Go to top

RVS Finish: toegevoegde waarde, daar waar de klant het wil

RVS Finish excelleert al jaren op een extreem hoog niveau met betrekking tot het nabehandelen van RVS-producten. Het kwaliteitsniveau komt voort uit een combinatie van expertise en het gebruik van de meest geavanceerde machines en apparatuur. Naast een leidende marktpositie in het stralen van RVS-producten (Fine Finish®, glasparel en keramisch stralen), blinkt RVS Finish – letterlijk – uit in het polijsten, trommelen, korrelslijpen, borstelen, beitsen, passiveren en ontbramen van RVS-producten. Ook beschikt RVS Finish over een cleanroom klasse 5 en de mogelijkheid onderdelen te assembleren tot complete (eind)producten.

Partner voor de nabehandeling van RVS-producten


“De markt weet ons prima te vinden. En zonder arrogant over te willen komen, vind ik dat eigenlijk een logisch gevolg van de stappen die we de afgelopen jaren hebben gezet. Focus op procesoptimalisatie, het breder uitdragen van onze kennis en expertise als partner voor de nabehandeling van RVS-producten en we hebben vooral geluisterd naar signalen uit de markt om te achterhalen waar onze (potentiële) klanten behoefte aan hadden én hebben. Want het is en blijft een continu proces.” Aldus Driek Brouwers, bedrijfsleider bij RVS Finish.
De woorden kwaliteit of leverbetrouwbaarheid worden niet genoemd. “Perfectie is bij ons de norm en die belofte staat voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. We doen er hier alles aan om ons hoge kwaliteitsniveau te bewaken. Een pittige klus, want onze klanten doen het -terecht- absoluut niet voor minder. We zijn snel, hebben alle kennis en kunde in huis, beschikken over een up-to-date machinepark en staan garant voor ongekend vakmanschap. En dat alles tegen een mooie prijs. De markt weet dat.”

Rol in supply chain


Wanneer je rondloopt in de bedrijfshal van RVS Finish, wordt duidelijk dat je te maken hebt met een specialist. “Er wordt hier wel eens de woordgrap gemaakt dat wij de ‘finishing touch’ zijn voor de producten van onze klanten. En in de kern is dat nog waar ook. Maar, onze echte toegevoegde waarde zit niet alleen in het nabehandelen van RVS-producten. Wij doen veel meer.”
De afgelopen jaren lag de focus dus op procesoptimalisatie. Een belangrijk onderdeel van dit proces was het in kaart brengen van échte toegevoegde waarde richting onze klanten. “We hebben daarbij gekeken naar onze rol in de supply chain en hoe we daarin een nog betere, prominentere en functionelere positie zouden kunnen bekleden. Het werd al snel duidelijk dat onze klanten op het gebied van cleanroom reinigen en assembleren liever niet naar wéér een andere partij wilde.”

Cleanroom reinigen, verpakken en labelen


Door uitbreiding van de bedrijfshal van RVS Finish werd ruimte gecreëerd om een cleanroom klasse 5 en een ultrasoon reinigingsinstallatie met baden van 120 liter te bouwen. Een aparte afdeling, met eigen orderintake en planning. “Met deze baden kunnen wij een grote diversiteit aan producten volautomatisch reinigen.
In de baden ingebouwde meters controleren voortdurend de kwaliteit van de vloeistoffen. Zo waarborgen wij een constante kwaliteit. Daarnaast staan de reinigingsbaden in rechtstreekste verbindingen met onze cleanroom. Effectief en efficiënt, zegt Driek Brouwers.
Steeds meer opdrachtgevers uit diverse branches laten hun producten snel en tegen een scherp tarief reinigen bij RVS Finish. Producten kunnen in de cleanroom grade 4 gereinigd, verpakt en gelabeld worden. Onder andere producten voor de elektronica, semiconductor en medische industrie vereisen een dergelijke behandeling. “Wij hebben helder voor ogen wat de strenge kwaliteitseisen en normen betekenen voor ons op de werkvloer, we zijn dan ook gecertificeerd volgens ISO 9001-2015. Daarnaast zetten we ook op deze afdeling vol in op onze adviserende rol als hoogwaardig partner en het delen van kennis. Dat geeft onze klanten rust en creëert draagvlak voor langdurige relaties, gebaseerd op toegevoegde daar waar de klant het écht wil.”Assembleren en transport


Onze assemblageafdeling biedt ons de mogelijkheid om de kwaliteit van het complete proces nog beter te waarborgen. Daarnaast verkorten we diverse stappen in het productieproces en elimineren we de kans op fouten en beschadigingen. “Om de cirkel helemaal rond te maken, verzorgen we ook het transport van de producten voor onze klanten. Dat alles maakt ons tot hoogwaardig partner die weet wat er nodig is; toegevoegde waarde in het complete productieproces. n

www.rvsfinish.nl

info@rvfinish.nl


Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht