Go to top

Magnetische beschermhoek voor onderdelen en constructies

Caterpillar Netherlands Operations (CNO) gaat onderdelen en constructies voorzien van de magnetische beschermhoek van het IJmuidense bedrijf MagProtect. Het bedrijf zet hiermee een grote stap in het beperken van het risico op bedrijfsongevallen.

CNO in ‘s-Hertogenbosch maakt diverse producten die aan de machines van Caterpillar worden bevestigd, zoals graafbakken, grijpers, hydraulische scharen en crushers. Het bedrijf maakt deze van plaatstaal tot eindproduct. De veiligheid en het welzijn van personeel en bezoekers staan bij Caterpillar hoog in het vaandel. Hans van Venrooij van Caterpillar: “Omdat wij vaak met zware stalen onderdelen en constructies werken, waar veel scherpe randen aan kunnen zitten, zijn we op zoek gegaan naar een product dat ons en de bezoekers beschermt tegen stoot- en snijgevaar. Hiervoor hadden we wel een aantal belangrijke criteria. Het product moest bijvoorbeeld goed zichtbaar zijn, tegen een stootje kunnen en moest blijven zitten tijdens transporten en handeling. En het belangrijkste is natuurlijk een optimale bescherming tegen scherpe kanten en randen.”

Herkenbaar

De keuze van Caterpillar viel al snel op de Magprotect MPV_M1_25. Van Venrooij: “Voor ons is het een ideale oplossing; we kunnen de beschermhoek door de sterke magneet op alle manieren aan onze producten bevestigen. De hoek blijft goed zitten tijdens transport en handeling, is door de oranje kleur zeer herkenbaar en beschermt optimaal tegen scherpe randen.”

Veelzijdig

Door gebruik te maken van hoogwaardige, ‘custom made’ neodymium magneten vormt de even simpele als doeltreffende beschermhoek een innovatie op het gebied van veiligheid. De kunststof beschermhoek is voorzien van een krachtige magneet en blijft daardoor altijd stevig op zijn plek zitten. Tevens is de MagProtect uit te rusten met hoogwaardige 3M folie, inclusief bedrijfslogo.
Voor aluminium laadkleppen heeft MagProtect gegalvaniseerde stalen platen ontwikkeld om de werking van de magneet toe te kunnen passen. In een schroefgat variant is de hoek ook op hout aan te brengen.

Over MagProtect

De magnetische beschermhoek van MagProtect wordt inmiddels in meer dan 25 landen gebruikt. De innovatie uit IJmuiden wordt, naast in de transport- en logistieksector, ook veelvuldig gebruikt in de staalverwerkende industrie en de bouwsector.

MagProtect is van 21 tot en met 23 maart te vinden bij Truck & Trailer Groep Nederland op de vakbeurs Transport Compleet 2017 in Hardenberg (standnummer 409).

Meer informatie is te vinden op www.magprotect.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht