Go to top

Kogelafsluiters

Het idee om de vorm van de plug in een plugafsluiter te veranderen in een kogel is voor zover is na te gaan, ontstaan in de U.S.A.; hoofdzakelijk in kleinere maten, met als belangrijkste toepassingsgebied: de hydrauliek. De voordelen van een plugafsluiter waren al ontdekt door de Romeinen. Zij gebruikten in de afvoer van hun baden een constructie die vergelijkbaar is met de huidige uitvoering.

Het eenvoudig 90° verdraaien van open naar dicht en de relatief gemakkelijk te verpakken spindel maakten het syteem 90° verdraaien populair. De voordelen van toen zijn nog steeds aanwezig. Immers, er is geen type aflsuiter dat het wint van de 90° verdraaiende afsluiter, als het gaat om een goede en weinig onderhoud vragende afdichting van de spindel. Ook de automatisering is ten opzichte van andere typen afsluiters eenvoudig, compact en voordelig te noemen.

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht