Go to top

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle niet te missen ontwikkelingen in de Aluminium Roestvast en Staal branche!

Velden met een * zijn verplicht

VerpakkingenRSS

 • Aluminium als verpakkingsmateriaal

  Aluminium is, na zuurstof en silicium, het derde meest voorkomende element in de aardkorst (8% aanwezig). De productie van het primaire aluminium vergt veel energie, maar eens geproduceerd vergt het slechts 5% van de initiële energie om het te recyclen.

  Lees verder

 • Aluminium als verpakkingsmateriaal (2)

  Aluminium en zijn legeringen worden sinds jaar en dag gebruikt voor zeer uiteenlopende verpakkingsdoeleinden. Het gaat hierbij om tal van factoren zoals het behoud van kleur en smaak, het tegengaan van bederf, het gemakkelijk doseren en het op aantrekkelijke wijze presenteren van een product. Omdat aluminium vrij gemakkelijk in allerlei vormen kan worden gebracht, is het een voor verpakkingsdoeleinden zeer geschikt materiaal.

  Lees verder

 • Aluminium in voedsel en milieu

  Aluminium is niet alleen alomtegenwoordig in grote hoeveelheden in ons milieu, maar ook het brede scala van technologische toepassingen die voor aluminium zijn gevonden heeft geresulteerd in een enorm wereld verbruik

  Lees verder

 • Kenmerken van Aluminiumfolie

  Kort nadat Charles Martin Hall in 1886 in zijn, welhaast spreekwoordelijke schuurtje achter zijn huis voor het eerst aluminium maakte volgens een technisch bruikbaar proces, begonnen in 1898 de gebroeders Ball met het gebruik van aluminium deksels voor de welbekende ‘mason jars’. Het allereerste gebruik van metaalfolie vond plaats in 1913 voor het verpakken van Life Savers, chocoladerepen en kauw gom

  Lees verder

 • Toepassingen van aluminium kneedlegeringen

  De unieke combinatie van eigenschappen van aluminium en zijn legeringen maken hen tot veelzijdig, economisch en attractief materiaal voor een breed scala van toepassingen, variërend van zacht verpakkingsfolie tot veeleisende technische toepassingen.

  Lees verder

 • Vervaardigen van aluminium verpakkingsmateriaal

  Voor de vervaardiging van verpakkingsmateriaal wordt uitgegaan van aluminium gietblokken, die door middel van verdere bewerking in de vorm van warm- of koudwalsen worden omgezet in - plaat (dikte >1 mm); - dunne plaat (dikte 350 mm - 1 mm); - dunne band (dikte 20 mm - 350 mm); - folie (dikte 7 mm - 20 mm).

  Lees verder