Go to top

Succes voor Q-Fin op de Blechexpo, november 2019

De eerste week van november was Q-Fin aanwezig op de Blechexpo in Stuttgart. De Blechexpo was een groot succes, niet alleen voor Q-Fin, maar ook voor de beursorganisatie die opnieuw enkele records brak. De geslaagde beurs voor Q-Fin was mede te danken aan het winnen van de Blechexpo award in de categorie oppervlaktebehandelingstechnologie.


Record-brekende Blechexpo/Schweisstec 2019

 
Zoals verwacht was de 14e internationale vakbeurs Blechexpo voor plaatbewerking, samen met de 7e internationale vakbeurs voor verbindingstechniek van Schweisstec, een hoogtepunt in de branche. Met 1498 exposanten uit 36 landen is de vakbeurs wederom succesvol afgesloten. 41.152 bezoekers uit in totaal 113 landen bezochten de beurs die inmiddels is uitgegroeid tot 108.000 vierkante meter beursvloeroppervlakte. Bezoekers konden zich op de hoogte laten stellen van de stand van zaken op het gebied van plaat-, buis- en profielbewerking, snij-, verbindings-, vorm- en lastechnieken.


Blechexpo Awards 2019

 
Reeds voor de vierde keer werd de "Blechexpo Award" aan het einde van de middag van de tweede beursdag uitgereikt door het vaktijdschrift "Blechnet" in samenwerking met P.E. Schall GmbH & Co. KG. De innovatieprijs werd toegekend aan de meest innovatieve exposities in vijf verschillende categorieën. Schuler was met de automatische stempelpers MC 125 de winnaar in de categorie stans- en vormtechniek. Kjellberg Finsterwalde Plasma und Maschinen won met het plasmasnijsysteem Q 3000 in de categorie snijtechniek. De winnaar in de categorie verbindingstechniek was Trumpf Laser- und Systemtechnik met het TruLaser Station 7000 - een 3D-laserlasmachine. De prijs voor oppervlaktebewerkingstechnologie ging naar Q-Fin Quality Finishing Machines voor hun SER600 Super Edge Rounder (een ontbraam- en kanten afrondingsmachine). Tot slot onderscheidde Cenit zich in de categorie handling en automatisering door de cross-manufacturer snij- en verbindingsprogrammatuur, namelijk Fastsuite Edition 2.


Q-Fin Super Edge Rounder SER600


De Super Edge Rounder is een machine die in één doorgang een radius van 2 mm op de kanten van het product realiseert, met een snelheid van 1 meter per minuut. De SER600 is ongeveer dubbel zo lang als de gewone F600 ontbraamachine in het Q-Fin assortiment. De machine is speciaal ontwikkeld voor een radius 2 mm op staal. De machine bestaat uit vijf bewerkingsstations. Het geheim zit ‘m vooral in het borstelprincipe, de manier van borstelen. De eerste twee borstelrijen waar de gesneden plaatuitslagen onderdoor gaan, geven druk van boven. Borstels drie en vier bewerken de zijkanten. De combinatie zorgt voor een de perfecte afronding van 2 mm op een product.
 

 q-fin.nl/

 info@q-fin.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht