Go to top

ArcelorMittall Gent produceert Magnelis ®

30 augustus 2021

ArcelorMittal Gent produceert nu ook Magnelis ® , de toonaangevende metaalcoating die een uitstekende bescherming biedt tegen corrosie.


Magnelis ® is een unieke metallische coating die staal decennialang beschermt tegen corrosie. Magnelis ® , gelanceerd in 2011, is door een indrukwekkend aantal klanten geadopteerd voor nog meer toepassingen. Het is gemakkelijk te verwerken, heeft een succesvolle staat van dienst van veldtestresultaten over de hele wereld en is het antwoord op de ecologische uitdaging van de gegalvaniseerde coating van de toekomst.
Begin 2021 opende ArcelorMittal een nieuwe productielijn in Europa in de ArcelorMittal Gent-fabriek, de tweede lijn in België na Luik (waar Magnelis ® werd ontwikkeld). Magnelis ® is een uitzonderlijke ternair gelegeerde coating met een unieke samenstelling die zorgt voor een ongekend oppervlak en geavanceerde bescherming tegen corrosie.Wat Magnelis ® zo succesvol maakt, is:

  • De bewezen weerstand tegen corrosie, ondersteund door meer dan 10 jaar praktijktests in de buitenlucht op meer dan 16 locaties over de hele wereld, externe certificaten uit vele Europese landen en sterke garanties voor projecten in ruwe omgevingen.
  • Het is gemakkelijk te verwerken, in vergelijking met gegalvaniseerd staal, in alle belangrijke stappen zoals profileren, buigen, lassen en snijden.De voordelen voor het milieu
: Magnelis ® verkleint de ecologische voetafdruk van gefabriceerde producten dankzij een lager gebruik van grondstoffen en natuurlijke hulpbronnen, een verminderde zinkafvoer tijdens de levensduur van het product en een langere levensduur van het eindproduct. Er is een milieuproductverklaring beschikbaar. Magnelis ® is gebruikt voor vele toepassingen in vele sectoren, zoals de bouw, stellingen, elektrische apparatuur en HVAC, landbouw, civiele techniek en zonne-energie. Met de start van een productielijn voor Magnelis ® , is ArcelorMittal trots om de overgang naar een hogere mix van hernieuwbare energiebronnen te begeleiden.  Om aan de vraag te voldoen, wordt Magnelis ® sinds februari 2021 ook geproduceerd op de Sidgal 1-lijn van ArcelorMittal Gent. De productie van Sidgal 1 zal het assortiment Magnelis ® gecoat staal vergroten , evenals de Easyfilm ® extra oppervlaktebehandeling op basis van een dunne organische coating. Deze nieuwe functie maakt van Magnelis ® een product dat volledig is aangepast voor toepassingen met hogere visuele en esthetische vereisten.


Dankzij zijn R&D-centra met 1500 onderzoekers wereldwijd, innoveert ArcelorMittal voortdurend in zijn producten en productieprocessen. Wat Magnelis ® betreft , vertaalt dit zich in de verrijking van het assortiment met lagere laagdiktes om het gebruik van het product uit te breiden, evenals zware coatings voor de meest agressieve omgevingen. Het assortiment is ook beschikbaar gemaakt voor onze hogesterktestalen, waardoor de constructies lichter en de kosten ervan kunnen worden geoptimaliseerd. Wat onze productieprocessen betreft, hebben we een duidelijke routekaart om onze CO2-uitstoot in Europa te verminderen: 30% tegen 2030 en CO2-neutraal tegen 2050. Om dit te bereiken, ontwikkelen we twee baanbrekende en baanbrekende koolstofneutrale technologieroutes: de eerste noemen we Smart Carbon en de tweede is een innovatieve op DRI gebaseerde route. Bij ArcelorMittal Gent worden momenteel enkele projecten en investeringen uitgevoerd. Ook onze klanten worden steeds klimaatbewuster en eisen groen staal. ArcelorMittal Europe heeft hiervoor een concept ontwikkeld, waarbij de CO 2 -reductie wordt omgezet in een equivalent volume groen staal. We zijn trots dat we dit nu al kunnen bieden om onze klanten te ondersteunen die ook ambitieus zijn in hun ontwikkeling van groene producten.


Magnelis ® is te koop als Green Steel.

Voor meer informatie: industry.arcelormittal.com/ 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht