Go to top

Dacapo Stainless investeert in nieuw distributiecentrum

Op 1 maart 2023 heeft Dacapo Stainless een perceel van 22.000 m2 aan de Sojadijk 40 in Helmond overgenomen. Later dit jaar start de bouw van een nieuw distributiecentrum en een kantoorgebouw.
Dacapo Stainless B.V. werd opgericht in 2009 en heeft vandaag de dag een omzet van meer dan EUR 40 miljoen en bijna 50 mensen in dienst.Dacapo Stainless B.V. is niet alleen een snel groeiende leverancier aan Nederlandse industriële gebruikers van roestvast staal, het bedrijf speelt ook een centrale rol voor de Dacapo groep als distributieknooppunt voor één van de vier productgroepen van Dacapo, namelijk Fittingen en Flenzen. Vanuit Helmond bedient Dacapo heel Europa, eigenlijk de hele wereld, met het breedste en diepste assortiment fittingen en flenzen in de roestvaststaal industrie. "Ons bedrijf is sinds de oprichting elk jaar gegroeid en in de afgelopen vijf jaar is de groei opmerkelijk versneld, omdat we steeds meer nieuwe markten hebben betreden. In 2022 bedroeg onze groei bij Dacapo Stainless B.V. 40% (inclusief alle lengte producten) en 27% voor fittingen en flenzen voor de Dacapo groep. Als gevolg hiervan ontgroeien wij ons huidige gehuurde pand. En aangezien wij onze groei-agenda voortzetten, is de aankoop van dit nieuwe stuk grond en het starten van de bouw verstandig", legt Henrik Høgsgaard, CCO bij Dacapo, uit. Op het perceel van 22.000 m2 zal Dacapo ongeveer 1.100 m2 kantoor en ongeveer 6.700 m2 magazijn bouwen om het kader te scheppen voor de modernste opslag- en orderverzameltechnologie die momenteel beschikbaar is. "Dit zal onze magazijnactiviteiten naar een hoger niveau tillen", zegt Ron Huijberts, Warehouse Manager in Dacapo. Hij vervolgt: "Sinds ik drie jaar geleden begon, is de omvang van onze activiteiten verdubbeld, en die blijft kwartaal na kwartaal groeien. `
  


We zijn aan het eind van de rit, als het gaat om uitbreiding van de capaciteit in ons huidige pand - er is simpelweg geen ruimte meer te huur! Deze nieuwe greenfield investering in Helmond geeft ons niet alleen de mogelijkheid om ons groeipad voort te zetten, maar ook om dit kosteneffectief te doen met onze nieuwe state of the art geautomatiseerde magazijnoplossing voor fittingen en flenzen. Wanneer het nieuwe magazijn is ingericht, kunnen we met trots zeggen dat we een van de grootste en zeker het meest technisch geavanceerde magazijn in onze branche exploiteren".  De bouw begint in de herfst van dit jaar en zal ongeveer 10 maanden duren. Dacapo verwacht dat de overgang van de huidige naar de nieuwe faciliteiten eind 2024 voltooid zal zijn.  "Ongelooflijk, gewoon ongelooflijk", een kleine maar duidelijke uitspraak van Hein Verbakel, Finance Manager en één van de eerste medewerkers binnen Dacapo Stainless B.V. "Er schieten mij geen andere woorden te binnen. Ik ben hier al vanaf het begin en als iemand mij 15 jaar geleden had verteld dat we een gebouw als dit zouden realiseren en bezitten, had ik gezegd: je bent gek. Hij vervolgt: Hiermee zijn we klaar voor de toekomst, zowel voor magazijn als kantoor". De Deense architect, Laban, heeft het nieuwe pand getekend in nauwe samenwerking met het management van Dacapo en de lokale werknemers in Helmond. Uiteraard wordt de nieuwe locatie ook volledig CO2 neutraal zijn en op zonne-energie draaien.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht