Go to top

Sandvik Materials Technology heet vanaf nu Alleima

Sandvik Materials Technology – een toonaangevende fabrikant van naadloze buizen , waaronder standaard roestvast staal soorten, (Super/Hyper) duplex, buizen voor hoge temperaturen, hoog nikkel, titanium en zirkonium buizen - is per september 2022 verder gegaan onder de nieuwe naam Alleima. Het bedrijf scheidt zich dus af van het moederbedrijf Sandvik. Er verandert verder niets, aldus Hans Boudewijn en Dyon Hermsen van het bedrijf. De oorsprong, geschiedenis, kennis en vaardigheden blijven behouden."Onze historie gaat terug tot 1862, en de oprichting van het bedrijf Sandvikens Jernverk door Göran Fredrik Göransson, een pionier in het gebruik van het bessemerprocedé voor staalproductie op industriële schaal. “Dat vormde de basis van Sandvik. Naast de productie van Billets, blooms, staf en buizen richten we ons nadrukkelijk op de ontwikkeling en productie van speciale materialen. Denk aan de Super/Hyper duplex en onze laatste ontwikkeling Sanicro® 35”, benadrukt Dyon Hermsen, de Sales Manager Benelux.

 
Alleima is niet een naam die meteen een belletje doet rinkelen bij mensen. Het is een samenstelling van de woorden 'Alloy’ (legering) en 'Material' (materiaal), wat samen de nieuwe naam vormt voor Sandvik Materials Technology. Alleima is nu een zelfstandig bedrijf en is vanaf 31 augustus 2022 genoteerd aan op de Nasdaq Stockholm Exchange. We blijven dezelfde producten en diensten aanbieden met dezelfde contactpersonen, expertise en oplossingen zoals u van ons gewend bent. Alle bestaande contracten en orders tussen klanten en ons bedrijf blijven gewoon geldig, hoewel de naam van de juridische entiteit is gewijzigd. “U kunt erop vertrouwen dat we er alles aan hebben gedaan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen voor onze klanten,” verklaart Hans Boudewijn, Managing Director van bij Alleima South-West Europe.

 

  • Alleima, met het hoofdkantoor in Sandviken in Zweden, behaalde en in 2021 een omzet van EUR 1,4 miljard, heeft meer dan 5.500 medewerkers en relaties klanten in meer dan 90 landen. Het bedrijf heeft productielocaties in Zweden, Tsjechië Duitsland, de Verenigde Staten, China, India en Kanthal productie units in Engeland, Italië, Japan, en Korea.
  • Ga voor meer informatie naar www.alleima.com.Met meer dan 900 actieve legeringen bestaat ons aanbod uit producten voor verschillende segmenten, met name naadloze buizen voor de energie-, (petro)chemische, luchtvaart, mechanisch en in toenemende mate duurzame industrie, waarbij je kunt denken aan, Zon-Wind-Waterstof en Nucleaire industrie. Onlangs hebben we een bedrijf geadviseerd welk materiaal ze voor hun productie proces kunnen gebruiken, waar ze groen gas en waterstof uit afvalwater halen. Dit gebeurt in een kritieke, corrosieve omgeving, onder hoge temperaturen. Samen met onze klant hebben we een specifiek Sanicro-materiaal ontwikkeld dat optimaal presteert onder deze specifieke omstandigheden verteld Dyon Hermsen. Daarnaast hebben we recent een nieuwe legering Sanicro® 35 op de markt gebracht, wat een uitstekend alternatief kan zijn voor duurdere legeringen met hogere nikkel percentages. Met een commercieel betere oplossing kunnen klanten derhalve technisch gezien dezelfde of betere resultaten behalen." Alleima beheert de volledige staalproductie, van het smeltproces tot het eindproduct.


“Meer dan 80% van het staal dat Alleima produceert, wordt uit schroot vervaardigd," merkt Dyon Hermsen op over het productieproces. Dit maakt roestvrij staal een circulair product. Afhankelijk van de toepassing van het materiaal voegen we elementen toe om de gewenste chemische samenstelling van het materiaal te bereiken. Duurzaamheid speelt bij alles dat we doen een voorname rol en vormt een integraal onderdeel van onze commerciële strategie. Ons productaanbod ondersteunt de transitie naar hernieuwbare energiebronnen, elektrificatie van industrieën, innovatie in de medische sector en nog veel meer. Verder willen we schade aan mens en milieu verminderen en voorkomen. In de toekomst kunnen we voortbouwen op de meer dan 160 jaar opgebouwde kennis en ervaring die Alleima al heeft, we blijven graag met klanten in gesprek over technische uitdagingen op het gebied van corrosie, materiaalkeuze of de beschikbaarheid van materialen, we geven regelmatig technische presentaties aan bedrijven en bespreken technische oplossingen, en dit is van toegevoegde waarde voor bedrijven. Hans Boudewijn concludeert: "Alleen de naam verandert: "Alles is nieuw, maar er niets is veranderd".

Mail: tube.benelux@alleima.com
Tel: + 31 (0)10 3110140

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht