Go to top

Packo Surface Treatment

Elektropolijsten, micro-ondulatie, amorfiseren, ontzwarten, micro-ontbramen, stralen, beitsen & passiveren, … een greep uit de afwerkingen van RVS (inox) waar Packo Surface Treatment (onderdeel van Packo Inox en de Verder Groep) befaamd voor is.
Packo behandelt zowel grote als kleine onderdelen, zowel kleine als grote series, zowel nieuw als gebruikt materieel en dit voor zowat alle  niches – van kleine onderdelen voor luchtvaart en verpakking tot 100.000 liter meng-reactoren voor polymeren en verf.
De aandacht gaat vooral uit naar het oplossen van problemen, zowel op het vlak van reinigbaarheid, hygiëne, bacteriewering als corrosiewering.Constant zitten mooie projecten in de pipeline:


Elektro-polijsten van leuningen en handgrepen voor zwembaden en buitentoepassing – waaronder recent afgewerkt één van de grootste RVS leuningprojecten ooit – 1,8 km die in Boulogne komen te staan. Sinds 1974 zijn reeds honderden kilometer RVS leuningen elektrolytisch gepolijst, zowel voor binnen als buitentoepassing.Het succes van de vliegtuigbouwer Airbus en andere high-tech toepassingen laat zich voelen in een constante stroom van kleine precisie-onderdelen in diverse RVS-legeringen. Micro-deburring en elektropolijsten vermijden spanningscorrosie en breuken door vermoeiing.
Voor een Franse fabrikant van clean-room  en ziekenhuisuitrusting loopt een continue opdracht voor het elektro-polijsten en amorfiseren van hun onderdelen met als doel het vermijden van corrosievorming in de autoclaven, hoge reinigbaarheid en het tegengaan van de ziekenhuisbacterie.

Performante afwerkingen voor de voedingsindustrie:  


Sinds de recente besmettingsschandalen in de voedingsindustrie, neemt de aandacht voor meer performante RVS afwerkingen in de voedingsindustrie fors toe. De berichten over bacteriële besmettingen bij een producent van kindervoeding en melkpoeder, over listeria in de groenten-industrie en in de vleesverwerking zijn hier niet vreemd aan.
In eerste instantie laten diverse voedingsbedrijven nu hun gebruikt materieel behandelen om risico’s op besmettingen te voorkomen.   Een recent microbiologisch onderzoek (P.S.University) toont aan dat de listeriabacterie vooral gedijt bij oppervlakken met een biofilmdekentje. 
Elektropolijsten en amorfiseren zijn nu net dé methodes om biofilm en fouling te voorkomen. Amorfiseren is tot heden ook de enige bekende afwerking die de beruchte Beilby-layer (thuishaven en schuilplaats van bacteriën en besmettingen) kan wegwerken.
Slachthuizen en vleesversnijders zijn dan ook kind aan huis bij Packo. Voor  vleesverwerkers en sausbereiders  amorfiseren we  continu normwagens, trechters en andere onderdelen in contact met vlees. Zowel testen als de praktijk wijzen naar een veel betere weerstand tegen aankleven van dierlijke vetten en betere reinigbaarheid na  amorfiseren. De aanwezigheid van restbacteriën na reinigen is nu herleid tot nul bij dit amorf oppervlak.


Perfect stofvrije en schilfervrije oppervlakken:


Voor toeleveranciers aan clean-room en semi-conductor lopen constant opdrachten voor het elektrochemisch ontzwarten van werktafels, karren, bekasting, rekken, vooral om oppervlak en omgeving perfect stofvrij en schilfervrij te houden. Ook gebruikte en beschadigde uitrusting kan Packo perfect  terug naar de nieuw-staat brengen.  Een project voor het elektropolijsten en ontzwarten van 1000 rekken voor een clean-room toepassing zit in de finale fase.                

Poeder, meel en bloem:


Diverse opdrachten voor micro-ondulatie tegen aankleven van poeders lopende : evaporatoren, piping, droogtorens, doseersystemen, valbuizen, trechters, zakkenstorten, mengers… Micro-ondulatie werkt uitstekend tegen het aankleven van poeders, meel, bloem e.a. bulkmateriaal.
Bij zetmeelverwerkers is het elektro-polijsten en amorfiseren van trechters en schroeftransport-systemen ondertussen overbekend. Eindelijk is de aankleef van aardappelpuree en andere zetmeel mengsels perfect te vermijden.

Revisie van gebruikt materiaal:


Roestvast staal is relatief zacht en onderhevig aan krassen en schade. Gelukkig laat RVS zich bijwerken en herstellen. Het reviseren en opwaarderen van mengers, vaten, ketels en reactoren voor de farma en bio-tech sector is dan ook een activiteit die steeds verder in belang toeneemt. Voor een fractie van de nieuwprijs bekomt de gebruiker terug een nieuw apparaat.

Diverse RVS-legeringen:


Packo behandelt niet enkel de austenitische RVS legeringen als AISI 316, 304, 316Ti, maar ook duplex en bepaalde martensitische en ferritische RVS-legeringen. Het gebruik en behandelen van precipitatie-hardende legeringen (type 17-4PH) neemt de laatste jaren een hoge vlucht : materialen met hoge sterkte en hardheid die middels elektropolijsten eveneens een hoge corrosieweerstand bekomen. Waar hardheid, slijtvastheid en corrosieweerstand vereist zijn is dit een ideaal huwelijk.


Meer dan 45 jaar opgebouwde kennis en ervaring.
Packo-afwerkingen, ook iets voor u:


De mogelijkheden voor het verbeteren van RVS-oppervlakken reiken ver bij Packo Surface Treatment. Zowel machinebouwers als eindgebruikers kunnen beroep doen op de ruim 45 jaar ervaring in het oplossen van problemen, zowel op vlak van corrosiewering, anti-kleef, glij-eigenschappen, bacterie-wering en hygiëne als het voorkomen van slijtage. Een van de grote voordelen van de Packo-afwerkingen is dat deze niet afschilferen en dus niet in het product terecht komen. Wilt u echt een probleem oplossen, aarzel niet om Packo te contacteren, er ligt wellicht reeds een oplossing voor u klaar.

Cardijnlaan 10  
B-8600 DIKSMUIDE
T +32 (0) 51 51 92 80
www.electropolish.be
marc.quaghebeur@packo.com

LET US OPTIMIZE YOUR SURFACE

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht