Go to top

CAS begroet Bosch

Goede ideeën slagen: CAS-initiatiefnemer Metabo verwelkomt de aankondiging van Bosch van het 2e cross-fabrikant accu-systeem op de markt


Nuertingen, juli 2020: Metabo, als initiatiefnemer van het Cordless Alliance System (CAS), verwelkomt het 2e fabrikant overschrijdende accu-systeem voor elektrisch gereedschap, gepresenteerd door Bosch Powertools. "Het feit dat Bosch zijn accu-technologie nu ook openstelt voor andere fabrikanten, is enerzijds een bevestiging voor ons dat we op de goede weg zijn met onze CAS-systeem, 's werelds allereerste fabrikant overschrijdende accu-systeem dat 2 jaar geleden werd geïntroduceerd ", zegt Horst Garbrecht, CEO van CAS-initiator Metabo. "En aan de andere kant zal het professionals in het bedrijfsleven helpen om nog sneller te begrijpen welke voordelen een systeem overschrijdend systeem biedt. Goede ideeën slagen gewoon."

CAS is in de zomer van 2018 gestart met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers. Ondertussen omvat de CAS-samenwerking maar liefst 17 fabrikanten: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried / edding, Birchmeier, fischer, Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst-schuurmiddelen . Bovendien zijn de contracten al getekend met vier andere bekende fabrikanten. Ze zullen de komende maanden met producten zichtbaar worden op de markt. Het korte termijndoel van CAS is om tegen het einde van het jaar 25 fabrikanten te verenigen in een geïntegreerd, 100 % uitwisselbaar accu-systeem. Het portfolio in het 18 Volt assortiment omvat momenteel ongeveer 160 machines en apparaten. Dit betekent dat CAS niet alleen alle gangbare elektrische gereedschappen dekt, maar ook machines biedt voor vele speciale toepassingen wereldwijd, die professionals van verschillende beroepen nodig hebben voor hun dagelijkse werk.
Dit is wat een fabrikant overschrijdend systeem brengt, maximale toepassingsdiversiteit met één accusysteem. We zien onszelf als het systeem van de beste specialisten op het gebied van elektrisch gereedschap op de markt - met machines die zijn ontworpen om aan de exacte behoeften van vakmensen te voldoen en daardoor de productiviteit en kwaliteit van hun dagelijkse werk aanzienlijk verbeteren ", zegt Garbrecht en legt het voordeel van CAS uit .
Het voordeel van een fabrikant overschrijdend accusysteem is duidelijk, zegt de Metabo-CEO. "Met CAS hebben gebruikers de dubbele vrijheid. Ze kunnen genieten van de voordelen van werken zonder kabels - en toch kiezen tussen verschillende fabrikanten zonder dat ze verschillende accu's en laders hoeven mee te nemen. Waar CAS op het etiket staat, past alles gewoon altijd samen." Niet alleen zijn apparaten van verschillende fabrikanten compatibel, maar ook de verschillende generaties accu‘s: de nieuwste accu met een capaciteit van 8.0 Ah en tot 1.600 watt vermogen past op alle CAS-machines, net als onze eerste lithium-ion accu uit 2009, zodat professionele gebruikers zich kunnen concentreren op hun werk. Het aantal volledig compatibele speciale oplossingen binnen het CAS-systeem zal snel blijven groeien.

Over CAS

Het Cordless Alliance System (CAS) is een fabrikant overschrijdend accu-systeem, geïnitieerd door de fabrikant van elektrisch gereedschap in Nürtingen, Metabo. In 2018 startte CAS met negen fabrikanten van elektrisch gereedschap uit verschillende sectoren. Momenteel maken de volgende bedrijven deel uit van CAS: Metabo, Rothenberger, Mafell, Eisenblätter, Collomix, Haaga, Electrostar (Starmix), Eibenstock, Steinel, Rokamat, Elried / edding, Birchmeier, fischer, Prebena, Cembre, Pressfit en Jöst schuurmiddelen, Binnen dit unieke accu-systeem zijn alle machines van de CAS-partners 100% uitwisselbaar met één accupakket en kunnen ze naar believen worden gecombineerd. Op basis van de krachtige Metabo accu verenigt CAS verschillende beroepen onder één dak en biedt het professionele gebruikers de vrijheid om te werken met standaard en speciale producten van verschillende fabrikanten, mobiel en flexibel ver weg van elk stopcontact.
Meer over CAS op www.cordless-alliance-system.de.

Over Metabo

Metabowerke GmbH in Nürtingen is een traditionele fabrikant van elektrisch gereedschap voor professionele gebruikers uit de belangrijkste doelgroepen van de metaal en industrie, alsmede de bouw en renovatie. Metabo staat voor zeer krachtige accugereedschappen en is met zijn LiHD-technologie de leidende leverancier in de accusector. Op deze manier heeft Metabo haar visie op de snoerloze bouwplaats werkelijkheid gemaakt. De LiHD-technologie vormt ook de basis van het accupack-systeem CAS (Cordless Alliance System), dat bestaat uit machines en elektrisch gereedschap van verschillende branchespecifieke fabrikanten. Onder de merknaam Metabo levert de totaalleverancier machines en accessoires voor alle standaardtoepassingen, maar ook competentieproducten en systeemoplossingen voor bijzondere eisen. Opgericht in 1924 in de Zwabische stad Nürtingen, is Metabo vandaag de dag een middelgroot bedrijf dat naast het hoofdkantoor in Nürtingen ook in Shanghai, China produceert. 25 dochterondernemingen en meer dan 100 importeurs zorgen voor internationale aanwezigheid. Wereldwijd werken meer dan 2.000 mensen bij Metabo en hebben in boekjaar 2019 (april 2019 tot maart 2020) een omzet van 505 miljoen euro behaald.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht