Go to top

247TailorSteel start bouw nieuwe productiefaciliteit

Op 29 november is 247TailorSteel, de toonaangevende 'slimme' fabrikant voor op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen, gestart met de bouw van de nieuwe productiefaciliteit in Hilden, dichtbij Düsseldorf “Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie, versterkt onze positie in de markt en brengt meer mogelijkheden voor onze Duitse klanten”, zegt Paul Schipper, CEO van het bedrijf.


Op deze dag waren o.a. de Generalkonsul Peter Schuurman, burgemeester van Hilden Birgit Alkenings, de oprichter van 247TailorSteel Carel van Sorgen en de CEO Paul Schipper aanwezig. Tijdens het officiële programma is de schop daadwerkelijk in de grond gezet.
 

Volledig eigen machinepark

De nieuwe vestiging, die naar verwachting in de zomer van 2020 volledig operationeel zal zijn, zal aanvankelijk beschikken over 4 lasersnijmachines en 4 kantbanken met een totale productieoppervlak van 10.000 m2. Daarmee gaan onze huidige en nieuwe klanten profiteren van nog betere service en nog snellere levering. ‘Dankzij ons volledig eigen hightech machinepark en ons Sophia®-portaal kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week online bestellingen plaatsen, ontvangen zij binnen één minuut een offerte én krijgen zij hun producten binnen 48 uur geleverd’, aldus Schipper. 247TailorSteel is bij de keuze voor de vestigingsplaats ondersteund door de Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK) en NRW.INVEST.
 

De toonaangevende pionier met sterke groeiambities

247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 de toonaangevende pionier in de markt en beschikt inmiddels over een grote trouwe klantenkring. De recente samenwerking met Parcom Capital vormt de basis voor verdere internationale expansie en het verwezenlijken van het doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen. De nieuwe productiefaciliteit in Hilden is wederom een mooie mijlpaal en grote stap in deze richting.

van links naar rechts: Oprichter van 247TailorSteel Carel van Sorgen, Burgemeester van Hilden, Birgit Alkenings, Generalkonsul Peter Schuurman, CEO van 247TailorSteel Paul Schipper, Directeur van Bolckmans GmbH Markus Mers en Teamleider bedrijfsontwikkeling Stadt Hilden Christian Schwenger.


Nieuwe werkplekken in de regio

Door de bouw van de fabriek gaan in eerste instantie 45 nieuwe werkplekken gecreëerd worden, op middellange termijn worden ongeveer 130 werknemers verwacht. Met de nieuwe productiefaciliteit zal hier een toekomstgerichte industriële vestiging ontstaan . 247TailorSteel zal een toegevoegde waarde zijn voor Hilden en de regio”, zegt de burgemeester van Hilden, Birgit Alkenings.

"We zijn verheugd om een volgend bedrijf uit Nederland, ons belangrijkste investeerdersland, te mogen begroeten in Noord-Rijnland-Westfalen en heten 247TailorSteel van harte welkom. We wensen hen veel succes bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf en we blijven uiteraard graag advies geven", zegt Petra Wassner, directeur van NRW.INVEST.


Algemene feiten:

• Omzet 2018: € 70 miljoen
• Aantal werknemers: 500+
• 30.000 m2 productieoppervlakte op 2 locaties: Varsseveld (Nederland) en Oyten (Duitsland, bij Bremen)
• 18.000+ klanten

Voor meer informatie klikt u hier

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht