Go to top

Hemming nieuwe kantmogelijkheid bij 247 TailorSteel

Het kanten van metaal is één van de metaalbewerkingstechnieken die 247TailorSteel aanbiedt. Sinds kort biedt 247TailorSteel een extra kantmogelijkheid aan; het laten zetten van een hemming.

De term hemming uitgelegd

Hemming – ook wel bekend als dichtdrukken – is een techniek voor het kanten van metaal. Bij deze metaalbewerkingstechniek wordt aan het uiteinde van de metalen plaat een kleine flens aangebracht. Om deze scherpe zetting van 180° te realiseren, wordt gebruikgemaakt van speciale gereedschappen. Er kunnen verschillende redenen zijn om hemming toe te passen.

1.     Het product sterker en steviger maken.

2.     Het afronden van scherpe randen waardoor de veiligheid vergroot wordt.

Meer over de mogelijkheden van hemmingen bij 247TailorSteel

Het laten zetten van een hemming is mogelijk bij aluminium, RVS en staal. Aanvragen bij 247TailorSteel verlopen via de online software Sophia®. Omdat hemming hierin nog niet herkend wordt, is het vooralsnog nodig om deze specifieke manier van kanten via een andere route aan te vragen. Op de website van 247TailorSteel is meer te lezen over de wijze waarop het aanvragen van hemming in zijn werk gaat.

Kanten met behulp van de meest geavanceerde machines

Bij 247TailorSteel is het mogelijk om metaal zowel te laten lasersnijden als kanten. En dat alles in één gecombineerde opdracht. Het bedrijf garandeert gekante producten van hoge kwaliteit, mede door het gebruik van de geavanceerde LVD ToolCell machines. Deze innovatieve metaalbewerker is niet voor niets marktleider in Nederland op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen. 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht