Go to top

Chromin Maastricht – alle verontreinigingen de baas

Het verkrijgen van een schoon en hygiënisch oppervlak is al ruime tijd een belangrijke eis aan industriële componenten. Het COVID-19 virus heeft dit verder behoorlijk aangescherpt. De stijgende vraag naar industriële producten die over een zeer hoge reinheidsgraad beschikken legt daarom een behoorlijke druk op beschikbare reinigingscapaciteiten in de industrie. Met name in de medische sector, maar zeker ook in de voedingsmiddelenindustrie en de semiconductor industrie zijn de eisen ten aanzien van contaminatie zeer strikt. Het reinigen van technische componenten is daarom een zeer actueel thema bij toeleveranciers aan de hightech industrie. Zo worden deze eisen in enkele gevallen bij onder leveranciers in de diverse productieketens neergelegd.


Om deze uitdagingen zoveel mogelijk het hoofd te bieden, heeft Chromin Maastricht BV besloten om te investeren in de aanschaf én implementatie van een milieuvriendelijke, volledig geautomatiseerde hybride “state-of-the-art” reinigingsinstallatie. Met deze nieuwe aanwinst is het mogelijk om onze klanten een nóg hogere kwaliteit en reinheid aan te bieden!.Belangrijkste aspect van deze nieuwe uitbreiding is dat het bij Chromin Maastricht nu mogelijk is om producten compleet te reinigen en ontvetten welke zowel organische- en anorganische vervuilingen bevatten! Door het vol-automatische hybride systeem is het mogelijk componenten zowel waterig als met een oplosmiddel te reinigen en te ontvetten, maar kan ook een reiniging onder vacuüm plaatsvinden. Hierdoor is het nu ook mogelijk om producten te reinigen voor de hightech (bijvoorbeeld de semiconductor- en medische) industrie tot een reinheidsspecificatie van Grade 2!!

Hiermee neemt Chromin Maastricht BV voor de Nederlandse markt een zeer unieke positie in en kunnen wij daardoor onze klanten nóg beter ondersteunen. Per direct is deze installatie operationeel inzetbaar en beschikbaar voor de industrie. De eerste behandelingen zijn reeds met groot succes uitgevoerd! Voor 2020 en 2021 zijn meer nieuwe ontwikkelingen en investeringen gepland. Zo wordt onze productielogistiek verder geprofessionaliseerd en geautomatiseerd met behulp robotica. Daarnaast zullen wij, als gevolg van de toekomstige electrificering in automobielindustrie, genoodzaakt zijn om onze productiecapaciteiten aan te passen en uit te breiden. Kortom, een volwassen familiebedrijf met moderne ambities en groeipotentie!


Chromin is een gespecialiseerd familiebedrijf in diverse diffusietechnieken zoals:

- Inchromeren (hard- en zacht); voor verbeterde corrosie- en slijtage weerstand bij hoge temperaturen
- Harden van RVS, ter voorkoming van koudlassen en slijtage
- Aluminiseren, voor toepassingen op hoge temperaturen
- Vanaderen, slijtageweerstand door een keramische hardheid, tot ca. 3000 HV0,025!


Daarnaast zijn wij ingericht als volledige harderij en kunnen dus alle warmtebehandelingen aanbieden, zoals (vacuüm)harden, olieharden, inzetharden, veredelen, nitreren en alle gloeibehandelingen. Unieke combinaties van eigenschappen aan kostbare technische componenten kunnen bereikt worden door de diffusietechnieken met de warmtebehandelingen te combineren. Zo kan bijvoorbeeld door het hardinchromeren een hoog belast matrijsdeel een hoge slijtageweerstand, een verhoogde corrosieweerstand en een verbeterde temperatuur bestendigheid tot ca. 850°C verkrijgen. Door deze enorme technische meerwaarde worden standtijd en levensduur sterk verbeterd die enorme besparingen opleveren!


Chromin Maastricht beschikt over een compleet, gecertificeerd metaalkundig laboratorium die door derden wordt ingezet voor het uitvoeren van schade-onderzoek en materiaalanalyse. Klanten gebruiken deze activiteiten ook als verlengstuk van de eigen kwaliteitsdienst. Onze meer dan 40-jarige expertise wordt ingezet om onze klanten hiermee een nog grotere meerwaarde te bieden! Er is bij de door Chromin aangeboden technieken géén sprake van een opgebrachte coating (zoals bij galvanische processen), maar van een diffusielaag in het materiaal. Hierdoor heeft deze technologie een milieuvriendelijk karakter en is volledig vrij van Chroom VI! Daarom zijn onze technieken en warmtebehandelingen ook bij uitstek geschikt voor toepassing binnen de voedingsmiddelenindustrie, farmacie en chemie en leverbaar met een conformiteitsverklaring!

Meer informatie over ons bedrijf, onze processen en onze dienstverlening is te vinden op www.chromin.nl of stuurt u uw vraag naar info@chromin.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht