Go to top

Decoilen: specialisten, artikelen en nieuws op een rij

U bevindt zich op de landingspagina "Decoilen van Aluminium" van de website www.alurvs.nl

De fabricage van platen vanaf een coil wordt in goed Nederlands decoilen genoemd. Op een decoilinstallatie wordt de rol staal achtereenvolgens: afgehaspeld,  indien gewenst/noodzakelijk bezoomd, gericht, op de gewenste lengte gesneden en verpakt. Het richten (vlak maken) op een decoilmachine gebeurt met een rollenrichtmachine, meestal heeft een dergelijke richter 21 rollen. In een rollenrichtmachine wordt het te richten materiaal heen en weer gebogen, zodanig dat in het oppervlak (dus niet over de hele doorsnede) de rekgrens enigszins overschreden wordt. Aan de intredezijde vindt de grootste buiging plaats, aan de uitredezijde de kleinste.  Na het richten wordt met behulp van een vliegende schaar de plaat op lengte geknipt.

Wij bundelen kennis van materiaal, eigenschappen en omstandigheden van o.a. het Decoilen van Aluminium in onze uitgebreide kennisbank. Deze staat vol artikelen van experts, handige tips en checklists. Regelmatig voegen onze professionals nieuwe artikelen toe. Raadpleeg direct onze
kennisbank Aluminium.

Bent u op zoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het Decoilen van Aluminium? klik
hier

Misschien bent u ook geïnteresseerd in:
bewerken, lassen of oppervlaktebehandeling

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht