Go to top

E-Cursus Aluminium nu online!

De Aluminium cursus is ontwikkeld door Ronald Kousbroek. Dr. ir. Ronald Kousbroek (1948) promoveerde na zijn studie Mechanische Technologie (H.T.S.-Amsterdam) en Werktuigbouwkunde/Materiaalkunde (T.H.T.-Enschede) in 1983 aan de Katholieke Universiteit Leuven op het onderwerp Vormgeheugeneffect in biomedische toepassingen.

Inmiddels was hij in 1982 als hoofd Projectenbureau in dienst getreden bij Aluminium Delfzijl (Aldel). In 1987 vervolgde hij zijn carrière in de aluminiumindustrie bij Nedal Aluminium te Utrecht o.a. als bedrijfsleider Gieterij en Extrusie. Vanaf 2001 was hij eerst branchemanager (o.a. voor de Stanod) en later beleidssecretaris Technologie & Innovatie bij Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

De vroegere ervaring in de aluminiumindustrie kwam goed van pas toen hij in 2013 het Aluminium Centrum, dat kort daarvoor failliet was gegaan, onder de vleugels van Koninklijke Metaalunie opnieuw een bestaansrecht probeerde te geven. Bij zijn pensionering eind 2015 liet hij een herboren Aluminium Centrum 2.0 achter.

De cursus betaat uit 8 modules van elk ca. 50 minuten en bevat de volgende onderwerpen:

1. Basisbegrippen
2. Mechanische en fysische eigenschappen
3. Productietechnologie
4. Vormgevingstechnologie
5. Oppervlaktebehandeling
6. Verbindingstechnologie
7. Ontwerpadviezen
8. Recycling/circulaire economie

Kijk op www.leama.nl  voor meer informatie

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht