Go to top

247TailorSteel breidt aanbod randafwerking uit

247TailorSteel is marktleider op het gebied van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen in Nederland. Het geheim van het succes? De slimme online software Sophia® die volledig geautomatiseerd aanvragen verwerkt en omzet in passende offertes. Maak gebruik van de diensten van deze metaalbewerker als verlengde van uw eigen productie óf besteed het werk volledig uit. Met verschillende vestigingen in meerdere landen is er sprake van een ruime productiecapaciteit.

Meerdere bewerkingen in één aanvraag
Metaalbewerking kent vele vormen. Vaak toegepaste technieken zijn bijvoorbeeld lasersnijden, buislasersnijden en kanten. Deze verschillende bewerkingen zijn bij 247TailorSteel te combineren in één order. Om metalen platen verder af te werken, kan gekozen worden voor randafwerking in de vorm van kanten breken.

Het lasersnijproces uitgelegd
Bij het lasersnijden van metalen platen komt er – door de hete laserstraal die het materiaal binnendringt – materiaal vrij. Dit verzamelt zich aan de onderzijde van de plaat; de braamzijde. Deze scherpe randen kunnen hinderlijk zijn. In de eerste plaats vanwege het esthetische aspect, maar ook omdat ze voor snijwonden kunnen zorgen. Daarnaast kunnen metaaldeeltjes tijdens het productieproces loslaten. Iets wat bijvoorbeeld niet wenselijk is in de voedselindustrie. Enkel- of dubbelzijdig kanten breken kan dan de uitkomst bieden.

Enkel- en dubbelzijdig kanten breken bij 247TailorSteel
Kanten breken is een techniek die ervoor zorgt dat een metalen plaat ontdaan wordt van scherpe randen. Bij deze bewerking gaat er een borstel over het plaatoppervlak, waardoor braamranden worden afgebroken. Enkelzijdig kanten breken is al langere tijd in Sophia® te selecteren als extra optie. Hierbij wordt alleen op de braamzijde kanten breken toegepast. Sinds kort kunt u ook kiezen voor dubbelzijdig kanten breken, waarbij beide zijden van de plaat worden ontbraamd.

De randafwerkingsmachines van 247TailorSteel
In Sophia® – de online software van 247TailorSteel – is de gewenste vorm van randafwerking eenvoudig te selecteren. U geeft aan welke materiaalsoort en -dikte u wenst te ontvangen en op welke wijze u deze afgewerkt wilt hebben. Goed om te weten: stalen platen worden standaard aan beide zijden ontbraamd. Op elke productielocatie zijn minimaal twee randafwerkingsmachines te vinden, zodat uw product direct na het lasersnijden afgewerkt kan worden. In totaal beschikt 247TailorSteel over twaalf machines die de verschillende materialen – staal, RVS en aluminium – strikt gescheiden behandelen als het gaat om kanten breken. 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht