van onze concurrenten. De aankoop van de juiste lasreinigingsmachine voor uw toepassing bespaart u tijd en geld. Investeren in de juiste TIG Brush machine zal ervoor zorgen dat men een prettige ervaring heeft met de nieuwe TIG Brush. De Tig Brush lijn bestaat uit een drietal machines die afhankelijk van de uitvoering geschikt zijn om zowel Tig-, Mig- als elektrode gelast materiaal te reinigen en zijn alle drie uitgerust met het gepatendeerde Dynamic Power Transfer systeem . Een systeem dat 100% inschakelduur garandeert en er voor zorgt dat de machine hoe lang en hoe veel de koolstofkwast gebruikt wordt deze niet hoeft uit te schakelen, de machine gaat gewoon door. Dit Dynamic Power Transfer systeem is standaard op alle Tig Brush machines.

(tekst gaat door onder de foto)De TIG Brush 440 is de basis en maakt gebruik van de nieuwste technologie om superieure lasnaadreinigings- en passiveerresultaten voor lichte tot middelzware toepassingen te krijgen, waardoor het de meest economische lasreinigingsmachine in zijn klasse is.  De kwaliteit en betrouwbaarheid van de TIG Brush is in de industrie wereldwijd befaamd  voor het leveren van superieure reinigingsresultaten. Bij gebruik van de juiste Ensitech  vloeistoffen kunt u er zeker van zijn dat zowel de TIG Brush 440, 550 als 700 het hoogste niveau in de industrie bereikt op een snelle maar veilige manier. De TIG Brush 550 levert superieure lasnaadreiniging en passiveerresultaten voor middelzware tot zware toepassingen. De TIG Brush 550 is de ideale elektrolytische lasreiniger voor wie op zoek is naar een allround machine met de mogelijkheden en het vermogen om consistent te presteren op roestvast staal en zwaardere lassen. De TIG Brush 700 wordt erkend als de snelste, krachtigste elektrochemische lasnaadreiniger in zijn soort in de industrie. Met een snelheid voor MIG- en TIG-lasnaadreiniging en passivering die minstens twee keer zo snel is als die van het dichtstbijzijnde alternatief. Uiteraard kan met de TIG Brush zowel een sjabloon worden aangebracht en ook worden gepolijst. Nieuw is de PROPEL Torch en de Flexi Handle kit die naast de bestaande Classic Wand kit leverbaar zijn op zowel de 440, 550 als de 700 serie. 


Het gebruik van de koolstofkwast met een PROPEL Torch combineert de gepatenteerde Dynamic Power Transfer met de extra concentratie van kracht en snelheid. De PROPEL-Torch geeft u precieze controle over de lengte van uw borstel, een krachtiger contactpunt met het werkoppervlak en het ergonomische ontwerp verhoogt het gebruikscomfort.  De PROPEL Torch kan ook worden gebruikt voor het aanbrengen van sjablonen, eenvoudig door de PROPEL Torch borstel te verwijderen en te vervangen door de PROPEL adapter. De Flexi Handle Kit combineert de gepatenteerde Dynamic Power Transfer met de 360 graden flexibele kop, uniek voor de Flexi Handle. De buigzame kop van de Flexi Handle kan worden aangepast aan de gebruiker en/of het werkstuk. Dus of u nu reinigt en passiveert in of rond nauwe pijphoeken of ontoegankelijke lasnaden ter plaatse moet reinigen op locatie, met de buigbare kop kunt u zich aanpassen aan krappe en moeilijk bereikbare plaatsen. De Classic Kit bevat alle benodigdheden die nodig zijn om te beginnen met het reinigen van lasnaden met behulp van de Classic Wand en de gepatenteerde Dynamic Power Transfer en 100% inschakelduur is uniek voor alle TIG borstelmodellen. De Classic Kit geeft de flexibiliteit om het lasnaadreinigingsbereik uit te breiden omdat hij compatibel is met de dubbele en viervoudige borsteladapters en beschermkappen. De Classic Wand Kit is ook compatibel voor het aanbrengen van sjablonen, verwijder gewoon de Classic Wand van de handgreep en vervang deze door de adapter.De Tig Brush machines voldoen uiteraard aan de eisen zoals die gesteld worden in de ASTM A967-05 en de B912-02 en zijn volledig ISO 9001 geproduceerd.TIG Brush….

  • Robuust ontwerpen makkelijk draagbaar
  • Goede prijs- kwaliteitverhouding
  • Eenvoudige werking
  • Uitgebreide garantie tot 2.5 jaar
  • Geen ventilator, dus geen stof aanzuigen
  • Zwaardere en dikkere kabels om mee te werken van 16 mm2
  • IP65, geen stof of vuil in de machine
  • NSF goedgekeurde vloeistoffen


(foto gaat door onder de tekst)


Miljoenen mensen nemen de veiligheid van hun voedsel, water en consumentenproducten dagelijks voor lief. NSF certificering is er voor u om er zeker van te zijn dat de producten die u gebruikt voldoen aan strenge normen voor de bescherming van de volksgezondheid bescherming. Als u een door NSF gecertificeerd product kiest, weet u dat het bedrijf voldoet aan de strenge normen en procedures opgelegd door NSF. Van uitgebreide producttests en materiaalanalyses, tot onaangekondigde fabrieksinspecties, elk aspect van de ontwikkeling van productontwikkeling is grondig geëvalueerd voordat het de NSF certificering kan verdienen. Al onze vloeistoffen zijn gemaakt van analytische kwaliteit verbindingen. Dit is de 99,9% de zuiverste vorm van de beschikbare chemicaliën en deze zorgen ervoor dat gebruikers niet worden blootgesteld aan schadelijke gifstoffen. Alternatieve goedkopere producten zijn over het algemeen gemaakt met industriële componenten. Deze vloeistoffen kunnen kleine metaaldeeltjes bevatten die niet aan deze strenge normen voldoen. Industriële kwaliteit vloeistoffen vereisen een hoger niveau van persoonlijke beschermingsmiddelen om de gebruiker te beschermen, omdat deze fijne metalen tijdens het reinigingsproces worden verhit. U kunt vertrouwen op het TIG Brush-gamma van vloeistoffen voor superieure prestaties en een veiligere toepassing in uw werkomgeving.


TIG Brush, niet voor niets de meest verkochte lasnaadreiniger ter wereld met 2,5 jaar garantie!!
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht