Go to top

De Looper NDO biedt een volledig pakket voor slimme corrosie monitoring

Software, hoogwaardig koppelmiddel en tools voor betrouwbare inspecties


Corrosie- en erosiedefecten behoren tot de meest voorkomende veiligheidsrisico's en redenen voor productiestoringen in industriële omgevingen zoals raffinaderijen, pijpleidingnetwerken,
chemische fabrieken, offshore platforms, opslagtanks, enz. Ultrasoon wanddiktemeters worden al sinds de jaren ’60 toegepast om afname van wanddikte van leidingen en plaatmateriaal door corrosie te kunnen meten, maar ook om lasfouten of insluitsels in uiteenlopende materialen te kunnen opsporen. Denk aan gietstukken, plaat of buizen van RVS, aluminium, laag gelegeerd C-staal, kunststof of composiet. Inmiddels zijn de instrumenten voor ultrasone wanddiktemetingen uiterst geavanceerd en doorontwikkeld. Dit betekent tijdwinst voor de inspecteur door het snel kunnen laden van configuraties en instellingen, draadloze koppeling met Smartphone of tablet voor snelle rapportage en slimme soft- en hardware. De huidige generatie ultrasoon apparatuur is krachtig, compact en compleet om het dagelijks leven van de inspecteur gemakkelijk maken.Sonotec SONOGRID corrosie management software voor SONO-FD1


Ultrasone diktemetingen worden meestal uitgevoerd op vooraf gedefinieerde kritieke punten in bijvoorbeeld een leidingstelsel, waardoor een virtueel raster op het oppervlak van het testobject ontstaat. Om deze metingen efficiënt te verzamelen, organiseren en rapporteren, kan de SONOWALL 70 ultrasone diktemeter en de nieuwe SONO FD1 flawdetector worden uitgerust met de nieuwe SONOGRID-software voor corrosiebeheer.


 

EZ-Scan 6 corrosie scanner met magnetische wielen en encoder


De Danatronics EZ-SCAN 6 is een magnetische wiel-gecodeerde scanner met lineaire as, ontworpen voor handmatige B-scantoepassingen tot 260 ° C. In combinatie met de SONO FD1 of ECHO-serie draagbare ultrasone corrosiemeters, biedt EZ-Scan 6 een draagbare en betaalbare oplossing voor het uitvoeren van corrosiecontrole en mapping op plaatmateriaal, leidingen en bochten. De robuuste, geheel van aluminium gemaakte scanner heeft een gepatenteerd zacht contact magnetisch wielsysteem en kan probleemloos scannen op een buis met een diameter van 3 inch of meer en de transducer met veerbelasting past zich aan het oppervlak aan, zelfs over lassen! Langere scannerkabels kunnen worden geleverd en eenvoudig worden uitgewisseld met behulp van de ‘snelwissel’-connectoren.

Optimale corrosiemonitoring door hoogwaardige koppeling


Een ultrasoon wanddiktemeting kan enkel goed worden uitgevoerd wanneer er een optimale koppeling is van de taster (sensor) met het materiaal dat moet worden gemeten. Nieuw in ons assortiment is de complete lijn van Echo Ultrasonics. Specifiek voor corrosiemonitoring is VersaSonic ontwikkeld. VersaSonic is een veelzijdig koppelmiddel voor metingen op hoge temperatuur van o.a. turbine rotoren en inspecties onder extreme weersomstandigheden. VersaSonic is biologisch afbreekbaar, leverbaar in verschillende viscositeit en toepasbaar in een temperatuurrange van -23°C tot 371°C.

Diktebepaling en analyse van coatings en oppervlaktebehandeling


Ook op het gebied van oppervlaktebehandeling (verf of beschermende oxidelaagdikte bepalingen) bent u bij De Looper NDO aan het goede adres. Van simpele hand verflaagdiktemeters tot geavanceerde XRF of röntgen fluorescentie apparatuur van Hitachi High-Tech.
Kijk voor meer informatie op onze website of maak een afspraak met onze specialist.


www.delooperndo.com

www.delooperanalytical.comNieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht