Go to top

Damstahl Nederland jubileert

Sterk en breed assortiment rvs materialen en halffabricaten


Damstahl is een Europees opererende groothandel op het gebied van rvs halffabricaten. De onderneming is gespecialiseerd in het leveren van stafmaterialen, in blank, gewalst of gesmeed. Tevens biedt het een volledig programma in rvs gelaste en naadloze buizen, plus een uitgebreid assortiment in rvs fittingen en flenzen. Met twaalf vestigingen in negen landen behoort Damstahl, onderdeel van de NEUMO-Ehrenberg-Groep, tot één van de meest gerenommeerde bedrijven in de rvs-branche. De Nederlandse vestiging, in Hendrik-Ido-Ambacht, werd op 13 januari 2011 opgericht en viert dit jaar haar 10-jarig bestaan.


Door Myriam Borghuis
Damstahl is een gerenommeerde groothandel op het gebied van rvs materialen en halffabricaten. De laatste jaren heeft Damstahl zijn positie in de markt belangrijk versterkt. Inmiddels is Damstahl, een onderdeel van de in 1947 opgerichte familieonderneming NEUMO Ehrenberg Group, één van de marktleiders met handelsbedrijven in Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Slovenië, Nederland, Finland, België en Frankrijk. De laatste, Frankrijk, is in 2019 opgericht. Zo kan eenvoudig heel Europa worden bediend.

Zeer breed assortiment


Damstahl biedt een zeer breed en diep assortiment rvs halffabricaten. Zoals stafmaterialen, in blank, gewalst en/of gesmeed. Tevens een volledig programma in EN & ASTM rvs gelaste en naadloze buizen, plus een uitgebreid assortiment in flenzen en fittingen.
Nieuw in het programma is de rvs rondstaf in 1.4028. De service bestaat daarnaast niet alleen uit het leveren van rvs producten, maar ook uit specifieke las- en draadfittingen, die worden vervaardigd in een eigen productieonderneming.

Optimale levering


Het maakt niet uit voor welke verpakking de klant kiest. Kanaalplaten, kratten, stretchfolie, plastikband, pallet of box. Daarnaast is het belangrijk de juiste materialen precies dan te leveren als de klant deze nodig heeft. Damstahl maakt zich dan ook sterk voor just-in-time leveringen, in overleg met de klant.
Tevens beschikt Damstahl over een uitgebreid zaagcentrum waardoor zaagwerk binnen enkele dagen kan worden verzorgd. Dit betreft enkelstuks maar ook serie zaagstukken van dikwandige machinebuis en stafstaal met een buitendiameter van 20-530 mm.


V.l.n.r. Angelo van Stiphout, Sharon Mijnster, Suzanne van den Berg, Warner Janssen.
 

Kennis sterke toegevoegde waarde


Met een geschiedenis van 60 jaar, kan Damstahl bogen op een enorme kennis en ervaring. Om dat te kunnen overbrengen op het afnemende bedrijf worden scholingen, cursussen en seminars aangeboden, bij Damstahl of bij de klant. Kennis delen wordt ook gedaan via een aantal boeken, die bij Damstahl verkrijgbaar zijn.
Damstahl heeft tevens intern veel aandacht voor het versterken van kennis over haar producten. Voor het eigen team wordt dit middels scholing voortdurend up-to-date gehouden.    

Samen sterker


Het leveren van een zeer uitgebreid pakket aan materialen en producten is slechts een onderdeel van de waarde die Damstahl biedt. Meedenken en adviseren zijn onlosmakelijk verbonden met leveren. Als een klant een zakelijk idee heeft of er moet rekening worden gehouden met bijzondere factoren, dan is Damstahl de sparringpartner die hij zoekt. Samenwerken versterkt.

Voor 2021 heeft Damstahl Nederland - maar ook heel Damstahl Central, dat in november 2020 haar 60-jarig jubileum vierde – veel gepland, ondanks de bizarre coronatijd, en kijkt men uit naar alle uitdagingen die in dit jubileumjaar op het pad zullen komen.

www.damstahl.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht