Go to top

Packo Surface Treatment - Inzetten op revisie van gebruikt Roestvast Staal

Elektropolijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, ontzwarten, micro-ontbramen, stralen, slijpen en polijsten, beitsen & passiveren…, een greep uit de afwerkingen van RVS (inox) waar Packo Surface Treatment (onderdeel van Packo Inox en de Verder Groep) bekend voor is.(beitsen en passiveren voor hoppers van bulkmateriaal)


De toename van het inzetten van gebruikt en tweedehands materieel in farma en voeding zet zich verder door. Vooral Franse farmabedrijven werken met wat verouderde uitrusting. Hier ligt een grote markt voor het reviseren, opwaarderen en polijsten van gebruikte farma-reactoren.  
 


(anti-kleef amorfiseren van normwagens voor voeding)


Dagelijks passeren vaten, reactoren, mengers, filters, pompen en doseersluizen de revue. Vervangen van koppelingen, slijpen en oplassen van krassen, slijtage en corrosie, passiveren of electropolijsten – voor een fractie van levertermijn en kost van een nieuw onderdeel bekomt men een beter dan nieuw toestel. Heel wat gebruikte toestellen hebben in een eerste leven geen hoogwaardige finish meegekregen, bij een revisie behoren elektropolijsten, amorfiseren of micro-ondulatie zowat altijd tot het opwaarderingspakket. De haast onwaarschijnlijke voordelen van deze afwerkingen op vlak van reinigbaarheid, anti-kleef, bacteriewering en corrosiewering zijn ondertussen zodanig bekend dat ze in veel toepassingen tot een evidentie verworden zijn. 

 

(beitsen en passiveren van frame voor architecturale toepassing)


Ook de switch van anti-kleef coatings (type teflon, pfas/pfos, nano e.a.) naar anti-kleef elektro-chemische oppervlakte-transformaties zoals micro-ondulatie, amorfiseren en elektropolijsten zet zich verder door. Het oppervlak blijft het RVS zelf, dus geen afslijtende coatings. Voor machinebouwers in de bakkerij wereld heeft Packo een micro-ondulatie procedure op punt gezet die uitstekende anti-kleef eigenschappen biedt in deegtoepassingen. Ook eindgebruikers (bakkerijen, koekjesbakkers,…) maken hier gebruik van en laten hun gebruikte trechters en mengers strippen van de resterende tefloncoating en vervangen door een micro-ondulatie finish.Bij toepassingen met meel, bloem en andere poeders hebben elektropolijsten en amorfiseren reeds lang hun sporen verdiend om verstoppingen te vermijden. 


(farma, mechanisch polijsten van farmareactor met schade)


Ook de vlees-sector heeft de weg naar elektropolijsten gevonden. Naast de uitstekende reinigbaarheid en de anti-kleef eigenschappen speelt hier ook nog het voorkomen van biofilm en fouling, van besmettingen en bacteriegroei mee. De anti-kleef performantie van amorfiseren in zetmeeltoepassingen (aardappel, puree, granen,…) is wonderbaarlijk. 


(elektropolijsten van filteronderdelen voor farma)


Bij afvulinstallaties voor drinkwater is het anti-kalk amorfiseren niet meer weg te denken. In de polimeerchemie, rubber en latex toepassingen zijn amorfiseren en micro-ondulatie tot heden zowat de enige anti-kleef behandelingen die afdoende resultaat bieden. 


(deeg, anti-kleef micro-ondulatie van mengkuipen)

Daarnaast staat Packo altijd paraat om mee te werken aan oplossingen in een eindeloos aantal niches en toepassingen. Verwijderen van de poreuze “worked layer“ en de “Beilby layer”, voorkomen van corrosie, pitting en rouging, onbramen, ontschilferen, verlagen van wrijvingsweerstand, verlagen van de ruwheid, voorkomen van smaakbederf en geurbederf, voorkomen van metaalstof, voorkomen van kalkaanslag, verwijderen en voorkomen van biofilm en fouling, voorkomen van bacteriegroei,….


(antikleef amorfiseren van buizen voor warmtewisselaar)


Met de elektrochemische afwerkingen van RVS is Packo actief in zowat elke marktniche. Heeft u een probleem met RVS-onderdelen – aarzel niet, er is wellicht reeds een oplossing beschikbaar.

Voormeer informatie:

Packo Surface Treatment
Cardijnlaan 10, 8600 Diksmuide
T: +32(0)51519284
surface@packo.com
www.electropolish.be
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht