Go to top

RVS Finish onderscheidend in oppervlaktebehandelingen van RVS producten

"Perfectie is de norm"


RVS Finish in Bergeijk is ontstaan in 2003. Toen begonnen met twee mensen telt het bedrijf nu meer dan twintig werknemers. RVS kan slijpen, polijsten, stralen en cleanroom reinigen. Bovendien beschikt RVS Finish over de mogelijkheid onderdelen te assembleren tot complete (eind)producten.

De drang naar perfectie is groot bij RVS Finish. Dat zie je en dat voel je wanneer de ruim 5.000 m2 tellende bedrijfshal binnenloopt. “Wij zijn de partner voor de nabehandeling van RVS-producten. Dat spreken we hardop uit en dit is de plek waar we het waarmaken”. Aldus bedrijfsleider Driek Brouwers.

Continu procesoptimalisatie


RVS Finish is continu bezig met procesoptimalisatie. Hierdoor excelleert het bedrijf al jaren op hoog niveau als het gaat om het nabehandelen van RVS-producten. Het kwaliteitsniveau komt voort uit een combinatie van expertise en het gebruik van de meest geavanceerde machines en apparatuur. Driek Brouwers is duidelijk over de sleutel tot succes: “Het zijn onze mensen die trots zijn op hun ambacht en hierdoor garant staan voor ongekend vakmanschap. Zij zijn ons belangrijkste goed. Om hun kwaliteiten nog beter te benutten hebben wij ons afgelopen jaar toegelegd op verandering van onze interne organisatie. De juiste mensen op de juiste plaats, maakt het individu en dus uiteindelijk het bedrijf sterker. Het kan altijd beter en efficiënter. Procesoptimalisatie is een continu proces, met onze klanten als grote winnaar.”Een win-win situatie dus voor zowel de klanten als het bedrijf. Een andere verbetering die door Driek Brouwer wordt aangehaald is het plaatsen van real-time beeldschermen op alle afdelingen. Op deze schermen wordt exact weergegeven welke orders er op de planning staan. Elke vijf minuten wordt de informatie ververst zodat onmiddellijk te zien is of er orders zijn toegevoegd of worden verplaatst. “Op de werkvloer wordt een spoedorder op deze manier een ‘gewone’ order. Het zorgt voor structuur en rust én een nog hogere kwaliteit.”
Perfectie is de norm bij RVS Finish en daarom is er veel aandacht voor kwaliteitsbewaking binnen het bedrijf. “Zo hebben we een van onze beste stralers uit de cabine gehaald. Waar hij zich nu nog vooral mee bezighoudt is het bewaken van de kwaliteit en het begeleiden van andere stralers. Al zijn kennis en expertise draagt hij over aan zijn jongere collega’s. Ook dat is kwaliteitsbewaking.”Deze ‘meester-straler’ is daarnaast ook verantwoordelijk voor de machines van RVS Finish en heeft - wanneer het nodig is - direct contact met de leveranciers daarvan. Korte lijnen en hoogwaardig partnerschap met klanten en leveranciers, ook zoiets wat men bij RVS Finish enorm belangrijk vindt. “Dat wij koploper zijn op het gebied van eisen en normeringen betaalt zich uit in de praktijk. We zijn gecertificeerd volgens ISO 9001-2015. De TÜV was erg onder de indruk van de stappen die wij sinds 2013 hebben gemaakt”, zegt Driek Brouwers.

Slijpen


RVS Finish verzorgt het korrelslijpen en borstelen van roestvast stalen producten. Dat varieert van het afwerken van lassen tot complete installaties en machines .
Eén van de specialismen van RVS Finish is het slijpen op elke door de klant gewenste ruwheid. Niet alleen platen, buizen en kokers etc., maar ook complete machines en trechters kan RVS Finish uiterst nauwkeurig en volgens klantspecificaties en voorgeschreven eisen en normeringen behandelen. Vaak worden die machines en trechters als losse componenten geslepen, gaan vervolgens terug naar de opdrachtgever om het product te assembleren waarna RVS Finish nog de lassen afwerkt. Het grote voordeel van het slijpen van losse componenten is, dat je overal goed bij kunt. Een groeiende markt voor RVS is de voedingsmiddelenindustrie. Die stelt hele hoge eisen aan het slijpen op ruwheid en aan die eisen kan RVS Finish voldoen.
Het machinepark van RVS Finish is overal op ingericht: van gewone slijptollen tot een volautomatische 4-stations ontbraammachine van Q-fin. Hiermee is het mogelijk om grote werkstukken tot 1200mm te bewerken.
Op de website van RVS Finish (www.rvsfinish.nl) zijn diverse voorbeelden van slijpen te vinden.

Meetkamer


RVS Finish beschikt over een meetkamer die is uitgerust met ruwheidsmeters en microscopen. Daarnaast beschikken de medewerkers op hun werkplek over eigen meetapparatuur. Zij voeren een eerste controle uit op de gewenste ruwheid. Buiten het feit, dat een roestvast stalen oppervlak vrij moet zijn van microscheurtjes, is die oppervlakteruwheid van extreem belang. Een ruw oppervlak geeft bacteriën de kans om (sneller) te hechten en is minder goed te reinigen. Uitslagen en rapportages van de metingen worden direct vanuit de meetkamer bij de klant aangeleverd. Dergelijke rapporten worden steeds meer gevraagd.

Polijsten


Polijsten is bij RVS Finish puur een handmatig proces. “Wij doen niets met elektrolytisch of iets dergelijks”, zegt Driek Brouwers. “Polijsten wordt veel gebruikt bij zichtwerk, bijvoorbeeld in de jachtbouw. Maar ook producten die in de medische wereld gebruikt worden, worden veelal gepolijst. In deze sector speelt de reinigbaarheid een belangrijke rol. Met polijsten kunnen wij een ruwheidswaarde bereiken van 0,025 μm. Dat ziet er dan uit als een echte spiegel. Door met een steeds kleinere korrel te schuren wordt het oppervlak steeds gladder. Na het slijpen wordt pas met polijsten zelf begonnen via verschillende poetsmethodes en pasta’s waardoor het gladde oppervlak met die zeer lage ruwheidswaarde wordt bereikt.”
RVS Finish is overigens samen met zusterbedrijf Q-fin bezig om een geautomatiseerde polijstmachine te ontwikkelen. Q-fin ontwikkelt, fabriceert en verkoopt innovatieve en hoogwaardige machines voor het ontbramen en slijpen van roestvaststalen producten.

Glijbaan


RVS Finish heeft een glijbaan gemaakt met vier verschillende vormen van afwerkingen: polijsten, stralen, slijpen en Fine Finish®. Daar kun je producten naar beneden laten glijden waardoor je kunt zien wat de diverse valsnelheden zijn. Met die resultaten wordt samen met de klant bepaald welke nabewerkingsmethode zal worden toegepast om de door de klant gewenste ruwheid te behalen.

Hoogwaardig partnerschap


RVS Finish biedt haar klanten een totaalpakket: slijpen, polijsten, stralen, cleanroom reinigen en verpakken en assembleren. Desgewenst wordt ook het transport georganiseerd.
Eén van die klanten die bewust voor RVS Finish heeft gekozen is Quooker®, fabrikant van kokendwaterkranen. Driek Brouwers hierover: “Zij zochten een partner voor het totale pakket. Zij waren overtuigd van onze kwaliteit en de zekerheid die wij kunnen bieden. Quooker gaat voor 100% kwaliteit, ook bij hen is perfectie de norm. We zijn daarom een perfecte match.”

Premium Partner


“Wij willen meedenken in het hele productieproces. Daarom hebben wij een label gemaakt: Premium Partner. Wij willen een Premium Partner zijn voor onze klanten. Bij Quooker® zien we dat dit echt werkt.”

www.rvsfinish.nl
info@rvsfinish.nl

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht